skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

سولماز صادق‌نیا، مدیرعامل گلرنگ ونچرز؛ جایزه آزاده فرصتی برای شناخت استعدادها

۲۷ مهر ۱۴۰۳

زمان مطالعه : ۵ دقیقه

تاریخ به‌روزرسانی: ۲۹ مهر ۱۴۰۳

سولماز صادق‌نیا

گلرنگ ونچرز به ‌عنوان بازوی سرمایه‌گذاری خطرپذیر گروه صنعتی گلرنگ طی سالیان متمادی روی استارت‌آپ‌های مختلف سرمایه‎‌گذاری کرده است. این مجموعه با نداشتن نگاه و رویکرد جنسیتی در جذب و حمایت کسب‌وکارها و کارآفرینان این حوزه، حضور در این دوره از رویداد جایزه نوآوری آزاده را فرصتی برای شناسایی زنان و دختران مستعد و خلاق از نقاط مختلف کشور می‌داند. درباره رویکرد این مجموعه، فرایند جذب و نگاهی که به جایگاه زنان کارآفرین در کشور دارند با سولماز صادق‌نیا، مدیرعامل گلرنگ ونچرز، گفت‌وگو کرده‌ایم.

 

رویکرد گلرنگ نسبت به زنان کارآفرین، به‌ویژه زنانی که در زمینه نوآوری و فناوری فعالیت دارند، چیست؟مجموعه گلرنگ بر موضوع کارآفرینی در کشور و خلق ارزش از طریق توانمندی جوانان ایرانی تاکید دارد. رویکرد ما در کارآفرینی صرفاً متمرکز بر زنان نیست و تفکیکی در این زمینه قائل نیستیم اما گروه صنعتی گلرنگ تاکنون در بسترسازی حضور فعالانه زنان بسیار خوب و موثر عمل کرده است. اگر به آمار و ارقام هم نگاهی بیندازیم، می‌بینیم حدود ۲۰ درصد از رده‌های مدیریتی این مجموعه را زنان تشکیل می‌دهد. این خود نشان می‌دهد بستر مناسب برای حضور و فعالیت زنان کارآفرین هم در نقش کارآفرین سازمانی و هم در مقام مدیران کارآفرین فراهم شده است.

به ‌نظر شما برگزاری رویدادهایی مانند جشنواره نوآوری آزاده در توان‌افزایی زنان کارآفرین و انگیزه‌مندی دختران نوجوان تا چه حد تاثیرگذار است؟برگزاری رویدادهایی مانند رویداد آزاده کمک می‌کند دختران به‌خصوص دختران نوجوان انگیزه پیدا کنند و بدانند فرصت و بستر برای فعالیت آنها آماده شده است. باید قبول کنیم قریب به ۵۰ درصد جمعیت ما را زنان تشکیل داده‌اند و این زنان هستند که می‌توانند هم در اقتصاد کشور و هم در بستر تربیت خانواده و نسل آینده نقش‌آفرینی کنند. برگزاری چنین رویدادهایی و آشنایی این دختران و زنان کشور با فعالیت سایر زنان فعال و کارآفرین، به آنها کمک می‌کند انگیزه بیشتری برای فعالیت در آینده پیدا کنند. به ‌نظر من جایزه آزاده یکی از آن عواملی است که می‌تواند انگیزه را در وجود دختران کشورمان برانگیزاند.

عمده چالش‌های زنان کارآفرین در کشور چیست و اضافه شدن کدام موارد به جشنواره نوآوری آزاده در تقویت و توسعه این مسیر اثرگذار است؟مشکلات و موارد موجود در مسیر کارآفرینی کشور فارغ از جنسیت، متاثر از بستر اقتصادی است؛ به‌عبارتی، مشکلات پیش روی افراد تقریباً به یک شکل است زیرا فعالیت در فضای کسب‌وکاری صورت می‌گیرد که از قوانین، استانداردها و الگوهای یکسان پیروی می‌کند. موضوعی که در خصوص زنان شاید مهم‌تر باشد و باید به آن بیشتر پرداخت، نقش آنهاست. زنان کارآفرین علاوه ‌بر کارآفرینی نقش‌های مهم و پررنگی تحت عنوان دختر، همسر و مادر در خانواده نیز دارند. از دو زاویه باید به این نقش‌ها که تضادی هم با یکدیگر ندارند نگاه کرد. یک اینکه لزوماً کارآفرین بودن در تضاد با دیگر نقش‌های زنان نیست. دوم اینکه در جامعه باید فرهنگ‌سازی شود؛ زمانی که یک زن در فضای کسب‌وکاری فعالیت می‌کند، کارآفرین است و همچنین نقش‌های دیگری را در خانواده بر عهده دارد، بنابراین باید هم از سمت خانواده و هم از سمت جامعه حمایت شود. ما اگر بتوانیم به دختران‌مان بیاموزیم که شما می‌توانید در کنار این نقش‌ها، فعالیت اقتصادی و کاری هم داشته باشید، شاهد اتفاقات خوبی در کشور خواهیم بود.

اقدامات، برنامه‌ریزی و امکانات ارائه‌شده از سمت گلرنگ برای جذب زنان کارآفرین از چه قرار است؟ما موافق تبعیض و حتی تبعیض مثبت هم نیستیم. در گلرنگ ونچرز به عنوان بازوی سرمایه‌گذاری خطرپذیر گروه صنعتی گلرنگ فرایندهایمان را به ‌گونه‌ای رقم زدیم که بتوانیم فعالان، صاحبان کسب‌وکار و کسانی را که در حال توسعه فعالیت اقتصادی و دانشی خود هستند در اقصی نقاط کشور شناسایی و بررسی کنیم. در صورتی که این افراد در زنجیره ارزش ما قرار داشته و شرایط نیز فراهم باشد، ما با ابزارهای مختلف به آنها کمک می‌کنیم. یا در قالب سرمایه‌گذاری حاضر می‌شویم یا به عنوان بخشی از زنجیره ارزش با آنها همکاری می‌کنیم. این فرایند فارغ از جنسیت در گروه صنعتی گلرنگ طی می‌شود و ما خوشحالیم که از طریق جشنواره نوآوری آزاده می‌توانیم برخی از استعدادهای موجود در کشور را شناسایی کنیم. نگاه و رویکرد ما حائز و قائل به تفاوت گذاشتن بین مدیریت خانم‌ها و آقایان در کسب‌وکارها نیست اما با حضور در این جشنواره سعی کردیم قدرت شناسایی این بخش را افزایش دهیم.

اکنون وضعیت زنان کارآفرین را در کشور چگونه ارزیابی می‌کنید و به نظر شما آینده این مسیر به‌ویژه فعالیت زنان کارآفرین در زمینه‌های نوآورانه و فناورانه چگونه خواهد بود؟در زمینه کارآفرینی شکافی میان خانم‌ها و آقایان وجود دارد. این شکاف منحصر به کشور ما نیست و در کل جهان نیز به چشم می‌خورد. حتی در کشورهای بیشترتوسعه‌یافته هم دیده می‌شود که شکافی میان زنان و مردان کارآفرین وجود دارد. به دلیل ماهیت وجودی زنان، عموماً شکاف در این حوزه زیاد و چشمگیر است. اما روند جهانی نشان می‌دهد تسهیلات، حمایت‌ها و سرمایه‌گذاری‌هایی که در این زمینه عرضه می‌شود موجب حمایت بیشتر از کسب‌وکارهایی با مدیریت زنان شده است. نکته جالب توجه اینکه در حوزه فناوری‌های نوین به‌ویژه حوزه ICT عمق این شکاف کمتر است. یعنی فاصله میان بنیان‌گذاران زن و مرد در این حوزه در حال کم و کمتر شدن است. با توجه به برنامه‌های کشورهای مختلف پیش‌بینی می‌شود تا سال ۲۰۳۰ این فاصله کم شود اما باید گفت کماکان این فاصله برجاست. نسبت ۳۰ به ۷۰ و در بهترین حالت ۴۰ به ۶۰ در رابطه با مدیریت زنان این حوزه حاکم است که رسیدن به این نقطه یکی از اهداف بسیاری از کشورها عنوان شده است. با توجه به درخواست‌ کسب‌وکارهای مختلف برای سرمایه‌گذاری که مشاهده می‌کنم، حضور زنان درC-Level و زنان بنیان‌گذار و مدیریتی در حال افزایش است و می‌توان گفت کشور ما نیز رفته‌رفته به این سمت سوق پیدا می‌کند. امیدوارم با برگزاری رویدادهایی مانند جشنواره نوآوری آزاده این بخش تقویت شود و شکاف این حوزه در کشور طی سال‌های آینده کاهش یابد.

دانلود نسخه PDF
https://pvst.ir/j8g

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو