نسل آینده POSها، دستگاههای هوشمندی با امکاناتی فراتر از پرداخت هستند
نسل آینده پایانههای پرداخت الکترونیکی بانکی شامل دستگاههای هوشمندی خواهند بود که امکاناتی فراتر از…
۴ آذر ۱۴۰۳
ماهنامه شماره ۱۱۶ پیوست در مهر ماه منتشر شد. در این شماره به موضوعات متنوعی مانند بازار خردهفروشی آنلاین، وضعیت درگاه ملی مجوزها، مهاجرت گسترده نیروی کار و دهها موضوع دیگر پرداخته شده است.
خردهفروشی آنلاین و تجارت الکترونیکی در ایران پس از آنکه در دوران کرونا با اوج همراه بود، چند سالی است که رشد چندانی را تجربه نکرده است. سهم اندک از اقتصاد ایران و بررسی وضعیت شرکتهای فعال در این زمینه موضوع تیتر یک ماهنامه شماره ۱۱۶ پیوست است که با تیتر «باشگاه ۴ درصدیها» روی جلد قرار گرفته است.
در پرونده ماهنامه شماره ۱۱۶ پیوست، گفتوگوهایی با قائم مقام مدیرعامل دیجیکالا، مدیران عامل هلدینگ اسنپ سوپرمارکت اسنپ آمده و همچنین گزارشهایی در زمینه تجارت الکترونیکی، تجارت اجتماعی و خردهفروشی آنلاین نوشته شده است.
پروندهای با موضوع «مهاجرت نیروی کار فناوری»، به همراه گزارشهایی درباره درگاه ملی مجوزها، جایگاه نئوبانکها، جایگاه کاربر و شهروند در دنیای دیجیتالی شده، تبلیغات صرافیهای ارز دیجیتال در ایران از دیگر موضوعاتی هستند که در ماهنامه شماره ۱۱۶ پیوست به آنها پرداخته شده است.
در گزارش ماه این شماره از پیوست موضوعاتی در مورد ساترا، شکاف اقتصادی میان تهران و شهرهای دیگر از دیدگاه فعالان اقتصادی و نگاهی بر نسل جدید راهکارهای سازمانی منتشر شده است.
در گزارش مربوط به ساترا آمده است: داستان تنظیمگری رسانههای صوت و تصویر فراگیر هنوز ادامه دارد. پلتفرمهای نمایش خانگی بارها در اوج درگیریها با ساترا، اعتبار قانونی این نهاد ذیل سازمان صداوسیما را به چالش کشیدهاند و اعلام کردهاند ساترا به دلیل اینکه قانون مصوب مجلس ندارد، جایگاه قانونی ندارد اما در آن سو نیز ساترا بارها بر حق تنظیمگری خود پافشاری کرده است.
در گزارش مواهب دانشبنیان در جیب پایتخت میخوانید: رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی، محمد صادق خیاطیان، روز آخر مردادماه در نشستی خبری، دستاوردهای این صندوق برای شرکتهای دانشبنیان را تشریح کرد و از میزان تسهیلاتی که استانهای کشور از صندوق دریافت کردهاند سخن گفت. طبق اعلام او، ۵۶ درصد تسهیلات صندوق به حساب دانشبنیانهای تهرانی واریز شده است و در این میان سهم استان سیستان و بلوچستان تنها ۰.۰۵ درصد بوده است.
در این شماره گفتگویی با پوریا عالمی انجام شده است و علاوه بر آن استارتآپ موفق «میاره» و شرکت تماشاخانه نیز معرفی شدهاند. در مقدمه گفتگو با پوریا عالمی میخوانید: پوریا عالمی را نمیشناسید. روزنامهنگار نیست. طنزنویس نیست. یک کسبوکار نساخته. شغلهایش او را توصیف نمیکنند. او یک تماشاچی است. بخشی از جمعی که هنوز باور دارند خلق کردن سرریز آنچه است که از جهان گرفتهای و فقط ابزارهایش برای روایت جهان سال به سال متفاوت میشود.
در معرفی میاره آمده است: میاره پلتفرمی است که سرویس ارسال محصولات را از طریق ناوگان موتوری، به کسبوکارهایی مثل رستورانها و سوپرمارکتها ارائه میدهد و به طور رسمی فعالیت خود را از سال ۹۵ آغاز کرده است. امیراحمد برکتین حالا مدیرعامل و همبنیانگذار میاره است، کسی که از ابتدای ایده میاره تا به امروز پای روزهای تلخ و شیرین آن نشسته است.
درگاه ملی مجوزها وضعیت متفاوتی برای دستگاههای دولتی و نهادهای صنفی رقم زده و الزام قانونی آن در سردرگمی و ضعف دستگاههای اجرایی در خروجی مجوزها و عملکرد این درگاه به طرز محسوسی تاثیرگذار بوده است. اولین گزارش بخش خدمت و تجارت در ماهنامه شماره ۱۱۶ پیوست به این موضوع اختصاص دارد.
نئوبانکها مانند تمامی پدیدههای برهمزننده امروزی، پیش از مقرراتگذاری، ظهور کردند.با وجود این، بانک مرکزی به عنوان رگولاتور بخشی این صنعت، تاکنون روی خوش به نوآوری نشان نداده و در عوض هرچه در توان داشته برای مقابله با آن خرج کرده است. راهی که ادامه آن نه فقط به نابودی نئوبانکها که به عقبگرد صنعت بانکداری ایران ختم میشود.
با گسترش ارائه خدمات مبتنی بر اینترنت، جمعسپاری و خویشفرمایی خدمات مبتنی بر تحول دیجیتالی، رایانش ابری و کار از راه دور در شرکتها و سازمانها، اهمیت امنیت اطلاعات نمود بیشتری پیدا میکند.
حقوق فناوری اطلاعات و ارتباطات ما دو دسته مخاطب داریم که مخاطب احکام حقوقی هستند. شهروندانی که مخاطب قوانین و مقررات دولتنهاد هستند و کاربرانی که مخاطب قواعد و مقررات خصوصی هستند که هنگام دریافت خدمات از شرکتهای این حوزه، مورد توافقشان قرار میگیرد. ادعای این نوشته این است که هم دولت و هم شرکتها در فهم ذات این دو کلمه یعنی «شهروند» و «کاربر»، مشکلاتی اساسی دارند.
در این نوشتار، به عنوان آخرین بخش از سلسله نوشتارهای مربوط به «مهندسی معکوس»، پس از ارائه مفهوم، مزایا و معایب «مهندسی معکوس» به سراغ اصلیترین چالشهای حقوقی آن خواهیم رفت شاید تا حدودی ذهن خوانندگان فنی را با ابعاد حقوقی موضوع آشنا کنیم.
میگویند: «در چه حال بودید؟» پاسخ میدهند: «ما در زمین مردمانی ضعیف و ناتوان بودیم.» میگویند: «مگر زمین خدا وسیع نبود که در آن هجرت کنید؟»* در این پرونده مهاجرت نیروی کار فناوری در مناطق مختلف دنیا را بر اساس آمار و گزارشهای ثبتشده بررسی میکنیم و دلایل این هجرت را جویا میشویم.
در این شماره بازار خردهفروشی ایران زیر ذرهبین قرار گرفته است. مقایسه وضعیت ایران و ترکیه در حجم خردهفروشی آنلاین به دلایل متعدد از جمله گستره سرزمینی ایران نمیتواند معیار درستی برای ارزیابی باشد با این حال سهم چهار درصدی خردهفروشیهای آنلاین در نسبت با کل بازار نشان از رشد حداقلی بازاری تقریباً ۱۷ ساله در کشور دارد. سهم کل خرده فروشی در ایران ۵۰ میلیارد دلار برآرود میشود که ۴ درصد آن سهم خرده فروشی آنلاین است، این در حالی است که در ترکیه آمار خردهفروشی آنلاین ۲۰ درصد ارزیابی و نرخ رشد پنجساله آن در حدود ۱۴ درصد تخمین زده میشود.
گزارش رمزارز به بررسی صنعت تبلیغات صرافیهای ارز دیجیتالی ایران اختصاص دارد. آمارهای تپسل نشان میدهد تبلیغات صرافیهای رمزارزی در ایران نزدیک به صنعت مالی، بانکی و بیمه از نظر تعداد برند و هزینهکرد قرار دارند، اما واقعیت این است که این رتبهبندی در شرایطی به واقعیت نزدیکتر است که کسبوکارهای رمزارزی هم شرایط مشابهی در فضای تبلیغاتی داشته باشند.