مصاحبه مکینزی با مایکل دل: تغییر کن یا بمیر
مایکل دل، بنیانگذار و مدیرعامل Dell Technologies، در مصاحبهای با مککینزی از تجربیات چهل ساله…
۱۴ آبان ۱۴۰۳
رضا محمدی قایقچی از مدال آوران المپیاد، فارغ التحصیل علوم کامپیوتر شریف است که در دوران تحصیل با همکاری حسام آرمندهی و زیر نظر یحیی تابش، روی پروژه «شبکه مدرسه» کار کرد. بعد از فارغ التحصیلی نیز با حسام آرمندهی و چند دانشجوی دیگر دکتر تابش، کافه بازار و سپس دیوار را راه انداختند.
چطور با دکتر تابش آشنا شدید؟
سال ۸۲ وارد دانشگاه شریف شدم. ما اولین دوره علوم کامپیوتر دوره لیسانس شریف بودیم. قبل از ما فقط دوره ارشد، علوم کامپیوتر داشتند.
دکتر تابش استاد راهنمای ورودی ما شدند. چندتا درس هم با ایشان داشتیم و در اصل من با ایشان در پروژه اسکول لینوکس همکاری کردم. آخرین بار هم ایشان را چند سال قبل در یک کنفرانس دیدم.
از خاطرات مشترکی که در دوران دانشجویی یا کار با دکتر تابش داشتهاید برایمان بگویید.
یکی از سفرهای جالب سفر زاهدان بود. نهادی داخل دانشگاه شریف بود به نام بنیاد دانش هنر که مستقیماً زیرنظر دانشگاه شریف نبود اما کارهای مشترکی با دانشگاه شریف میکرد. پروژه اسکولنت پروژهای بود که دانشجوهای دانشگاهها برای مدارس، موضوعات مختلف آموزشی ارائه میکردند. در این بخش کلاب ریاضی، کلاب زیست و چنین کلابهایی برگزار میشد. اسکولنت در واقع وبسایتی شبکهایمانند بود و این کلابها هر کدام فضایی داشتند که محتوا به آن مدارس ارائه میشد. یکسری رویدادها در زاهدان برگزار میشدند و بچههای کلاب کارآفرینی با دکتر تابش به آن سفر رفتیم. یکی از خاطرات جالبی که داریم، یک روز شلوغی داشتند یکی از ارائههای کلاب نتورو را ارائه میدادیم. دیروقت بود. روز شلوغی داشت. قرار بود کمک کنند به ارائهکننده وسط اسلایدها خوابشان برد روی همان اسلاید اخر ارائه دادند.
از نظر شما دکتر تابش چه خصوصیاتی دارند که ایشان را از سایر اساتید متمایز میکند؟
مهمترین بخش شخصیت استاد فعال بودن ایشان بوده و هست و اینکه به دانشجویان اعتماد میکردند. اعتماد به بچهها و کارمندان همزمان بود. زمانی در شورای صنفی با اساتید بحث میکردیم که چطور میشود هم اساتید هم همکاران همگی راضی باشند. برای یکسری از سیاستها امکان خوشحال بودن و راضی بودن هم کارمندان و هم دانشجویان کار سختی بود اما در دوره ریاست ایشان این امر شدنی بود. جوری به ما اعتماد میکردند که ما دوست داشتیم با دل و جان کار کنیم.
از دستاوردهای دکتر تابش برایمان بگویید.
المپیاد. در کارهایی مثل انتشارات نقشهای کلیدی داشتند. مرکز محاسبات دانشگاه، اینترنت دانشگاه شریف در زمانی که هیچ جا امکانات زیادی نبود به لطف ایشان پیشرو بود.
تمام رشد و پیشرفت ما در گرو اعتمادی بود که ایشان به ما داشتند.
پیامی دارید که بخواهید به دکتر تابش برسانید؟
پیامی که دلم میخواهد به دکتر تابش برسانم این است که بسیار قدردان ایشان هستم. با اعتماد به ما، به ما کمک کردهاند که مسیر زندگیمان تغییر کند. مدیون ایشان هستم به دلیل اعتمادبهنفسی که به ما دادند.
فهرست سایر مطالب یادنامه دکتر تابش آرش برهمند: تابش ابدی یک ذهن پاک دکتر تابش: حالا نوبت جوانها است بخش اول: آغاز راه حسین معصومی همدانی: آدمها را خوب میشناسد علیاصغر اسکندربیاتی: دکتر تابش خودباور است بیژن ظهوری زنگنه: خیلی به جوانها اعتماد میکرد علی اصغرزاده پارسا: خصیصه تابش، مردمداری است بخش دوم: در دانشگاه صنعتی شریف سعید سهرابپور: حیف که دکتر تابش در ایران نیست سیاوش شهشهانی: ایشان بسیار اهل عمل است ناصرعلی سعادت: دغدغهاش بیکاری فارغالتحصیل هاست محمد قدسی: چهره برجستهای در المپیاد داشتند بخش سوم: المپیادیها احمد مرشدیان: دلمان تنگ شده است امید نقشینه: یکی از وجوه تمایزشان صبر بود امین خسروشاهی: محیط رشد افراد را آماده میکرد روزبه پورنادر: ایشان حقیقتاًً جای پدر ما بودند سعید ایران فرد: دلسوزترین استادی که شناختهام علی زواشکیانی: مدام در حال فکر و ایده جدید هستند علیرضا زارعی: درخواست دانشجویان بیپاسخ نمیماند محمد مهدیان: مدیون ایشان هستیم رضا محمدی قایقچی: به ما اعتماد می کرد زهرا عمرانی: ساکن قاره هفتم