تماس تلفنی تبلیغاتی چه به صورت تماس خودکار و چه غیر خودکار، ممنوع شد و…
۱۵ مهر ۱۴۰۳
۱۶ فروردین ۱۴۰۱
زمان مطالعه : ۷ دقیقه
تاریخ بهروزرسانی: ۱۷ فروردین ۱۴۰۱
پس از آنکه اتحادیه کشوری کسبوکارهای مجازی در آخرین روزهای سال گذشته اعلام کرد انتخابات هیات رئیسه این نهاد بیست و سوم فروردین ۱۴۰۱ برگزار میشود، ائتلافی به نام تاد رخ نمایان کرد که ترکیبی از چهرههای مشهور اکوسیستم استارتآپی کشور و افرادی بسیار گمنام در آن به چشم میخورد. تاد به دنبال چیست؟
به گزارش پیوست، قطار حواشی به ایستگاه انتخابات هیات رئیسه جدید رسیده است. جایی که نام رضا الفتنسب و ائتلاف تازهتاسیس او برای دور جدید انتخابات به چشم میآید. اعضای این ائتلاف چه کسانی هستند؟
قرار بود انتخابات هیات مدیره اتحادیه کسبوکارهای اینترنتی در شهریور ۱۴۰۰ برگزار شود اما به دلیل کرونا این اتفاق نیفتاد و به آبان موکول شد که باز هم به تعویق افتاد. نهایتا روز بیست و پنجم اسفند سال گذشته از طریق سایت اتحادیه، تاریخ برگزاری انتخابات هیات رئیسه دور آینده (۲۳ فروردین ۱۴۰۱) اعلام و لیستی از افرادی که به عنوان نامزد در انتخابات ثبتنام کرده بودند در سایت قرار داده شد: ۲۶ نفر نامزد حضور در هیات رئیسه و پنج نفر داوطلب بازرسی. اعلام این خبر از سوی اتحادیه در آن شرایط به نوعی غافلگیرکننده بود زیرا مشخص نبود ۳۱ داوطلب شرکت در انتخابات کی ثبتنام کردهاند و چه زمانی اتحادیه فراخوان داده است. برخی از اعضای اتحادیه میگویند اطلاعرسانی کافی درباره زمان انتخابات انجام نشده است.
در میان این ۳۱ نامزد چهرههای مشهوری مانند محمد خلج، مدیرعامل اسنپ، اشکان آرمندهی، مدیرعامل دیوار، میلاد منشیپور، مدیرعامل تپسی، فرشاد وکیلزاده، مدیرعامل زنبیل و رضا الفتنسب، سخنگوی فعلی اتحادیه، دیده میشود. الفتنسب، خزانهدار و سخنگوی پرحاشیه فعلی اتحادیه کسبوکارهای مجازی، از میان این ۲۶ نفر ائتلافی به نام تاد (توسعه اقتصاد دیجیتالی) با ۹ نامزد هیات رئیسه و دو نامزد بازرسی تشکیل داده است که بعید است پیروز انتخابات سهشنبه آینده نباشد.
«رضا الفتنسب» حامی اصلی ائتلاف تاد است. او در دورهای که اتحادیه به خاطر مساله 1dayoff مورد انتقاد قرار گرفته بود در پاسخ به انتقادات گفته بود، اگر از کسبوکاری شکایت شد و آن کسبوکار پاسخگو نبود اتحادیه میتواند بنا بر قانون با آن کسبوکار برخورد کند. با این حال، در ارتباط با پرونده بادران که عضو رسمی اتحادیه نیز بود و با وجود شکایتها متعدد از این شرکت بازاریابی شبکهای که در ابعاد بسیار گستردهتری نسبت به کسبوکاری مانند 1dayoff فعالیت میکند، هیچگاه درخواستی برای فیلتر شدن وبسایت بادران از سوی اتحادیه ارائه نشد. حتی وزارت صمت نیز در نامهای به بادران، فعالیت این شرکت را به دلیل تخلفات متعدد ممنوع دانسته بود. الفتنسب حالا، با وجود این تناقضات، در دوره جدید به دنبال نقشی پررنگتر در اتحادیه است.
دو چهره شناختهشده دیگر این ائتلاف «محمد خلج» و «اشکان آرمندهی» هستند که حاضر شدهاند با وجود تمامی حواشی پیرامون الفتنسب با او دست دوستی دهند.
باقی افراد حاضر در این لیست، بازیگران شناختهشدهای در اکوسیستم نیستند؛ «میثم اسلامیان»، مدیرعامل «اَمرِتون» که به عنوان «کارآفرین برتر» در سایت تاد از او یاد شده است و گفته شده است ۲۰ سال مدیرعامل شرکت گمنامی به نام هشت بهشت بوده است.
شخص دیگر «محمدامین روانبخش» است. حوزه فعالیت او در سایت تاد، برنامهنویسی دیجیتال مارکتینگ آمده و گفته شده است هماکنون موسس و مدیرعامل فروشگاه اینترنتی چهارباغ است؛ فروشگاهی که در حال حاضر تمامی کالاهای آن ناموجود است و تاریخ آخرین مقاله موجود در سایت نیز ۱۴ آبان ۹۸ درج شده است. او همچنین مدیرعامل و موسس آژانس دیجیتال مارکتینگ امین رایان نیز معرفی شده است. با مراجعه به سایت این آژانس میبینیم آخرین مطلب با تیتر «ائتلاف تاد (توسعه اقتصاد دیجیتال ایران) تشکیل شد» پانزدهم فروردین روی سایت قرار داده شده و مطلب قبل از با عنوان «دیجیتال مارکتینگ چیست؟» مربوط به آذر ۹۹ است.
«محمدرضا زاهدی» نامزد بعدی این لیست است. طبق اعلام سایت تاد، او سابقهای ۱۸ساله در مربیگری در حوزه کسبوکارها دارد و مدیرعامل گروه پیشگامان است که در حوزه آموزش و چاپ کتب پزشکی فعالیت میکند و در کنار آن نیز روی ایده «توانمندسازی پزشکان در حوزه کسبوکار» فعالیت میکند. دقیقاً مشخص نیست منظور از توانمندسازی چیست اما در سایت پیشگامان گفته شده در آینده خبرهای خوبی در این باره به گوش خواهد رسید.
«صادق محمدی»، که در دوره فعلی نایبرئیس کمیسیون بازرسی اتحادیه است فرد دیگری است که در این لیست نامش دیده میشود. او مدیرعامل شرکتی دانشبنیان به نام «مدیانا» است که سرویسهایی مانند ایمیل، پیام صوتی و تلفن ابری ارائه میکند.
«سعید گودرزیان» مدیرعامل یک سرویس خدمات و تاسیسات به نام «شهر سرویس» است که در شهر شیراز فعالیت میکند و هماکنون دبیر کارگروه سامانههای آنلاین درخواست خدمات اتحادیه کسبوکارهای مجازی است.
«مهدی نجفی»، مدیرعامل سفرمارکت، آخرین عضو داوطلب حضور در هیات رئیسه اتحادیه است. او پیش از سفر مارکت در سال ۹۱ ایرسا را تاسیس کرده بود که یک پلتفرم آنلاین فروش خدمات گردشگری است.
ائتلاف توسعه اقتصاد دیجیتالی دو نفر را نیز برای داوطلبی بازرسی اتحادیه در نظر گرفته است: «محمود عابدی خرسند» که تاد میگوید رئیس هیات مدیره شرکت تارا الکترونیک پارسیان است اما هیچ نشانی از این شرکت در وب یافت نمیشود. «محسن عیوضی» نیز دیگر نامزد بازرسی اتحادیه است که مدیریت فروشگاهی اینترنتی به نام «اسپرینگ» است.
الفتنسب با اظهار بیاطلاعی در مورد اخباری که در سایت تاد منتشر شده است میگوید دامنه سایتْ اوایل فرودین ماه ۱۴۰۱ خریداری شده. او معتقد است ارتباطی بین محتوای منتشر شده در سایت و تشکیل این ائتلاف قبل از اعلام رسمی تاریخ انتخابات وجود ندارد.
او علاوهبر این در رابطه با نحوه انتخاب اعضای ائتلاف تاد توضیح میدهد: من تجربه پنج ساله در اتحادیه را دارم و در طول این مدت به این نتیجه رسیدیم که افرادی که کسبوکارهای مطرحی دارند، درگیریشان در کسبوکارهایشان زیاد است و نمیتوانند برای اتحادیه وقت کافی بگذارند. بنابراین با صحبتهایی که با دوستان مختلف انجام دادیم، قرار شد در این ائتلاف تجمیعی از کسبوکارهای بزرگوکوچک و صاحبان کسبوکاری را که در شهرستانها زندگی میکنند، قرار دهیم تا همه کسبوکارها بتوانند از تصمیمات اتحادیه منتفع شوند.
افراد دیگری که در لیست داوطلبان حضور در هیأت رئیسه اتحادیه حضور دارند نیز آنچنان شناختهشده نیستند. در این لیست به معرفی اجمالی این افراد میپردازیم.
در این لیست هم به جز دو نفر، میلاد منشیپور و فرشاد وکیلزاده، افراد چندان مطرحی دیده نمیشوند. اغلب آنها صاحبان کسبوکارهای بسیار کوچک و ناشناخته هستند. حتی بعضی از آنها در نتایج موتورهای جستوجو نیز به چشم نمیخورند. برخی این مسأله را به اطلاعرسانی نامناسب برای ثبتنام در انتخابات مرتبط میدانند.
هر چند تا زمان برگزاری انتخابات اتحادیه طبق تاریخی که تا کنون اعلام شده ۷ روز بیشتر نمانده است اما همچنان حواشی این انتخابات از خود انتخابات داغتر است. اخباری که از سال گذشته سال گذشته اتحادیه کسبوکارهای مجازی در چند مقطع درگیر حواشی بود. در سناریوی نخست، پس از استعفای محمد کرمی، دبیر وقت اتحادیه، اختلافاتی میان فرشاد وکیلزاده و دیگر اعضای هیات رئیسه به وجود آمد. وکیلزاده اعلام کرده بود هیات رئیسه رسیدگی به استعفای محمد کرمی را از دستور کار خارج کرده و باید سریعاً به آن رسیدگی کند.
پرده بعدی نمایش حواشی که جنجالیتر نیز بود در دوران سکانداری رئیس جدید اتحادیه، حمید محمدی، مدیرعامل دیجیکالا، اتفاق افتاد. ابتدا رئیس یک فروشگاه اینترنتی به نام 1dayoff خبر داد اتحادیه کسبوکارهای مجازی از کمیته فیلترینگ درخواست کرده سایت این کسبوکار اینترنتی فیلتر شود. سپس، بعد از اینکه حمید محمدی در این باره توضیح داد ممکن است خطایی صورت گرفته باشد و این اتحادیه مخالف فیلترینگ است، مشخص شد اتحادیه کسبوکارهای مجازی طی ۲ ماه ۲۷ نامه درخواست فیلترینگ تنظیم کرده است.
حال باید دید با تمام شدن انتخابات حواشی اتحادیه نیز به پایان میرسد و دور دوم هیات مدیره میتواند سکاندار اتحادیه ای شود که چشم امید کسب و کارهاست؟