مدیرعامل شب: میانگین رزرو سفرها از ۲۷ روز به ۹ روز رسیده است
مدیرعامل «شب»، پلتفرم فعال در حوزه گردشگری و رزرو اقامتگاه معتقد است شرایط اقتصادی و…
۲۶ دی ۱۴۰۳
۳۱ مرداد ۱۴۰۱
زمان مطالعه : ۳ دقیقه
تاریخ بهروزرسانی: ۱ شهریور ۱۴۰۱
تعدادی از کسبوکارهای بزرگ اینترنتی در نامهای به وزیر صمت نسبت به برگزار نشدن انتخابات اتحادیه کسبوکارهای مجازی شکایت کرده و خواهان برگزاری هرچه سریعتر این انتخابات شدهاند.
به گزارش پیوست، تاکنون برگزاری انتخابات اتحادیه کسبوکارهای اینترنتی بارها به تعویق افتاده است و در نهایت هیات عالی نظارت در جلسه مورخ ۲۲ خردادماه ۱۴۰۱ مقرر کرد انتخابات ظرف یک ماه برگزار شود اما از آن تاریخ تاکنون بیش از دو ماه گذشته است و نه تنها انتخابات برگزار نشده بلکه این مقرره از سوی دبیرخانه هیات عالی نظارت هنوز ابلاغ نشده است.
آبانماه ۱۴۰۰ موعد اولیه برگزاری انتخابات اتحادیه کسبوکارهای اینترنتی بود، در آن زمان به دلیل کرونا برگزاری انتخابات به تعویق افتاد و مقرر شده بود پس از تعطیلات نوروز و در ۲۳ فروردینماه برگزار شود اما به دلیل همزمانیاش با ماه رمضان به بعد از آن زمان موکول و تاریخ ۱۹ اردیبهشتماه برای آن تعیین شد؛ در آن زمان نیز مطرح شدن بحث تفکیک اتحادیه کسبوکارهای مجازی به دو اتحادیه خدماتی و توزیعی بار دیگر برگزاری انتخابات را به تعویق انداخت اما این بار دیگر تاریخ جدیدی برای برگزاری انتخابات اعلام نشد.
حال ۲۷ کسبوکار فعال در این حوزه در نامه خود به وزیر صمت با اشاره به مصوبه ۲۲ خرداد هیات عالی نظارت برگزار نشدن انتخابات اتحادیه کشوری کسبوکارهای اینترنتی را مانع جدی بر سر راه پیشرفت شرکتهای دانشبنیان میدانند.
طبق آنچه در این نامه آمده است، این اتحادیه از ۷۰ درصد شرکتهای دانشبنیان فعال در سطح کشور تشکیل شده است و تعلل در برگزاری انتخابات نتیجهای جز ضعف این تشکل به دنبال ندارد.
متن کامل نامه ۲۷ کسبوکار اینترنتی به وزیر صمت و درخواست برای برگزاری هرچه سریعتر انتخابات اتحادیه
در این نامه آمده است: «در حال حاضر اتحادیه بعد از مهلت قانونی در حال فعالیت است. معالاسف با انتصابات جدید وزارت متبوع در اتحادیه، بیشتر اعضای فعلی اتحادیه را اشخاص علیالبدل و ترمیمی تشکیل میدهند که قاعدتاً نمیتوانند نماینده واقعی صنوف کسبوکارهای دیجیتال باشند.»
وزارت صمت ابتدای مردادماه به صورت رسمی با استعفای حمید محمدی از ریاست اتحادیه کسبوکارهای مجازی موافقت کرد و سوم مردادماه اعتبارنامههای هیات رئیسه جدید اتحادیه کسبوکارهای مجازی صادر شد و فرشاد وکیلزاده، نایبرئیس اول اتحادیه، در جایگاه ریاست نشست. هرچند تاکنون فقط یک انتخابات برای اتحادیه کسبوکارهای مجازی برگزار شده است اما این اتحادیه تاکنون سه نفر را روی صندلی ریاست خود دیده است. محمد کرمی، حمید محمدی و فرشاد وکیلزاده سه نفری بودهاند که به ترتیب روی صندلی ریاست اتحادیه کسبوکارهای مجازی نشستهاند.
در نامهای که از سوی کسبوکارهای مجازی برای وزیر صمت ارسال و رونوشت آن نیز برای اعضای هیات عالی نظارت فرستاده شده است نام کسبوکارهایی مانند اسنپ، دیجیکالا، شیپور، کافهبازار، بلد، هلدینگ مکس، پذیرش ۲۴ و دکتر نسکت، لیان، باما، جاجیگا، انجمن تجارت الکترونیکی، فلایتیو و سایر کسبوکارها به چشم میخورد.
کسبوکارهای مجازی از وزیر صمت درخواست کردهاند تا به عنوان رئیس هیات عالی نظارت «با الزام دبیرخانه هیات عالی نظارت به برگزاری انتخابات بر اساس مر قانون و همینطور توجه به مصوبه هیات عالی نظارت مبنی بر ضرورت برگزاری انتخابات از بروز اختلاف میان اعضای صنف که نتیجهای جز کاهش قدرت اتحادیه ندارد جلوگیری کند».
در این نامه آمده است: «… با ادامه فعالیت هیات مدیره کنونی در اتحادیه مذکور ادعاهای مختلفی در مورد مشروعیت تصمیمات این اعضا شکل گرفته و در ادامه نیز اختلافات میان اعضای اتحادیه و همینطور اعضای هیات مدیره دردسرساز خواهد شد.»