skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

پریا ابراهیمی، مدیرعامل شرکت نونا: توسعه با حضور زنان رخ می‌دهد

۲۷ مهر ۱۴۰۳

زمان مطالعه : ۴ دقیقه

تاریخ به‌روزرسانی: ۲۹ مهر ۱۴۰۳

پریا ابراهیمی، مدیرعامل شرکت نونا

رویداد نوآوری آزاده باعث حضور کسب‌وکارهای زیادی شده است، به همین دلیل شرکت نونا که زیرمجموعه هلدینگ فاخر است به عنوان استارت‌آپ استودیو از شرکت‌های این رویداد حمایت می‌کند. به گفته مدیرعامل شرکت نونا، پریا ابراهیمی، مسیر توسعه از مسیر حضور زنان در حوزه کسب‌وکار و به تعادل رساندن حضور کسب‌و‌کار‌ها عبور می‌‌کند. مدیر شرکت نونا می‌گوید یکی از دلایل اینکه کسب‌وکارهای حوزه زنان به قدرتی که باید‌ نرسیده‌اند، کمبود حضور زنان در لایه‌های کلان نسبت به مردان و آمار جمعیتی کمتر است. همچنین به نظر می‌آید بحث‌های فرهنگی، اجتماعی و تخصصی هم در این موضوع موثر است. به گفته ابراهیمی، تفکیک استارت‌آپ‌ها و جنسیتی کردن‌شان روش مردودی است؛ به نظر او فعالیت در حوزه مهارت‌های نرم، شبکه‌سازی و عوامل دیگر از چالش‌های این حوزه به شمار می‌رود. معمولاً کسب‌و‌کارها در این حوزه‌ها باید توان هدایت یک استارت‌آپ و تاب‌آوری و ریسک‌پذیری در مسیر را داشته باشند. این موضوع در بین زنان و مردان چندان متفاوت نیست، بلکه میزان و نقطه صفر آدم‌‌ها در مسیر رسیدن به موفقیت متفاوت است.

 

شتاب‌دهنده‌‌ها چگونه می‌توانند به استارت‌آپ‌های حوزه زنان کمک کنند؟نهادهایی که کنار استارت‌آپ‌ها قرار می‌گیرند باید بتوانند حوزه‌های اصلی بازار و کسب‌وکار را به استارت‌آپ‌ها نشان دهند؛ با توجه به اینکه ما حوزه تخصصی یعنی حوزه پست و لجستیک را هدف قرار داده‌ایم، یکی از کارهایی که در نونا انجام می‌دهیم، با توجه به حوزه شناخت‌مان از بازار، در حوزه منتورینگ به صورت تخصصی استارت‌آپ‌ها را هدایت می‌کنیم. کاری که ما انجام می دهیم صرفاً به سرمایه‌گذاری اولیه محدود نمی‌شود،‌ بلکه درتیم‌سازی، توسعه‌ همراه‌شان هستیم و تا انتهای مسیرکنارشان هستیم و در نهایت به بخشی از بازار متصل‌شان می‌کنیم. شاید یکی از دلایلی که شتاب‌دهنده‌ها در بیشتر دنیا شکست می‌خورند و استارت‌آپ‌ استودیو‌ها جایگزین می‌شوند، همین تفاوت رویکرد باشد.

دلیل اینکه استارت‌آپ‌های حوزه زنان قدرتی را که باید به دست نمی‌آورند چیست؟یکی از علل اصلی، کمبود حضور زنان در لایه‌‌های کلان کسب‌وکار به نسبت مردان است من فکر می کنم بحث‌های فرهنگی،اجتماعی و تخصصی است که باعث می‌شود حضور مردان بیشتر باشد. و زنان نتوانند ‌وارد حوزه خلق استارت‌آپ و مدیریت یک کسب‌وکار شوند.

آیا به استارت‌آپ‌های این حوزه نگاه حمایتی می‌شود؟من فکر می‌کنم دوره توجه به این گروه مخاطب خاص در فضای استارت‌آپی فرا رسیده است؛ توجه بیشتر باعث شده است زنان هم بتوانند استارت‌آپ‌ راه‌اندازی کنند و کسب‌وکارشان را توسعه دهند. این نگاه‌‌ها در مسیر تغییر اتفاق افتاده است. هرچه بیشتر با نهادهایی مثل دفتر انجمن زنان کارآفرین و دیگر سطوح کسب‌وکاری همکاری ‌شود، مسیر گذار بهتر پیش می‌رود؛ اما همچنان میزان تمرکز روی این حوزه خیلی بالا نیست اما به تازگی برخی از رویدادها فقط برای زنان برگزار می شود. مثلاً در رویدادی مثل الکامپ، بخش پنل مخصوص زنان تشکیل شد یا زیر نظر دفتر انجمن زنان کارآفرین رویدادی به نام جایزه نوآوری آزاده با تمرکز بر زنان برپا شده است که این جایزه نسبت به تمام رویدادهای استارت‌آپی در مسیر حوزه کسب‌وکار زنان راه درستی در پیش گرفته است.

اصلی‌ترین موانع استارت‌آپ‌های حوزه زنان چه عواملی است؟به نظر من تفکیک استارت‌آپ‌ها و جنسیتی کردن‌شان روش صحیحی نیست. هرکسی که در مسیر استارت‌آپ قرار می‌گیرد در حوزه مهارت‌های نرم، شبکه‌سازی و عوامل دیگر باید فعالیت کند زیرا این موارد از چالش‌های اصلی این حوزه است. معمولاً کسب‌و‌کارها در این حوزه‌ها باید بتوانند موضوع هدایت یک استارت‌آپ، تاب‌آوری و ریسک‌پذیری در مسیر یک استارت‌آپ را داشته باشند. این موضوع برای زنان و مردان خیلی متفاوت نیست، بلکه میزان و نقطه صفر آدم‌‌ها در مسیر رسیدن به موفقیت متفاوت است. به دلیل شرایط فرهنگی و اجتماعی ممکن است نیاز باشد زنان بیشتری روی اعتماد‌به‌نفس‌شان کار کنند.

مشکل ویژه‌ای از سمت حاکمیت داشته‌اید؟ما تجربه‌ای در این حوزه نداشته‌ایم و در بخش خصوصی هم تجربه‌ مثبتی داشتیم اما طبیعتاً ممکن است سایر افراد با چالش‌هایی مواجه بوده‌ باشند.

دلیل اینکه تصمیم گرفتید اسپانسر جشنواره آزاده شوید چیست؟شرکت نونا زیرمجموعه هلدینگ فاخر به عنوان استارت‌آپ استودیو فعالیت می‌کند. شرکت ما کسب و کار خلق می کند. روی ایده‌های مختلف سرمایه‌گذاری و در نهایت آنها را به کسب‌وکار تبدیل می‌کند. بنابراین هر جایی که ایده‌‌های جدید و نوآورانه مطرح شود، برای ما بسیار جذاب است در آن حضور داشته باشیم تا بتوانیم از پتانسیل‌های مختلف بهره‌برداری کنیم. جایزه نوآوری آزاده خودش یک مجموعه از ایده‌های مختلف است. تمام استارت‌آپ‌هایی که در کشور با روی موضوع زنان و کارآفرینی زنان متمرکزند، می‌توانند حضور داشته باشند. به همین دلیل ورود به این حوزه برای ما بسیار جذاب است؛ اگر کارآفرینان زن در اقصی ‌نقاط ایران ایده جذابی داشته باشند می‌توانیم با آنها همکاری کنیم و اگر مسیر پیشرفت‌شان به مسیر ما نزدیک باشد می‌توانیم موضوعات همکاری و مشارکت را با آنها پیش ببریم.

ما معتقدیم که راه توسعه از مسیر حضور زنان در حوزه کسب‌وکار می گذرد، به همین دلیل بابت برگزاری این جشنواره خیلی خوشحالیم.

دانلود نسخه PDF
https://pvst.ir/j8f

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو