تلگرام با نسخه ۲.۰ مینیاپلیکیشنها و چند قابلیت دیگر بروزرسانی شد
پیامرسان تلگرام در بروزرسانی جدیدی بار دیگر روی مینیاپلیکیشنها تمرکز کرده است و توسعه دهندگان…
۳۰ آبان ۱۴۰۳
۱۵ فروردین ۱۴۰۲
زمان مطالعه : ۴ دقیقه
استرالیا نیز اپلیکیشن تیکتاک را در دستگاههای دولتی ممنوع کرد. ممنوعیت استفاده از تیکتاک در دستگاههای دولتی به دلیل نگرانیهای امنیتی پیرامون احتمال جاسوسی و انتقال دادههای کاربران به شرکت اصلی این اپلیکیشن چینی است.
به گزارش پیوست، دادستان مارک دریفوس، امروز در بیانیهای اعلام کرد که دولت استرالیا با توجه به «توصیه آژانسهای اطلاعاتی و امنیتی اپلیکیشن تیکتاک را روی دستگاههای سازمانها و آژانسهای دولتی ممنوع میکند. این دستور هرچه زودتر اجرایی خواهد شد.»
با این حال در این بیانیه گفته شده است که موارد استثنا «تنها بهصورت موردی و با پیشگیریهای امنیتی مناسب مشخص میشوند.»
این موارد معمولا مربوط به دستگاههایی هستند که مدیریت حسابهای دولتی در شبکههای اجتماعی از جمله تیکتاک را برعهده دارند و برای دسترسی به مخاطبان این شبکه اجتماعی باید محتوایی را در آن منتشر کنند.
دولت استرالیا در حالی برای ممنوعیت تیکتاک اقدام میکند که پیش از این برخی از کشورها از جمله بریتانیا، کانادا و آمریکا نیز استفاده از این شبکه اجتماعی را برای دستگاههای دولتی ممنوع کردند.
تیکتاک از زمان ریاست جمهوری دونالد ترامپ به یکی از اهداف مشخص دولت آمریکا تبدیل شد و مسئله تا جایی پیش رفت که حتی احتمال فروش این شرکت به یک خریدار آمریکایی قوت گرفته بود.
کمیسیون ارتباطات فدرال (FCC) نیز سال گذشته از اپل و گوگل، صاحبان دو پلتفرم اصلی گوشیهای هوشمند، خواست تا با توجه به نگرانیهای امنیتی، این اپلیکیشن را از فروشگاههای خود حذف کنند.
اما چنین اقدامی ممکن است برای کشور استرالیا تبعاتی را به دنبال داشته باشد. ممنوعیت فروش محصولات هواوی و ZTE از سوی دولت استرالیا که آن هم پیرو اقدام آمریکا و انگلستان به اجرا گذاشته شد روابط این کشور با پکن را با مشکل مواجه کرده است.
دولت چین لیستی از چهارده موضوع مهم را برای استرالیا ارسال کرده است که یکی از آنها موضوع ممنوعیت فروش محصولات این دو شرکت است که به گفته سفارت این کشور مبتنی بر «نگرانیهای بی پایه و اساس امنیت ملی است» و برای پیروی از آمریکا و لابی آن در دیگر کشورها به اجرا درآمده است.
جالب اینکه دن اندروز، سیاست مدار استرالیایی و استاندار ایالت ویکتوریا، که هفته گذشته به چین سفر کرده بود نیز نه تنها استفاده از تیکتاک را برای دستگاههای دولتی در ایالت خود ممنوع کرده است بلکه حساب تیکتاک خود را نیز غیر فعال کرد.
اما نگرانیهای غرب از مشکلات امنیتی تیکتاک آنچنان هم بی پایه و اساس نیست. دی ماه سال گذشته خبرگزاری گاردین گزارشی را منتشر کرد که با استناد به ایمیلهای داخلی تیکتاک حاکی از جاسوسی این پلتفرم از خبرنگاران بود.
آذر ماه سال گذشته نیز مجله فوربز از فعالیت گسترده چین و انتشار ویدیوهای تفرقهآمیز در تیکتاک خبر داد. این گزارش نشان میدهد که رسانههای دولتی چین و حسابهای نیابتی آن در شبکههای اجتماعی از جمله تیکتاک برای تفرقهافکنی در اجتماع غرب و آمریکا تلاش میکنند.
دیگر نگرانی مهم دولتها دسترسی شرکت اصلی تیکتاک (Bytedance) به دادههای کاربران است. با وجود اینکه تیکتاک چندین مرتبه دسترسی این شرکت به دادههای کاربران را رد کرده است اما گفتههای کارمندان اسبق این شرکت نشان میدهد که این شبکه اجتماعی به شدت از سوی شرکت اصلی کنترل میشود.
شو زی چو، مدیرعامل تیکتاک چندی پیش (۲۴ مارس) با حضور در مقابل نمایندگان مجلس سنای آمریکا در یک جلسه پنج ساعته چندین مرتبه ارتباط نزدیک این شرکت با حزب کمونیست چین و شرکت اصلی را رد کرد.
به گفته او تیکتاک حدود ۲ سال «برای ساخت دیوار آتشی وقت گذاشته است که دادههای کاربران آمریکایی را از دسترسی غیرمجاز خارجی محافظت میکند.» اما پاسخهای او نتوانست حتی یکی از نمایندگان آمریکایی را نیز متقاعد کند و نمایندگان در این جلسه به شدت از سازوکار این شبکه اجتماعی و تاثیر آن بر کودکان انتقاد کردند.