skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

رسانه دولتی چین در تیک‌تاک ویدئو‌های تفرقه‌آمیز در مورد آمریکا را ترویج می‌کند

۱۴ آذر ۱۴۰۱

زمان مطالعه : ۷ دقیقه

تیک تاک

تعداد زیادی ویدئو‌ در روزهای منتهی به انتخابات میان‌دوره آمریکا، سیاستمداران را هدف گرفته‌اند و بدون لیبلی که ماهیت دولتی رسانه را نشان دهد، موضوعات تفرقه‌آمیز را در شبکه اجتماعی ترویج کرده‌اند. حساب‌های تیک‌تاکی متعلق به بازوی پروپاگاندای دولت چین بدون هیچ نشانه‌ای که ارتباط آنها با یک دولت خارجی را مشخص کند، میلیون‌ها دنبال‌کننده و ده‌ها میلیون‌ بازدید کسب کرده‌اند.

به گزارش پیوست، به نقل از مجله فوربس، این حساب‌ها توسط مدیالینکس TV (MediaLinks)، سازمانی که به عنوان عامل خارجی به ثبت رسیده است و پایگاه تلویزیون دولتی حزب کمونیست چین در واشنگتن دی‌سی به شمار می‌آید، مدیریت می‌شود. معروف‌ترین حساب این مجموعه @Pandaorama است که ویدئو‌های جذابی در مورد فرهنگ چین منتشر می‌کند و پس از آن هم @The…Optimist، با پست‌هایی در مورد پایداری محیط‌زیست است و @NewsTokss هم در جایگاه بعدی اخبار آمریکا و بین‌الملل را پوشش می‌دهد.

حساب کاربری @NewsTokss در روزهای منتهی به انتخابات ۲۰۲۲ برخی از نامزد‌ها (عمدتاً جمهوری‌خواه) را هدف انتقاد قرار داده است و از نامزدهای دیگری (عمدتاً دموکرات) حمایت کرده است. یکی از ویدئو‌های این حساب در ماه جولای با شرح «کروز، ابوت اهمیت به ما نمی‌دهند» شروع می‌شود؛ ویدئو دیگری در ماه اکتبر هم با عنوان «رابینو دقیقاً هیچ کاری انجام نداده است» منتشر شده است. اما جمهوری‌خواهان تنها هدف @NewsTokss نیستند؛ ویدئو دیگری در ماه اکتبر هم از مخاطبان می‌پرسد آیا وعده رئیس‌جمهور جو بایدن برای امضای قانونی که حقوق سقط جنین را تضمین می‌کند یک «تاکتیک فریب سیاسی است». جالب اینکه هیچ نشانه‌ای حضور دولت خارجی پشت این ویدئوها را به مخاطبان گوشزد نمی‌کند.

گفتنی است حساب‌های تحت مدیریت مدیالینکس، به شکل محدود، اطلاعاتی در مورد نهاد‌های پشت پرده ارائه می‌کنند: در بخش بیو پروفایل این حساب‌ها گفته شده است: «محتوا توسط مدیالینکس TV LLC و به نمایندگی از CCTV منتشر می‌شود. اطلاعات بیشتر در DOJ, D.C.» اما بیشتر مخاطبان هیچ‌گاه چشم‌شان به این نوشته نمی‌افتد. بر اساس داده‌هایی که یکی از کارکنان مدیالینکس در لینکدین منتشر کرده است، NewsToks از ۸ مه تا ۶ جولای ۲۰۲۲ بیش از ۸.۳ میلیون بازدید داشته است اما تنها ۵۷ هزار و ۶۰۰ نفر در همین دوره ۶۰روزه از پروفایل این حساب بازدید کرده‌اند.

افزون بر این، حتی کسانی که بیوها را مشاهده می‌کنند هم شاید ندانند CCTV مخفف تلویزیون مرکزی چین «China Central TV» است و در واقع شاهد یک رسانه چینی هستند. لینک اطلاعات تکمیلی نیوزتاکس (NewsTokss) یا همان «اطلاعات بیشتر در DOJ, D.C.» هم تنها به شکل مبهمی به ثبت مدیالینکس به عنوان یک عامل خارجی اشاره می‌کند.

سازمان‌های رسانه‌ای دولت چین مدت‌هاست از شبکه‌ اجتماعی برای اثرگذاری بر مخاطبان آمریکایی استفاده می‌کنند. این نهادها برای انتشار شایعاتی در مورد دستگیری اویغور‌ها در شین‌جیانگ، اعتراضات هنگ‌کنگ در سال ۲۰۱۹ و حمله روسیه به اوکراین، مخاطبانی را در فیس‌بوک و توییتر برای خود دست‌وپا کرده‌ و حتی تبلیغات خریداری می‌کنند. اما این اولین گزارشی است که به استفاده رسانه‌ دولتی چین از تیک‌تاک برای اثرگذاری بر نظر مخاطبان در مورد سیاست آمریکا اشاره می‌کند.

تیک‌تاک، متعلق به شرکت بایت‌دنس در پکن، اولین اپلیکیشن شبکه اجتماعی خارجی است که مخاطبان زیادی را در ایالات متحده جذب کرده است. به‌علاوه تیک‌تاک تنها شبکه اجتماعی در آمریکاست که لیبلی برای ویدئو‌های رسانه دولتی چین در نظر نمی‌گیرد تا مخاطبان بهتر منبع محتوا را  درک کنند. چند مورد از ویدئوهای حساب @NewsTokss را تلویزیون جهانی چین، از شرکای مدیا‌لینکس، در یوتیوب، فیس‌بوک و اینستاگرام هم منتشر کرده است که البته در این شبکه‌های اجتماعی با لیبل رسانه تحت کنترل دولت چین همراه است.

تیک‌تاک می‌گوید در حال تدوین سیاستی برای رفع مشکل محتوای متعلق به رسانه‌های دولتی است. جیمی فاوازا، سخنگوی تیک‌تاک، در بیانیه‌ای به مجله فوربس گفت: «در راستای تمرکز بر سواد رسانه‌ای، قرار است سال آینده سیاست جهانی رسانه‌های تحت کنترل دولت و لیبل‌های مربوط را معرفی کنیم. همان‌طور که پیش از این اشاره کردیم، این عرضه جهانی رسانه دولتی چین را هم در بر می‌گیرد.» فوربس پیشتر بر اساس پروفایل‌های لینکدین کارکنان تیک‌تاک گزارش داده بود ۳۰۰ کارمند تیک‌تاک و بایت‌دنس در گذشته برای رسانه‌دولتی چین کار کرده‌اند.

پرمخاطب‌ترین ویدئوهای نیوزتاکس در تیک‌تاک بر موضوعات تفرقه‌آمیزی همچون اسلحه،‌ سقط‌جنین و نژادپرستی ساختاری تمرکز دارند. عوامل روس نیز از همین موضوعات برای ایجاد تفرقه و کاهش اعتماد به نهاد‌های دموکراتیک در آمریکا استفاده کرده‌اند. حساب‌های جعلی فیس‌بوک و اینستاگرام مرتبط با عملیاتی چینی در راستای نفوذ در انتخابات نیز اوایل سال جاری در مورد همین موضوعات صحبت کرده‌اند.

اما نیوزتاکس در رابطه با موضوعات دیگری از جمله الکس جونز نظریه‌پرداز توطئه، ویکتور اوربان حاکم مستبد مجارستانی و  ولادیمیر پوتین رئیس‌جمهور روسیه نیز به موفقیت‌هایی دست یافته است. در یکی از ویدئو‌های نیوزتاکس، از کنفرانس اقدام سیاسی محافظه‌کارانه، اوربان می‌گوید: «غرب با خودش در جنگ است» و «گلوبالیست‌ها می‌توانند به جهنم بروند». در ویدئو دیگری هم الکس جونز می‌گوید قاضی پرونده سندی‌ هوک و «تمام نظم جدید جهان، ظالم و مستبد هستند». با این حال اینفوارز (Infowars)، شرکت رسانه‌ای جونز، اجازه فعالیت در تیک‌تاک را ندارد. فاوازا سخنگوی تیک‌تاک در ایمیلی در این باره گفت، «محتواهای خاطی» از جمله ویدئو جونز از تیک‌تاک «حذف شده‌اند».

تیک‌تاک در حال حاضر مشغول انعقاد قراردادی با دولت آمریکا برای جلوگیری از تهدید‌های ناشی از مالک خارجی این شرکت است. قانون‌گذاران ایالات متحده مدت‌هاست نگران‌اند دولت چین از تیک‌تاک برای جمع‌آوری داده خصوصی شهروندان آمریکایی، یا اعمال نفوذ به وسیله موتور پیشنهادی این شبکه اجتماعی، استفاده کند. وب‌سایت بازفید (BuzzFeed) پیشتر گزارش کرده است که به دستور شرکت بایت‌دنس، کارکنان این شرکت باید روی اپلیکیشن خبری دیگری به نام تاپ‌باز (TopBuzz)، که در حال حاضر نابود شده است، برای نمایش پیام‌های حامی چین به کاربران آمریکایی کار کنند. بایت‌دنس این ادعاها را تکذیب کرده است.

مایکل بکرمن، رئیس سیاست عمومی تیک‌تاک در آمریکا، پنجم جولای امسال به سوالات برایان استلتر از CNN، در مورد مالکیت چینی این شرکت و سوالاتی که در حوزه امنیت ملی ایجاد کرده، پاسخ داد. استلتر پرسید آیا دولت چین از تیک‌تاک «برای سنگین کردن کفه‌ ترازو» به نفع یکسری نامزد‌های به‌خصوص سیاسی استفاده می‌کند؛ بکرمن در جواب گفت: «خوشحالم که این سوال را پرسیدی. ببینید: ما مرجع معروفی برای موضوعات سیاسی نیستیم.»

استلتر در سوال دیگری از نگرانی‌های موجود در مورد استفاده دولت چین از تیک‌تاک برای «اعمال نفوذ تجاری، فرهنگی یا رفتار سیاسی» پرسید. بکرمن در جواب گفت: «خب، من چنین چیزی را نمی‌بینم.»

با این حال در همان روز حساب @NewsTokss شش ویدئو منتشر کرده بود: چهار ویدئو در مورد تیراندازی‌های مرگبار (که یکی با عنوان «یک مرض خاص آمریکایی» منتشر شده بود) و دو ویدئو در مورد کشتار مرد سیاه‌پوست غیرمسلحی به دست ماموران پلیس.

گستره فعالیت مدیالیکس در تیک‌تاک روشن نیست اما پست‌های لینکدین دو کارمند مدیالینکس (یک کارمند سابق و یک کارمند فعلی)، نمای محدودی از فعالیت‌های این شرکت را به تصویر می‌کشد: علاوه بر پستی که ادعا کرده بود نیوزتاکس در طول ۶۰ روز ۸.۳ بازدید داشته ‌است، پروفایل لینکدین دیگری متعلق به تولیدکننده سابق این شرکت می‌گوید تا مارس ۲۰۲۲، حساب Pandaorama بیش از ۱۰ میلیون بازدید و Optimist هم ۴.۵ میلیون بازدید داشته‌اند. هیچ‌کدام از کارمندان به درخواست برای مصاحبه پاسخی ندادند.

مدیالینکس علاوه بر سه حساب اصلی، چندین حساب تیک‌تاکی دیگر از جمله @pandaoramaTrends، @NewsToks و @PandaoramaLink (که در حال حاضر حذف شده است) را نیز تحت مدیریت خود دارد که در واقع ویدئو‌ها را تبلیغ می‌کنند و ارجاع می‌دهند. دو حساب توییتری بسیار کوچک به نام‌های @PandaoramaLink و @Panda_Paws نیز لینک اطلاعات مدیالینکس را در بیو خود دارند. توییتر حساب کاربری و توییت‌های این حساب‌ها را با عبارت «رسانه‌ وابسته به دولت چین» لیبل‌گذاری می‌کند.

گفتنی است مدیالینکس به چندین درخواست برای اظهارنظر در این باره پاسخی نداده است و پست لینکدین حاوی آمار حساب تیک‌تاکی نیوزتاکس هم کمی پس از ارسال درخواست برای اظهارنظر حذف شد.

منبع: Forbes

https://pvst.ir/dni

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو