امین خسروشاهی: محیط رشد افراد را آماده میکرد
امین خسروشاهی، دانشآموخته دانشگاه شریف است که سالها در شرکت شاتل فعالیت داشت و اکنون…
۱۶ شهریور ۱۴۰۳
علی اصغرزاده پارسا دانشآموخته دبیرستان البرز، دانشگاه صنعتی آریامهر، دانشگاه سان فرانسیسکو و دانشگاه ایالتی سن خوزه است. او عضو علیالبدل هیئت مدیرهٔ انجمن انفورماتیک ایران بود و به مدت چهار سال سردبیری مجله تخصصی گزارش کامپیوتر
(از انتشارات انجمن انفورماتیک ایران) را برعهده داشت.
چطور با آقای تابش آشنا شدید؟
من و آقای تابش با هم همسن هستیم و با هم به دانشگاه آریامهر یا شریف فعلی وارد شدیم. البتهایشان یک سال قبل من وارد شده بودند چون من یک سال رد شده بودم وایشان سال بالایی بودند. رشته ریاضی و کامپیوتر بودیم و یکسری درس مشترک داشتیم.
یکی از درسهای خاطرهانگیزه برای من کلاسی بود که با زندهیاد دکتر فرهاد مودت داشتیم به نام گرافیک محاورهای. کامپیوتر درس جدیدی در سطح جهان بود که در بعضی دانشگاهها تدریس میشد؛ «اینتراکتیو کامپیوتر گرافیک».
مودت به فاصله دو سال بعد از آمریکا درسش را در ایران عرضه کرد. در این درس من شدم ۱۹ و تابش شد ۲۰ و واقعاً در آن زمان گرفتن نمره ۱۹ و ۲۰ اتفاق نادری بود.
به طور کلی تابش در دانشگاه فعالیت زیادی میکرد من هم در انجمن انفورماتیک ایران فعال بودم، تابش در انجمن کامپیوتردانان ایران همیشه فعال بود و حمایت میکرد.
از خاطرات دکتر تابش برایمان تعریف کنید؟
دکتر تابش شاید در دانشگاه به نظر نمیرسید کار زیادی بکند اما همین که از ساختمانی به ساختمانی میرفت از او پروژه میریخت. دائماً باایدههای مختلف، رشتههای مفید که برای مملکت مفید بود کار میکرد. نمونه مهم مسأله المپیاد است. در واقع المپیاد راایشان در ایران راه انداختند. از همین المپیادهای دانشآموزی، استعدادهای درجه یک درآمدند. نمونه خوب مریم میرزاخانی بود. مریم از همین فعالیتهای تابش رشد کرد. وقتی مریم جایزه فیلدز را برد من به اولین کسی که تبریک گفتم تابش بود چون مریم حاصل زحمات دکتر تابش و دکتر قدسی بود آنها به استعداد مریم جهت دادند.
متأسفانه حالا خیلی ارتباط زیادی با دکتر ندارم اما چند سال است کهایشان آمریکا هستند و در دانشگاه استنفورد کار میکنند. مدتی قبل مطابق اخلاق خودشان به من پیشنهاد پروژه دادند و من مقالهای از دانا کلود را ترجمه کردم که راجع به تفکر الگوریتمی بود.
یکی از کارهای مهم دکتر تابش احیای رشته علوم کامپیوتر در دانشگاه شریف بود و این را هم باید بگویم ما دستپرورده دکتر مودت و پرهامی بودیم. دکتر تابش دوباره «کامپیوتر ساینس» را وارد شریف کرد و الآن هم روی این رشته تعصب دارد.
مهمترین خصیصه دکتر تابش چه بود؟
مهمترین خصیصه تابش روحیه خوب و مردمداری اوست. از او پروژه میریزد. میتواند به اشخاص مختلف پروژهها را بسپارد. روحیه دقت نظر و انتخاب افراد مناسب باعث شده تابش فواید زیادی برای کشور داشته باشد.
از دستاوردهای استاد تابش برایمان بگویید؟
تابش فواید زیادی برای کشور داشته و در رأس آن مریم میرزاخانی است. تابش همیشه به مریم افتخار میکرد. مریم تازه آنچنان که باید و شاید شناختهشده نیست و کمکم بیشتر هم شناخته میشود.
فهرست سایر مطالب یادنامه دکتر تابش آرش برهمند: تابش ابدی یک ذهن پاک دکتر تابش: حالا نوبت جوانها است بخش اول: آغاز راه حسین معصومی همدانی: آدمها را خوب میشناسد علیاصغر اسکندربیاتی: دکتر تابش خودباور است بیژن ظهوری زنگنه: خیلی به جوانها اعتماد میکرد علی اصغرزاده پارسا: خصیصه تابش، مردمداری است بخش دوم: در دانشگاه صنعتی شریف سعید سهرابپور: حیف که دکتر تابش در ایران نیست سیاوش شهشهانی: ایشان بسیار اهل عمل است ناصرعلی سعادت: دغدغهاش بیکاری فارغالتحصیل هاست محمد قدسی: چهره برجستهای در المپیاد داشتند بخش سوم: المپیادیها احمد مرشدیان: دلمان تنگ شده است امید نقشینه: یکی از وجوه تمایزشان صبر بود امین خسروشاهی: محیط رشد افراد را آماده میکرد روزبه پورنادر: ایشان حقیقتاًً جای پدر ما بودند سعید ایران فرد: دلسوزترین استادی که شناختهام علی زواشکیانی: مدام در حال فکر و ایده جدید هستند علیرضا زارعی: درخواست دانشجویان بیپاسخ نمیماند محمد مهدیان: مدیون ایشان هستیم رضا محمدی قایقچی: به ما اعتماد می کرد زهرا عمرانی: ساکن قاره هفتم