رئیس هیات مدیره شرکت آوا: مقررات بازار نوآفرین تا حدی شرایط پذیرش را تسهیل کرده است
شرکت صنایع ارتباطی آوا اولین شرکتی بود که ۸ دی ماه روی تابلوی دانشبنیان بازار…
۲۹ دی ۱۴۰۳
۲۸ مهر ۱۴۰۳
زمان مطالعه : ۵ دقیقه
انتخابات اتحادیه کسبوکارهای مجازی، بعد از گذشت سه سال وقفه با ردصلاحیت نیمی از افراد ثبتنام کننده برای شرکت در انتخابات و در سایه نگرانی از انحلال این اتحادیه به دلیل به حدنصاب نرسیدن اعضای شرکت کننده در انتخابات در آستانه برگزاری قرار دارد.
به گزارش پیوست، دوشنبه ۳۰ مهرماه بالاخره بعد از سه سال وقفه انتخابات اتحادیه کسبوکارهای مجازی برگزار خواهد شد. طبق آنچه اتحادیه کسب و کارهای فضای مجازی اعلام کرده است، اتحادیه کسبوکارهای تنها ۴۶ نفر از ۱۱۰ نفری که برای شرکت در انتخابات ثبت نام کرده بودند تایید صلاحیت شدهاند و ۶۴ نفر رد صلاحیت شدهاند.
هیات مدیره اتحادیه کسبوکارهای مجازی از هفت عضو اصلی و سه عضو علیالبدل برای هیات مدیره و دو بازرس تشکیل میشود.
در میان لیست نهایی انتخابات اتحادیه نام افراد نامآشنا کمتر به چشم میخورد اما ائتلاف «تاد» با هفت عضو خود یعنی سام مدنپور، پشوتن پورپزشک، رضا الفتنسب، کسری صادقیزاده، صادق محمدی، محمدامین روانبخش و ایمان رادمنش برای رقابت در انتخابات اتحادیه اعلام آمادگی کرده است. این اولین باری نیست که ائتلاف تاد اعلام موجودیت میکند؛ فروردین ماه ۱۴۰۱ نیز که قرار بود انتخابات اتحادیه کسب و کارهای مجازی برگزار شود، ائتلاف تاد تشکیل شد. حال با نزدیک شدن به روز برگزاری انتخابات در کنار ائتلاف تاد که بیشتر پیشکسوتان کسب و کارهای مجازی هستند، ائتلاف «رفاه» شکل گرفته است. این ائتلاف با حضور کمیل اکبرنژاد، مهدی نصیبی، آرش پاکنهاد، رزا مجتهدزاده، محمد دورودیان، سالار گران سرشت، سید محمد یعقوبی و حسین نریمانی تشکل شده است.
نیما قاضی رئیس انجمن تجارت الکترونیکی که خود در زمان تشکیل اتحادیه کسب و کارهای مجازی به عنوان یکی از فعالان این حوزه فعالیت میکرد، از افزایش ناگهانی تعداد اعضای اتحادیه کسبوکارهای مجازی انتقاد کرده و از اعضا خواست حتما در انتخابات این اتحادیه شرکت کنند؛ چراکه امکان انحلال اتحادیه به دلیل به حدنصاب نرسیدن آرا وجود دارد.
بیش از ۶ سال از عمر اتحادیه کسبوکارهای مجازی میگذرد و در این مدت برای تعیین رئیس و اعضای هیات مدیره آن تنها یک انتخابات برگزار شده و دومین دوره انتخابات این اتحادیه هر بار به دلایل مختلف به تعویق افتاده است.
اتحادیه کسبوکارهای مجازی اولین بار به عنوان وکیلمدافع اسنپ و تپسی در مقابل نهادهای سنتی و تاکسیرانی شکل گرفت، و تلاش کرد صدای بخش نوپای کسبوکارهای مجازی باشد. اما تیرماه ۱۴۰۰ محمد کرمی به عنوان اولین رئیس اتحادیه کسب و کارهای مجازی از ریاست هیات مدیره اتحادیه استعفا داد و حمید محمدی همبنیانگذار دیجیکالا به ناچار بر صندلی ریاست اتحادیه نشست. اما محمدی نیز پس از مدتی از ادامه ریاست اتحادیه کنارهگیری کرد تا نوبت فرشاد وکیلزاده، مدیرعامل زنبیل رسید. با این همه، ریاست وکیلزاده نیز چندان دوام نیاورد و دوران اعضای هیات مدیره دور اول اتحادیه به پایان رسید.
با انتشار نامه مرکز اصناف و اعلام تخلفها در این اتحادیه وضعیت این نهاد صنفی وخیمتر شد، تخلفاتی چون صوری بودن نیمی از اعضای اتحادیه تا برگزاری نامنظم جلسات. در همان زمان نیز میلاد منشیپور، مدیرعامل سابق تپسی در مقابل اتحادیه ایستاد و اتحادیه را اتحادیه دو هلدینگ خاص عنوان کرد. با این حال مقدمات برگزاری انتخابات دور دوم اتحادیه در حال برگزاری بود و گروههای مختلف با یکدیگر رقابت میکردند که در میان دعواهای انتخابات صنفی، وزیر صمت با تایید درخواست علیرضا شاهمیرزایی، معاون تجارت و خدمات وزارت صمت، خواهان تفکیک اتحادیه به دو بخش خدماتی و توزیعی شد و روند افول قدرت اتحادیه با دخالت وزارت صمت سرعت بیشتری گرفت.
تفکیک اتحادیه در ادامه با حکم هیات عالی نظارت منجر به عزل اعضای هیات مدیره اتحادیه شد و فرشاد وکیلزاده، رضا الفتنسب و مصطفی سعیدنژاد در جلسه ۱۲۷ این هیات از هیات مدیره اتحادیه عزل شدند. اما داستان اتحادیه به عزل هیات مدیره محدود نماند و اتاق اصناف ایران در نامهای به هیات عالی نظارت حسین کلانتری، آرمان صفایی، عباس اسماعیلزاده، علی بابایی چشمه احمدرضایی، مهدی خدادادی و محمدحسین پرمایون را به عنوان اعضای هیات مدیره اتحادیه کشوری کسبوکارهای مجازی منصوب کرد. بعد از آن بود که آرمان صفایی، مدیرعامل تریبون، به ریاست جدید اتحادیه منصوب شد تا شرایط را برای برگزاری انتخابات آماده کند اما او سریعا استعفا داد و مینا مهرنوش، مدیرعامل کسبینو به عنوان رئیس اتحادیه انتخاب شد. در این دوران بود که اختیارات و وظایف اتحادیه بر اساس حکم هیات عالی نظارت محدود شد و برخی وظایف این اتحادیه به اتحادیه فناوران تهران واگذار شد.
طی این دوره مینا مهرنوش به عنوان رئیس اتحادیه کسب و کارهای مجازی فعالیت میکرد و بارها کسب و کارهای فعال در این حوزه درخواست برگزاری انتخابات را مطرح کرده بودند و با وجود اینکه هر بار وعده داده میشد این انتخابات برگزار شود در هر دوره به دلایل مختلف برگزاری این انتخابات به تعویق میافتاد. در این میان نیز یکبار نیز مینا مهرنوش نیز از سمت خود استعفا داد که این استعفا پذیرفته نشد.
اکنون بعد از ۶ سال قرار است دومین انتخابات اتحادیه کسبوکارهای مجازی برگزار شود و برخی امید دارند این اتحادیه بتواند قدرت صنفی خود را دوباره احیا کند در عین حال احیای قدرت صنفی اتحادیه به امکان انحلال این اتحادیه به دلیل ترس از به حد نصاب نرسیدن شرکت کنندگان در انتخابات شانه میزند و بیم آن میرود این انتخابات در حکم پایان فعالیت اتحادیه کسبوکارهای مجازی باشد.