اقتصاد پنهان فیلترینگ، دانشبنیان با رشد درونزا
ابزارهای عبور از محدودیتهای اینترنتی، یک اکوسیستم اقتصادی ایجاد کردهاند که با همکاری فیلترینگ و…
۳ آذر ۱۴۰۳
۲۷ مهر ۱۴۰۳
زمان مطالعه : ۷ دقیقه
تاریخ بهروزرسانی: ۳۰ مهر ۱۴۰۳
کتایون سپهری، رئیس کمیته استارتآپهای رویداد و عضو هیات مدیره انجمن زنان کارآفرین، جایزه آزاده را بهترین راه برای مانایی و جاودان کردن مسیری میداند که هم نام آزاده را گرامی میدارد و هم جاده کارآفرینی را برای زنان کارآفرین و صاحب ایده هموار میکند.
او دراینباره میگوید: «برای اینکه بتوانیم یاد و خاطره و نتایج کارهای ارزشمند خانم داننده را گرامی بداریم و کارهای متنوع و پربار ایشان را ادامه دهیم تا این مسیر قطع نشود، جایزه نوآوری آزاده را بهترین راهکار میدانیم.»
سپهری در مورد نتایج دوره اول جایزه آزاده توضیح میدهد: «در سال ۱۴۰۱ که سال اول و دوره اول برگزاری رویداد بود، فراخوانی در حوزه استارتآپها و شرکتهای فناور که بنیانگذاران یا مدیران آن شرکتها خانم باشند دادیم. به اتفاقات نیمه دوم ۱۴۰۱، قطعی اینترنت و مشکلات زیادی برخوردیم. اما در نهایت ۱۵۰ تیم ثبتنام کردند که از بین ۱۵۰ تیم شرکتکننده ۷۰ تیم شرایط حضور داشتند و در نهایت ۴۰تا از آنها انتخاب شدند. جلسههای مفصل آموزشی و منتورینگ برایشان برگزار شد و در آخر ۲۵ تیم به مرحله نهایی و ارائه برای داوران رسیدند و توانستند پرپوزالها و ایدههای خود را در مقابل سرمایهگذاران و منتورها عرضه کنند.»
سپهری درباره ثمره این رویداد هم میگوید: «جایزه آزاده محدود به جوایز نفرات برتر نبود و ما در این بین تلاش کردیم همیشه و هر لحظه که میتوانیم همراه تیمها باشیم. در مراسم مختلف نمایندگان شرکتهای سرمایهگذار حضور داشتند تا تیمها را راهنمایی کنند و وارد فرایند سرمایهگذاری شوند. دستاورد تیمها محدود به جایزه نیست و تیمها را در رفع نیازهایشان کمک میکنیم. اصلاً برخی از تیمها نیاز به سرمایهگذار نداشتند، برخی میخواستند راهی برای حضور در بازار پیدا کنند، برخی نیاز به راهنماییهای منتورها داشتند و ما به تنوع نیازهای شرکتکنندگان توجه زیادی کردیم. ضمناً بعد از رویداد هم روند راهنماییهایمان ادامه داشته و دارد و ما تیمها را به سرمایهگذارها، ایونتهای داخلی و خارجی متصل کردیم. منتورهای تخصصی و عمومی سوالهای تیمها را پاسخ میدهند و برایشان جلسات منتورینگ میگذارند؛ حتی حالا تیمها برای حضورشان در رویدادها هم از منتورها نظرخواهی میکنند و راجع به مسائلشان همیشه از منتورها کمک میگیرند.»
سپهری ادامه میدهد: «در ضمن یکی دیگر از آوردههای جشنواره این است که ما در هر استان که رفتهایم، شرکتکنندگان آن استان را به اکوسیستم معرفی و وصل کردهایم تا شبکهسازی مناسبی برایشان صورت گیرد. حتی بعضی از تیمها و افراد دارای ایده فهمیدند که ایده خوبی ندارند و باید آن را تغییر بدهند. خروجی گاهی از این جنس بوده است، ما میخواستیم کماکان رویداد دنبالهدار و پرثمر باشد.»
سپهری اضافه میکند: «به دلیل حجم زیاد کارها در قبل و بعد از برنامه، تصمیم گرفتیم رویداد را دوسالانه برگزار کنیم. اما سر یک سال برنامهای گذاشتیم و نیازمندیهای تیمها را شنیدیم و صندوق نوآوری هم در این مسیر بهشدت ما را همراهی کرد. علاوه بر اینکه برخی از تیمهای قبلی اکنون در برگزاری رویداد کمک میکنند و خودشان منتور تیمهای نوپا شدهاند و عدهای هم عضو انجمن شدهاند و از مزایای آن استفاده میکنند.»
سپهری درباره تاثیر اجتماعی این جشنواره بر تیمها نیز توضیح میدهد: «خیلی از تیمها به دلیل اینکه در تهران حضور نداشتند دیده نمیشدند. مثلاً یک تیم در یاسوج داشتیم که خیلی هم موفق بود و کارش علمی و کاربردی بود اما در غیاب ارتباطات خیلی به چشم نمیآمد. اما حالا با ارتباطاتی که گرفتهاند بازار بیشتری جذب کردهاند، روحیهشان بهتر شده است، دارای اعتمادبهنفس شدهاند و بازارهای تازه و متفاوت را پیدا کردهاند. بعضیها هم در این میان متوجه شدند که خیلی کار دارند تا بتوانند نتیجه بگیرند و تا خلق ایدههای خوب باید صبورتر باشند.»
او از سوی دیگر در مورد تیمهای شکستخورده میگوید: «تقریباً چهار تیم از تیمهای دوره اول شکست خوردهاند و بعضیها از ایران مهاجرت کردهاند. اما در نهایت اگر بخواهم چکیدهای از فعالیتهایی که برای تیمها در سال ۱۴۰۲ و ۱۴۰۳ انجام دادهایم بگویم، توجه ما به تنوع خواستههای تیمها بوده است. بر اساس مذاکرات صورتگرفته با تیمها، برخی از آنها در مرحله جذب سرمایهگذار، بعضی به دنبال توسعه بازار و ارتباط با مشتریان بیشتر، و بعضی به دنبال اخذ وام و تسهیلات بانکی بودند. به همین دلیل با وجود اینکه رویداد یک مسابقه بود و در تاریخ ۲۵ بهمنماه تمام شده بود، ولی انجمن زنان کارآفرین رسالت خود را در ادامه دادن در کنار تیمها و کمک به توسعه فردی و سازمانی این استارتآپها میدانست.»
رئیس کمیته استارتآپهای رویداد با ذکر مثالی ادامه میدهد: «برای مثال در سال ۱۴۰۲ رویدادهای مختلف استارتآپی و فراخوانهای شتابدهندههای داخل و خارج از کشور مرتب رصد شده و اطلاعات آن برای حضور در اختیار تیمها قرار گرفته است. رویداد سالانه Startup Germany Tour، فراخوان جذب تیم برای شتابدهنده Rootcamp آلمان، معرفی به رویداد Spin lab آلمان، برگزاری دورهها و کارگاههای آموزشی و اطلاعرسانی در مورد دورهها و برنامههای متعدد، برگزاری نشست هماندیشی اعضای هیات مدیره با منتورها و مربیان جایزه آزاده به منظور آشنایی، قدردانی از زحمات ایشان و شنیدن دیدگاهها و پیشنهادهای اصلاحی منتورها برای رویداد دوم، فراهم کردن شرایط عضویت استارتآپها و تیمهای جایزه آزاده در انجمن با حق عضویت ۳۰ درصدی، برگزاری دورهها و کارگاههای آموزشی و جلسات منتورینگ و اطلاعرسانی در مورد دورهها و برنامههای متعدد، کمک به حضور تیمها در رویدادهای مختلف ملی و بینالمللی، معرفی کارآفرینان به اکوسیستم استارتآپی شهر و استان و دعوت در رویدادهای استانی به عنوان منتور و انتقال تجربه، برگزاری نشست هماندیشی تیمهای جایزه آزاده با هیات مدیره دو انجمن و تعدادی از منتورها (به صورت حضوری و مجازی) به منظور آگاهی از آخرین وضعیت تیمها، ارائه مشاورههای لازم و پیگیری موضوعات مد نظر ایشان، معرفی تیمهای دانشبنیان به صندوق نوآوری و شکوفایی برای بهرهمندی از امکانات و حمایتهای صندوق، معرفی تیمها به سرمایهگذاران و همراهی با آنها در تهیه فایلهای ارائه و حضور در جلسات سرمایهگذاری برخی از خدمات ما به تیمها بوده است.»
کتایون سپهری توضیحات خود را اینچنین به پایان میرساند: «در سال ۱۴۰۳ نیز با برگزارکنندگان الکامپ ۱۴۰۳ مذاکره و امکان حضور رایگان تیمها در الکاماستارز را فراهم کردیم؛ همچنین در سکوی مسابقه الکامپیچ مقام اول این رقابت به شکوفه آروین بنیانگذار استارتآپ فامون از گیلان تعلق گرفت، سهیلا آرمک با استارتآپ بابومیا در حوزه گردشگری پایدار هم رتبه دوم اینوتکس پیچ امسال را کسب کرد، تیمهایی که در دوره اول جایزه آزاده شرکت کرده بودند.»
عناوین مطالب ویژهنامه مسیر آزاده تضادی میان مادری و کارآفرینی نیست پیچ دوم مسیر ماندگار آزاده نگاه کاتالیزورهای تغییر الزامات مشارکت اقتصادی زنان در بازارهای نوین کسبوکار جسارت و نوآوری زیر سقف شیشهای نوآوری واقعیت مجازی در خدمت تجربه خرید مفیدتر املاک امن و آنلاین NFT در دانشگاه هنرهای زیبا تولید همزمان آب، برق و گاز از زباله در منازل شناسنامه و اصالت فرش دستباف ایرانی بستری قانونی برای تبادل ارزهای دیجیتالی توسعه در مسیر برق و الکترونیک ردپای فناوری در آبزیپروری طرحهای درمانی نیاز به حمایت جدیتری دارند دژی برای محافظت از تقلب کسبوکاری که هوای محیطزیست را دارد مسیر امنیت لباس صنعتی بر تن زنان تلاش برای تجمیع رنگها قدمها به سمت گسترش تولید درس خواندن هوشمند مرهمی برای زخمها از جنس نوآوری فناوری و علم زیبایی آنلاین از ثبت اختراع تا تشخیص غیرتهاجمی ایدههای دخترانه برای تسهیل امور افراد کمتوان گذار از اقتصاد سنتی کودکان از راه بازی مهارتهای دیجیتالی را یاد میگیرند نوآوری نفتی کشاورزی اجتماعی از کودکی در پی راهحل سوار بر موج خیال آگاهیبخشی مادرانه قیمتگذاری کالای خود را به موبیشا بسپارید فناوریهای روانشناسانه کسبوکاری از جنس بزاق زالو انیمیشن و کودکان زیبایی و خلق ارزش نقاشی کودکان و هوش مصنوعی ویرایش و زبان فارسی دست در دست فناوری برای مقابله با سرطان یک شتابدهنده برای پیشگیری از آسیب نوجوانان اسپیکرهای هوشمند ایرانی برای رقابت حاضر میشوند اینترنت اشیا و آغازی دوباره زندگی آغازگر خدمات مشاوره مدیریت و مهندسی سیستم به یاد آزادگی و دانندگی حامیان نوآوری فضا برای کارآفرینی زنان زیاد است سایه مردسالاری، کارآفرینی زنان را سخت کرده است توسعه با حضور زنان رخ میدهد جایزه آزاده فرصتی برای شناخت استعدادها