مشکل فنی بانکی موجب تاخیر در تسویه پرداختیارها شد
براساس اطلاعیه پرداختیارهای زرینپال، وندار و جیبیت، تسویه پرداختیاری امروز، یکم آذر ۱۴۰۳، با تاخیر…
۱ آذر ۱۴۰۳
۹ مرداد ۱۴۰۲
زمان مطالعه : ۷ دقیقه
تاریخ بهروزرسانی: ۱۰ مرداد ۱۴۰۲
خدمات ابری و شرکتهای فعال در این زمینه و حاشیههایی که در سالهای اخیر در این شاخه از صنعت ICT ایجاد شده، موضوع تیتر یک شماره ۱۱۴ ماهنامه پیوست است که تیتر کلی «ابرها در بند سیاست» برای آن انتخاب شده است.
اگر مشترک ماهنامه پیوست نیستید میتوانید نسخه آنلاین ماهنامه شماره ۱۱۴ را تهیه کنید. حتی با خرید اشتراک یک ماهه از طریق بخش راهنمای اشتراک نیز میتوانید به نسخه آنلاین و PDF تمام شمارههای گذشته دسترسی داشته باشید.
در این پرونده، گفتوگوهایی با مدیران عامل شرکتهای ابر آروان، ابر آسیاتک و ابر دراک در کنار گزارشهایی درباره متن و حاشیه خدمات ابری در ایران آمده است.
بخش گزارش ماه، علی مومنی در گزارشی با عنوان «ایرانخودرو، شعبه دوم» به برخی شعارهای شکستخورده دولتمردان در زمینه تولید داخلی پرداخته است. او در این گزارش میگوید: وقتی صنایعی در کشورهایی متولد میشوند که مزیت نسبی آن صنعت را ندارند، نتیجهاش توسعه رانت و فساد است. محصولی که به دست مشتری میرسد نیز کیفیت لازم را ندارد.
گزارش نگرانکننده مرکز پژوهشهای مجلس از وضعیت موجودی سرمایه؛ زنگ خطر برای بخش ارتباطات و راهنمای عملی مدیران در فرایند تحول دیجیتالی سازمانی از دیگر بخشهای گزارش ماه هستند.
مصاحبه اصلی بخش ناداستان که با عنوان ۴۳ دقیقه منتشر میشود به امیرحسین سعیدی نائینی اختصاص دارد. آرش برهمند در مقدمه این مطاحبه مینویسد:
شما هم این ۴۳ دقیقه را با ما همراه باشید تا بخوانید چطور متولد خور و بیابانک زمامدار سفارت ایران در لندن شد، چگونه بازوی الکترونیک سپاه پاسداران را تبدیل به برند تجاری خودش کرد و چرا حالا بیشتر از همیشه فکر میکنم ما به سعیدیهایمان نیاز داریم.
استارتآپگردی این شماره بنا به اتفاق به شرکت فعلا معلق شده ازکی اختصاص دارد و در بخش شرکتگردینیز سرمایه گذاری و مشاوره ترنج معرفی شده است.
بخش پربار خدمت و تجارت در شماره ۱۱۴ ماهنامه پیوست گزارشهای متنوعی دارد. اولین گزارش این بخش به خداحافظی با ۲۳ پروژه اولویتدار دولت الکترونیکی اختصاص دارد. در مقدمه این گزارش آمده است:
۲۳ پروژه اولویتدار طرح دوم دولت روحانی برای توسعه دولت الکترونیکی بود و توانست رتبه ایران در شاخص دولت الکترونیکی در جهان را تا ۲۰ پله ارتقا دهد. با این حال، در پنج سال گذشته رتبه ایران در شاخص دولت الکترونیکی پنج پله سقوط کرده و به رتبه ۹۱ در دولت الکترونیکی از بین ۱۹۳ کشور رسیده است.
برنامه هفتم توسعه به کسبوکارهای بخش خصوصی داده میدهد اما همزمان دسترسی به دادههای کسبوکاری را طلب کرده است. این وضعیت آینده داده در ایران را با پیچیدگی جدیای روبهرو کرده است.
این موضوع یکی دیگر از گزارشهای بخش خدمت و تجارت در شماره ۱۱۴ ماهنامه پیوست است.
در بخش حقوق و تجارت شماره ۱۱۴ ماهنامه پیوست به نحوه مقرراتگذاری در اروپا روی بازار ویدئوهای درخواستی یا همان VODها پرداخته شده است که موضوع جذاب شماره پیش ماهنامه پیوست بود.
اتحادیه اروپا یک دستورالعمل دارد با عنوان «دستورالعمل خدمات رسانهای سمعی و بصری» یا AVMSD که نسخه اول آن در سال ۲۰۱۰ تصویب شده و در سال ۲۰۱۸ تجدیدنظر یا اصلاحیهای در آن صورت گرفته است. این دستورالعمل بر کشورهای «منطقه اقتصادی اروپا» (EEA) و کشورهای دیگری مثل نروژ، ایسلند و لیختناشتاین نیز حکمفرماست و همچنین برخی از قواعد آن را انگلستان نیز اجرا میکند.
مفهوم مهندسی معکوس در قراردادهای نرمافزاری از دیگر مطالب بخش حقوق و تجارت شماره ۱۱۴ ماهنامه پیوست است.
بخش ذرهبین به خدمات ابری اختصاص دارد. خدمات ابری که سرویسهایی بر پایه مراکز داده هستند و با سرعتی چشمگیر در دنیا رشد میکنند، در ایران با مشکلاتی روبهرو شدهاند که در ابتدای راه در مخیله کسی نمیگنجید.
سرنوشت ابرآروان و پروژه ابر ایران دو نمونه از مشکلاتی هستند که برای فعالیت ابری در ایران پیش آمده و در کنار مشکلات دیگری مانند تحریم، دسترسی دشوار کاربران به شبکه و فقدان اعتماد عمومی، کار را دشوار کردهاند.
سرمایهگذاریهای رمزارزی در ایران؛ کلاهبرداریهای میلیون دلاری و راهحل شفافیت عنوان مطلب اصلی بخش رمز ارز در این شماره از ماهنامه پیوست است. در شماره قبل به موضوع سودآوری بیتکوین در مقایسه با دیگر ارزهای دیجیتالی پرداختیم و حال در دهمین قسمت از این سلسلهمطالب به سراغ موضوع فرهنگ کارآمد دونیت در ارزهای دیجیتالی رفتهایم.
بخش پیوست جهان در شماره ۱۱۴ ماهنامه پیوست دو قسمت دارد. در بخش اول به سه موضوع جذاب زیر پرداخته شده است:
بخش پرونده موضوع جنجالی «بدون کد» است. توسعه نرمافزار دیگر قلمرو انحصاری برنامهنویسان و مهندسان نیست. حالا دیگر هر کسی میتواند اپ و وبسایت بسازد. بدون کد (No Code) به همه امکان میدهد از ابزارها و پلتفرمهای کاربرپسند و بصری استفاده کنند. شاید برای همین عبارت «انقلاب بدون کد» جا افتاده. حالا میتوانی ایدهات را با حداقل زمان و کوشش به واقعیت بدل کنی، میتوانی راهحلهای نرمافزاری مناسب را بیابی و میتوانی بدون هیچ محدودیتی دستبهکار شوی و ایدههای مختلف را امتحان و اجرا کنی. بدون کد خلاقیت آدمها را واقعیت میبخشد بیآنکه نیاز باشد کدی بنویسند.