مدیرعامل شب: میانگین رزرو سفرها از ۲۷ روز به ۹ روز رسیده است
مدیرعامل «شب»، پلتفرم فعال در حوزه گردشگری و رزرو اقامتگاه معتقد است شرایط اقتصادی و…
۲۶ دی ۱۴۰۳
زهرا جعفری بنیانگذار استارتآپ گوآوا است که از طریق شبکههای اجتماعی و رسانههای حوزه کارآفرینی استارتآپی با جشنواره آزاده داننده آشنا شده است. او دراینباره میگوید: «ما از قبل رسانههای مربوط به کارآفرینی و استارتآپها را دنبال میکردیم و از طریق شبکههای اجتماعی و صفحه ماهنامه پیوست با جشنواره «آزاده» آشنا شدیم. اما نکتهای که توجه ما را جلب کرد، تمرکز این جشنواره بر استارتآپهایی بود که بنیانگذارشان زن است.»
او درباره هدف از حضورشان در این رویداد توضیح میدهد: «وقتی لیست منتورهای حرفهای و شناختهشده را دیدیم، تصمیممان برای شرکت کردن قطعی شد. گام بعدی ما شبکهسازی و در نهایت جذب سرمایه است، اما هدف اول و اصلیمان یادگیری است.»
زهرا در مورد فعالیتهای گوآوا میگوید: «همیشه دغدغه جنوب کشور را داشتم، اصالتاً اهل میناب هستم و به مساله باغداران توجه خاصی دارم. باغداران میناب به دلیل نوسانات بازار و دسترسی نداشتن به درآمد پایدار، با کاهش تقاضا و سودآوری مواجه هستند. در گذشته، باغداری یک فعالیت جمعی و خانوادگی بود، اما امروزه جامعه به سمت فردگرایی رفته است. این تغییرات باعث شد ما به دنبال راهحلی برای حمایت از باغداران و توسعه باغات میناب باشیم. پلتفرم تامین سرمایه جمعی ما از همین دغدغه شکل گرفت. در این پلتفرم، افراد میتوانند از هر نقطهای از کشور یا حتی خارج از آن، سرپرستی یک درخت را به مدت یک فصل یا بیشتر بر عهده بگیرند و سهمی در توسعه باغات داشته باشند. سود حاصل از میوههای این درختان میان سرمایهگذار و باغدار تقسیم میشود. در واقع، همان جمعیتی که در گذشته خانواده یا همشهری بودند، حالا از طریق این پلتفرم بدون محدودیت جغرافیایی به هم پیوند میخورند.»
او اضافه میکند: «شناخته نبودن محصولات باغی جنوب و توقف توسعه محیطزیست بومی از دغدغههای اجتماعی ما بود. این پلتفرم میتواند به سودآوری معنوی، مادی و حتی فرهنگی کمک کند. در این سیستم حتی افرادی با سرمایه کم نیز میتوانند روی طبیعت سرمایهگذاری و به توسعه پایدار کمک کنند. ما دنبال ایجاد تعلق اجتماعی هستیم که نهتنها به سود اقتصادی بلکه به برانگیختن احساس هویت و پیوند با طبیعت بینجامد.»
جعفری درباره استراتژی ورودشان به بازار میگوید: «ما از استراتژی «Niche market» استفاده کردهایم؛ به این معنا که محصولات باغی میناب را مستقیم به بازار عرضه و با تولید محتوای بصری و متنی، این محصولات عمدتاً ناشناخته را معرفی میکنیم. همچنین از بازاریابی محتوایی بهره میگیریم تا مخاطبان بیشتری جذب کنیم. در بازار نمونههای خارجی و ایرانی وجود دارد، اما مکانیسم آنها دقیقاً مشابه پلتفرم ما نیست. الگوی اولیه ما «کرادفارمینگ» بوده است، اما کوشیدیم با ایجاد تغییرات و ارتقاهای خاص، یک پلتفرم متناسب با شرایط بومی ایران طراحی کنیم.»
عناوین مطالب ویژهنامه مسیر آزاده تضادی میان مادری و کارآفرینی نیست پیچ دوم مسیر ماندگار آزاده نگاه کاتالیزورهای تغییر الزامات مشارکت اقتصادی زنان در بازارهای نوین کسبوکار جسارت و نوآوری زیر سقف شیشهای نوآوری واقعیت مجازی در خدمت تجربه خرید مفیدتر املاک امن و آنلاین NFT در دانشگاه هنرهای زیبا تولید همزمان آب، برق و گاز از زباله در منازل شناسنامه و اصالت فرش دستباف ایرانی بستری قانونی برای تبادل ارزهای دیجیتالی توسعه در مسیر برق و الکترونیک ردپای فناوری در آبزیپروری طرحهای درمانی نیاز به حمایت جدیتری دارند دژی برای محافظت از تقلب کسبوکاری که هوای محیطزیست را دارد مسیر امنیت لباس صنعتی بر تن زنان تلاش برای تجمیع رنگها قدمها به سمت گسترش تولید درس خواندن هوشمند مرهمی برای زخمها از جنس نوآوری فناوری و علم زیبایی آنلاین از ثبت اختراع تا تشخیص غیرتهاجمی ایدههای دخترانه برای تسهیل امور افراد کمتوان گذار از اقتصاد سنتی کودکان از راه بازی مهارتهای دیجیتالی را یاد میگیرند نوآوری نفتی کشاورزی اجتماعی از کودکی در پی راهحل سوار بر موج خیال آگاهیبخشی مادرانه قیمتگذاری کالای خود را به موبیشا بسپارید فناوریهای روانشناسانه کسبوکاری از جنس بزاق زالو انیمیشن و کودکان زیبایی و خلق ارزش نقاشی کودکان و هوش مصنوعی ویرایش و زبان فارسی دست در دست فناوری برای مقابله با سرطان یک شتابدهنده برای پیشگیری از آسیب نوجوانان اسپیکرهای هوشمند ایرانی برای رقابت حاضر میشوند اینترنت اشیا و آغازی دوباره زندگی آغازگر خدمات مشاوره مدیریت و مهندسی سیستم به یاد آزادگی و دانندگی حامیان نوآوری فضا برای کارآفرینی زنان زیاد است سایه مردسالاری، کارآفرینی زنان را سخت کرده است توسعه با حضور زنان رخ میدهد جایزه آزاده فرصتی برای شناخت استعدادها