کمپینهای رفتاری جهت مصرف بهینه انرژی؛ استفاده بهینه با آگاهی
کمپینهای رفتاری با هدف افزایش آگاهی عمومی در مورد صرفهجویی انرژی در سطح جهانی از…
۱ آذر ۱۴۰۳
۲۰ دی ۱۴۰۱
زمان مطالعه : ۱۷ دقیقه
تاریخ بهروزرسانی: ۱۸ تیر ۱۴۰۲
در این مطلب میخوانید
متاورس یا فراجهان، دنیای مجازی جدید و تا حدودی ناشناخته است که افراد برای کسب تجربه جدید در زمینههای مختلف وارد آن میشوند. اگر به دنبال پاسخ برای سوال «متاورس چیست؟» هستید، با این مقاله از پیوست همراه ما باشید.
در ابتدا بهتر است تا با معنی متاورس آشنا شوید. متاورس به معنی دنیای برتر و یا فرا جهان است. متاورس «Metaverse» مخفف از دو کلمه «Meta» به معنای «برتر» که ریشه یونانی دارد و «Universe» به معنای «دنیا» تشکیل شده است. حالا وقت آن رسیده تا به سوال چیستی آن پاسخ دهیم.
متاورس، دنیای برتر یا فرا جهانی شبیه به یک دنیای مجازی است که در آن میتوانید با دیگران معاشرت کنید، خرید و فروش انجام دهید، بازی کنید و به یادگیری بپردازید. این دنیا به قدری ابعاد وسیعی در تمام زمینهها دارد که بسیاری از افراد ترجیح میدهند اکثر زمان خود را در آن سپری کنند و ثروت خود را آنجا خرج یا سرمایهگذاری کنند.
شرکت در جلسات دوستانه، جلسات کاری، کنسرت یا خرید و فروش وسایل یا ملک و زمین، از جمله فعالیتهایی است که در این جهان دیجیتالی میتوان به آنها پرداخت. در این جهان ماورایی و به دور از محدودیتهای دنیای فیزیکی، هرکاری و هرچیزی امکانپذیر است یا حداقل چیزی که تبلیغ میشود این است. متاورس در شکل و شمایل فعلی فاصله زیادی با این تعریف دارد و به گفته متخصصان حتی اگر قرار بر ساخت چنین جهان ایدهآلی باشد، به دهها سال زمان نیاز است.
متاورس هنوز در مراحل اولیه توسعه خود است، اما تعدادی از شرکت ها هستند که روی ساخت آن کار می کنند، از جمله متا (فیسبوک سابق)، مایکروسافت و روبلاکس. این شرکتها سرمایهگذاری زیادی روی فناوری واقعیت مجازی و واقعیت افزوده انجام میدهند و معتقدند که متاورس پلتفرم اصلی بعدی برای تعامل اجتماعی و تجارت خواهد بود.
تاریخچه متاورس نشان میدهد که صحبت در مورد این دنیای جدید از کجا شروع شده است. سال ۱۹۹۲ نویسندهای به نام Stephenson Neal، کتابی علمی تخیلیای به نام «Snow Crash» یا همان سقوط برف نوشت. این کتاب در مورد رویدادهای زندگی یک هکر و یک پیک تحویل پیتزا نوشته شده است. نیل در کتاب خود از دو اصطلاح «متاورس» و «آواتار» استفاده کرد. بعد از آن، در سال ۲۰۱۱، نویسنده دیگری به نام Ernest Cline در رمان خود به نام Ready Player One در مورد زندگی مردم در سال ۲۰۴۴ نوشت و متاورس را دنیایی در حال گسترش معرفی کرد. در این کتاب نوشته شده است که در آینده انسانها زندگی پر داستان خود را که در دنیای واقعی با آن درگیر هستند، با حضورشان در دنیای مجازی ادامه خواهند داد. از این رمان، فیلم سینماییای ساخته شد که موجب آشنایی افراد بیشتری با این مفهوم شد.
صادقانه بگوییم هنوز هیچ نمای کاملی از متاورس در جهان تکنولوژی وجود ندارد که بگوییم متاورس این است و دیگر هیچ. اما با اطمینان میتوان گفت که چند تکنولوژی مهم زیر چتر مفهوم متاورس قرار میگیرند.
اول از همه و شاید مهمترین آنها «واقعیت تعمیمیافته» یا XR است که سهگانه مهم «واقعیت مجازی» (VR)، «واقعیت افزوده» (AR) و «واقعیت ترکیبی» (MR) را در برمیگیرد.
در کنار واقعیتهای سهگانه، بلاکچین را داریم که در نگاه طیف وسیعی از طرفداران متاورس، زیرساخت اصلی این جهان ماورایی است؛ یا بهتر این است که چنین باشد. بلاکچین هم تکنولوژیهایی مثل رمزارز و انافتی (NFT) را زیر چتر خود دارد که اولی، نوعی ارز دیجیتالی و دومی یک تکنولوژی برای اثبات مالکیت داراییهای مجازی و گاها فیزیکی است.
به زبان ساده و قابل فهم، واقعیت مجازی یا VR زمانی است که شما به طور کامل از طریق یک عینک یا سرپوش وارد یک دنیای کاملا مجازی میشوید که جدای از جهان فیزیکی است.
این دنیای مجازی محیطی را برای شما شبیهسازی کرده و حس حضور را به شما القا میکند. به همین دلیل متخصصان واقعیت مجازی و تکنولوژیهایی مشابهش را به عنوان رسانه همهجانبه یا «Immersive Media» تعریف میکنند که کاربر در جایگاه اول شخص در آن غوطهور میشود.
اما واقعیت افزوده یا AR به معنای اضافه کردن عناصر مجازی به جهان واقعی است. واقعیت ترکیبی (MR) هم مفهومی مشابه واقعیت افزوده است که مایکروسافت در سال ۲۰۱۶ برای تبلیغ HoloLens از آن استفاده کرد و با اینکه بسیاری به دنبال تمایز این دو مفهوم از یکدیگر هستند اما تفاوتی بین این دو وجود ندارد و واقعیت ترکیبی درنتیجه یک کارزار تبلیغاتی از سوی مایکروسافت متولد شد.
هردوی این عبارات به معنای اضافه کردن عناصر و اشیای مجازی به واقعیت هستند به صورتی که هردو جهان با یکدیگر در تعاملاند. مثلا عینکی روی چشمتان میگذارید و کامپیوتری روی میز خالی اتاق کارتان پدیدار میشود و میتوانید از آن همانند یک کامپیوتر معمولی استفاده کنید به این شرط عینک را از صورتتان برندارید.
زاکربرگ چندین مرتبه به پتانسیل بالای این تکنولوژی اشاره کرده است. به گفته او عینکهای واقعیت افزوده این شرکت در آینده میتوانند جایگزین قدرتمندی برای لپتاپ یا حتی کامپیوتر خانگی باشند. کافی است عینک را به چشمتان بزنید و تمام تجهیزاتی که میخواهید همچون لپتاپ یا کامپیوتر خانگی جلوی چشمتان ظاهر میشود و میتوانید با آن کار کنید.
یا اگر به یک صفحه نمایش اضافی کنار کامپیوترتان نیاز دارید، دیگر نیاز به خرید صفحه نمایش نیست و عینک واقعیت افزوده این شرکت میتواند یک صفحه نمایش را جلوی چشمتان شبیهسازی کند.
متخصصان تمامی این عبارات را زیر چتر یک مفهوم کلی به نام واقعیت تعمیم یافته (Extended Reality) یا XR قرار دادهاند. واقعیت تعمیم یافته و زیرشاخههایش نقش مهمی در استراتژی متاورسی بیشتر غولهای تکنولوژی از جمله متا دارند. عینکهای کوئست، ساخته شرکت متا، از جمله فناورهای مبتنی بر واقعیت مجازی و افزوده هستند که دروازهای به جهان مجازی را در اختیار شما میگذارند.
نقش بلاکچین در متاورس فعلی و آینده آن انکارناپذیر است. بسیاری از متاورسهای امروزی از این تکنولوژی به عنوان زیرساخت خود استفاده میکنند.
بلاکچین در تعریف ساده یک دفتر کل توزیعی است. این تکنولوژی که در سال ۱۹۹۱ متولد شده است، بستری برای ثبت اطلاعات به صورت نامتمرکز است که نسخهای از دادههای ثبت شده در اختیار هرکدام از طرفین حاضر قرار میدهد. از آنجایی که هرکدام از طرفین نسخهای از اطلاعات را در اختیار دارد، تغییر و یا حذف دادهها تنها با موافقت تمام یا اکثریت طرفین امکانپذیر است.
بلاکچینها معمولا سازوکار خودکاری برای اطمینان از صحت اطلاعات دارند و مثلا بلاکچین بیتکوین، بزرگترین دفتر کل توزیعی جهان، از الگوریتم اثبات کار برای اجماع و اطمینان از صحت اطلاعات ثبت شده برروی بلاکچین استفاده میکند. این تکنولوژی به سه طریق اصلی میتواند در جهان مجازی ایفای نقش کند.
تمرکززدایی و تعاملپذیری. تکنولوژی بلاکچین به عنوان زیرساخت و پایه متاورس، ماهیت نامتمرکز این جهان مجازی را تضمین میکند. بدون تمرکز زدایی، متاورسهای مختلف به جهانهای جداگانهای از یکدیگر تبدیل میشوند و تعامل آنها به سختی امکانپذیر است.
ایجاد یک نظام مالی مستحکم. براساس پیشبینی بانک سرمایهگذاری گلدمن ساکس (Goldman Sachs)، متاورس میتواند به فرصتی ۸ هزار میلیارد دلاری تبدیل شود. حتی اگر کسری از این پیشبینی به واقعیت تبدیل شود، با بازار عظیمی مواجه هستیم که طبیعتا به یک نظام مالی قدرتمند نیاز دارد.
بسیاری ازپلتفرمهای متاورس مانند دیسنترالند و غیره از رمزارز به عنوان ارز رایج جهانهای مجازی خود استفاده میکنند و رمزارزها ممکن است در آینده به متاورس شرکت متا و مایکروسافت نیز ورود پیدا کنند.
ثبت مالکیت داراییها در متاورس. همانطور که در جهان فیزیکی برای تایید مالکیت داراییها سندی به نام هر فرد صادر میشود، برای انتقال و یا خرید و فروش داراییهای متاورسی هم باید مالکیت آنها را ثبت کرد.
NFTها یا توکنهای غیرمثلی امکان ثبت مالکیت داراییهای متاورسی و دیجیتالی را فراهم میکنند. NFT توکنهایی منحصر به فرد هستند که یک دارایی دیجیتالی (و در برخی موارد فیزیکی) را نمایندگی میکنند و به عنوان سند مالکیت آن در بلاکچین به ثبت میرسند.
ویژگیهای اصلی متاورس «حضور» (Presence)، تعاملپذیری (Interoperability) و معیارسازی (Standardization) نام دارند که در ادامه با هرکدام از آنها بیشتر آشنا میشویم.
در جهان واقعی حس حضور را از حواس پنجگانه خود میگیریم. متاورس با تمرکز بر همین حواس حس حضور را القا میکند و هرچه حواس بیشتری درگیر شود، حس حضور با کیفیت بیشتری القا میشود. تمرکز اصلی در این جهان برروی بینایی و شنوایی است و شرکتهای مختلف سعی دارند حواس دیگری همچون لامسه و بویایی را نیز در صورت امکان درگیر کنند.
از آنجایی که تمرکز اصلی بر بینایی و شنوایی است، تکنولوژیهایی همچون واقعیت مجازی و افزوده نقش مهمی در شکلگیری متاورس دارند. عینکهای و هدفونهای واقعیت مجازی حس حضور در یک جهان دیگر را با در نمایشی مجازی به ما القا میکنند.
اما تکنولوژیهای دیگر هم برای تقویت ویژگی حضور اختراع شدهاند، برای مثال دستکش و لباسهایی طراحی شده است که لمس در متاورس را به شما منتقل میکنند. با اینکه این لباس و دستکشها هنوز به اندازه عینکهای واقعیت مجازی و افزوده فراگیر نشدهاند، اما احتمالا نقش مهمی در آینده متاورس و تقویت ویژگی حضور دارند.
شرکتها و فعالان بسیاری در حوزه متاورس فعالیت دارند و متاورسهای اولیه متعددی را شاهد هستیم. اما برای سهولت در استفاده و کمال جهان مجازی، باید امکان تعامل بین متاورسهای مختلف فراهم شود.
تصور کنید که در هرایزن وردز (Horizon Worlds)، جهان مجازی شرکت متا، با همکاران و دوستانتان مشغول صحبت هستید و تصمیم میگیرید برای بازی به متاورس دیگری به نام سندباکس (Sandbox) بروید. در حال حاضر این امکان وجود ندارد اما اگر امکان تعامل این جهان مجازی فراهم شود، میتوانید با یک آواتار از جهانی به جهان دیگر بروید.
برای تحقق کامل مفهوم متاورس، شرکتهای مختلف باید امکان تعامل بین جهانهای مجازی را فراهم کنند و NFTها یکی از راهحلهای بهبود تعاملپذیری هستند. طرفداران NFT یا توکنهای غیرمثلی معقتند این تکنولوژی با ثبت مالکیت داراییهای متاورسی میتواند امکان انتقال آنها را از جهانی به جهان دیگر فراهم کند.
اما برای تعاملپذیری بهتر، شرکتهای تکنولوژی ابتدا باید ویژگی سوم متاورس یعنی معیارسازی را تقویت کنند.
معیار سازی یا استانداردسازی در واقع پیشنیاز برای تعاملپذیری است. در تعریف کلی، معیارسازی به معنی توافق برسر یک سری اصول و چارچوبهای کلی برای توسعه تکنولوژی و فناوریهای خاص یک حوزه است.
برای مثال در صنعت ارتباطات، استانداردهایی برای ساخت شبکههای ارتباطی و دستگاههایی همچون گوشی هوشمند وجود دارد تا خریداران برندهای مختلف گوشیهای همراه بتوانند از شبکههای مختلف ارتباطی استفاده کنند و در عین حال با یکدیگر نیز در ارتباط باشند.
در حال حاضر شرکتهای مختلفی همچون متا و مایکروسافت، تجهیزات خاص خود را برای تجربه واقعیت مجازی ارائه میکنند و همانطور که گفتیم جهانهای مجازی متعددی نیز در اینترنت وجود دارد. برای تعامل تجهیزات و متاورسهای مختلف، به استانداردسازی در حوزه نیاز است.
این فناوری پرحاشیه جهان علیرغم تصور عموم مردم صرفا به بازی محدود نمیشود. پلتفرمهای متاورس جایی برای انجام فعالیتهای مختلف است. این پلتفرمها با ارائه خدمات گوناگون در زمینههای مختلف علاقهمندان را به سمت وسوی انجام کار موردعلاقهشان در فضایی دیجیتالی سوق میدهد.
۱۰ پلتفرم برتر متاورس: Roblox ،Decentraland، Illuvium،Sandbox، Axie Infinity،Cryptovoxels،Bloktopia، Metahero، Star Atlas، Somnium Space
برای آشنایی با انواع پلتفرمهای متاورس میتوانید به مطلب «با ۱۰ پلتفرم برتر متاورس آشنا شوید، دنیای جدید برای زندگی جدید» مراجعه کنید.
هدست واقعیت مجازی (VR)، گوشی هوشمند و عینک دیجیتال از جمله ابزارهایی هستند که به حضور بهتر شما در متاورس کمک خواهند کرد. شما باید در این دنیا برای خود آواتار بسازید و از طریق آواتاری که دارید، حضور خود را به بقیه نشان دهید.
در واقع متاورس دنیایی است که بازیهای ویدیوئی، ویژگیهای شبکههای اجتماعی، واقعیت مجازی (VR) و واقعیت افزوده (AR) را با هم ادغام کرده است. مهم نیست کجای دنیا باشید؛ با ورود به این دنیا تعامل و ارتباط برقرارکردن با سایر افراد در سراسر دنیا به آسانی میسر خواهد شد. دنیای متاورس روز به روز و حتی ساعت به ساعت در حال گسترش است؛ برای همین شرکتهای مطرحی در زمینههای مختلف در این دنیا حضور دارند یا مشتاق دیدهشدن در آن هستند.
متاورس یا فراجهان فضایی گسترده و تا حدودی ناشناخته است. بسیاری بر این باورند که در آینده نزدیک، متاورس با زندگی همه عجین خواهد شد. باید بدانید که این دنیا فراتر از یک بازی کامپیوتری است. خرید و فروش، ساختوساز و برگزاری رویدادها در این جهان دیجیتالی در حال انجام است؛ وجود همین فعالیتهای مشابه دنیای واقعی، سبب شده است تا شهر مجازی متاورس به وجود آید. در شهر متاورس شما مثل یک شهروند عادی میتوانید فعالیتهای روزمره خود را انجام دهید. معاشرت با دوستان، برگزاری جلسات کاری، تجارت و معاملههای بازرگانی، خرید و فروش ملک، تفریحاتی مانند رفتن به کنسرت یا شهربازی و غیره نمونههایی از فعالیتهایی است که میتوان انجام داد.
درست است که این شهر، یک شهر مجازی است ولی باید تدابیری وجود داشته باشد تا نسبت به قانونگذاری در این شهر اقدام شود. شهری که در آن قانون و حقوق شهروندان مشخص نشده باشد، دچار هرجومرج و بینظمی خواهد شد. برای درک بهتر شهر مجازی در مورد زمین مجازی متاورس هم در بخش بعد توضیح خواهم داد.
پیشتر در مورد این موضوع صحبت کردیم که در دنیای متاورس خرید و فروش زمین یا ملک وجود دارد. زمین مجازی متاورس، شبیه به زمینهای دنیای واقعی، قابلیت خرید وفروش، ساختوساز و اجاره دارند. یکی از تفاوتهایی خرید زمین مجازی با زمین حقیقی نحوه پرداخت هزینه آن است. برای خرید زمین مجازی در مرحله اول باید یک کیف پول ارز دیجیتالی داشته باشید. ارزهای دیجیتال واحدهای پولی هستند که از آنها برای پسانداز یا انوع مخارج در این جهان دیجیتالی استفاده میکنید. برای بازکردن حساب باید یک سایت متاورس انتخاب کنید؛ درواقع هیچ سایت واحدی برای ورود به متاورس وجود ندارد اما میتوانید به پلتفرمهای معتبر مثل Decentraland یا The Sandbox مراجعه کنید و برای خود حساب کاربری بسازید.
بعد از انتخاب پلتفرم، باید ارز دیجیتالی تهیه کنید که در آن پلتفرم معتبر باشد. مثلا برای خرید دارایی در دیسنترالند باید از توکن MANA استفاده کرد و باید بدانید که از این ارز نمیتوانید در پلتفرم دیگری استفاده کنید؛ چرا که هر پلتفرم ارز دیجیتال مختص خود را دارد. اگر بار اولی است که قصد خرید زمین مجازی را دارید و فقط به چشم سرمایهگذاری به آن نگاه میکنید، دقت کنید که پارامترهایی مثل شرکای دیگر یا نزدیکی به زمین سرمایهگذاران مطرح مثل سلبریتیها به انتخاب بهتر شما کمک خواهند کرد.
متاورس از طریق امکاناتی که در اختیار کاربران قرار میدهد موجب شده تا تجارت، به خصوص تجارت بینالمللی، امروزه و در آینده شکل آسانتر و لذتبخشتری به خود بگیرد. تاجران از سراسر دنیا به راحتی میتوانند از طریق آواتارهای خودر در جلسات بازرگانی حضور داشته باشند و با برندهای معتبر در متاورس برای همکاری صحبت کنند.
اگر قصد معرفی محصولی را به مشتریان خود داشته باشند، این امکان وجود دارد تا مدل سهبعدی و دقیق آن را هم در اختیار مشتری خود قرار دهند؛ با این تفاسیر دیگر احتیاجی به حضور مشتری و بازدید از نزدیک نخواهد بود. لازم به ذکر است که تجارت در این دنیا تا کنون به ظرفیت حداکثری خود نرسیده است. با گذشت زمان و اعتمادسازی برای جذب سرمایهگذاران، متاورس میتواند پاسخگوی همه نیازهای تاجران باشد. همانطور که در حال حاضر بیش از ۳ میلیارد گیمر در بخش بازی آن حضور دارند و ارزش این بخش را به ۲۰۰ میلیارد دلار رساندهاند.
برای خریدوفروش، سرمایهگذاری و خریدهای محصولات مربوط به بازیهای متاورسی به پول احتیاج دارید. در متاورس، پول و سرمایه شما در کیف پول ارز دیجیتالتان قرار گرفته است. در بخش قبل اشاره کردم که هر پروژه و هر پلتفرم متاورسی ارز مختص خود را دارد. خالی از لطف نیست که با معروفترین این ارزها آشنا شوید. معمولا اسم همه ارزهای دیجیتال برای راحتی به اختصار و با حروف بزرگ نوشته میشود.
شرکت فیسبوک از اولین شرکتهایی بود که به حضور و فعالیت در متاورس علاقهمند شد و با تغییر نام به متا در سال ۲۰۲۱، هویتش را به متاورس گره زده است. مارک زاکربرگ بر این باور است که در آینده نه چندان دور، همه افراد به کمک واقعیت مجازی با یکدیگر تعامل برقرار خواهند کرد؛ به همین جهت شرکت متا، مرز بعدی و چشمانداز خود را برای حضور در دنیای متاورسی برنامهریزی کرده است. او هدفش از قرارداد ۶۸ میلیارد دلاری خرید اکتیویژن بلیزارد (Activision Blizzard) را ساخت بخشهای مهم و حیاتی متاورس عنوان میکند.
از دیگر شرکتهای معروف حاضر میتوان از ماکروسافت نام برد. این شرکت، پلتفرمی به نام «Mesh» دارد که به کاربران این امکان را میدهد از طریق گوشی هوشمند و یا لپتاپ، بدون نیاز به هدست، به دنیای واقعیت افزوده دسترسی داشته باشند. اپیک، نایکی، اسنپ چت و سکند لایف از دیگر شرکتهای معروفی هستند که در متاورس حضور دارند.
اولین و پرطرفدارترین حوزهای که متاورس در آن نقش بزرگی دارد، قطعا مربوط به بازیهای دیجیتالی میشود. متاورس به کمک واقعیت مجازی و همچنین واقعیت افزوده توانسته محیطی بسیار جذاب و نزدیک به واقعیت برای گیمرها مهیا سازد. عاشقان بازیهای دیجیتالی یا به اصطلاح گیمرها از بازیهای موجود در این فضا بسیار استقبال کردند. آنها از طریق آواتارهای خود میتوانند در این فضا حضور داشته باشند و از بازی لذت ببرند.
از جمله بازیهای پرطرفدار که جزو پروژهای قدرتمند متاورس شناخته میشود میتوان به: axie infinity، Decentraland، Sandbox و … اشاره کرد.
به لطف قابلیتهای زیادی که در متاورس وجود دارد، نحوه آموزش به دانشآموزان هم پیشرفت چشمگیری داشته است. معلم در متاورس میتواند در یک کلاس مجازی به شاگردان خود آموزش دهد. دانشآموزان موظفند تا برای حضور در کلاس از آواتار خود کمک بگیرند تا معلم متوجه حضور آنها در کلاس شود. معلم به کمک امکانات موجود میتواند تمامی مباحث را برای دانشآموزان شبیهسازی کنند. با این روش دانشآموزان بهتر و زودتر متوجه موضوع خواهند شد و لذت بیشتری از محیط آموزشی میبرند.
با توجه به شاخصه « تجارت» که جزو اصلیترین ویژگیهای متاورس و کسب درآمد از آن است نیاز به مشاور نیز تبدیل به یکی دیگر از مشاغل متاورسی میشود. هر مشاور املاکی برای نشاندادن ملک به مشتری، باید او را تا محل مورد نظر همراهی کند. پیمودن این مسافت که اکثرا باید برای چند مورد انجام شود، گاهی اوقات خستهکننده و وقتگیر است. مشاورین املاک برای راحتی کار خود و مشتری میتوانند ملک موردنظر را با تمام ویژگیهایی که دارد در متاورس شبیهسازی کنند. مشتری هم به کمک یک عینک واقعیت افزوده میتوانند تمام بخشهای ملک را بررسی کند و از جزئیات آن باخبر شود.
متاورس به کمک واقعیت مجازی ، واقعیت افزوده ، سیتیاسکن و MRI، این شرایط را ایجاد میکند تا پزشک درک بهتری نسبت به نتیجه موجود در عکسها داشته باشد. علاوه بر این شبیهسازی آناتومی بدن به پزشکان کمک میکند که همواره نیازی به کالبدشکافی جسد نداشته باشند. فراجهان حتی عملهای پزشکی را هم راحتتر کرده است و به پزشک این امکان را میدهد تا به کمک یک عینک واقعیت افزوده علائم حیات و وضعیت بیمار را جلوی چشم خود ببیند.
پیشتر برای خرید و فروش هر چیزی، مشتری ترجیح میداد تا شی موردنظر را از نزدیک ببیند، لمس کند یا آنرا امتحان کند. به کمک متاورس و شبیهسازی بسیار دقیق و سهبعدی دیگر نیاز به حضور فیزیکی مشتری در محل کسب نخواهد بود. حتی اگر مشتری بخواهد اتومبیل بخرد، میتواند تمام امکانات آن را بررسی و امتحان کند و بعد از آنکه مورد قبول او واقع شد، برای خرید اقدام کند.
بخواهیم یا نه، متاورس به یکی از موضوعات داغ جهان تکنولوژی امروز تبدیل شده است. از مایکروسافت و متا گرفته تا شرکتهای کوچک بلاکچینی همه و همه به دنبال سهمی از این جهان مجازی هستند. تکنولوژیهایی همچون واقعیت مجازی و افزوده توجه بسیاری از عاشقان تکنولوژی را جذب کردهاند و هرروز نوآوریهای بیشتری را در این حوزه شاهد هستیم. از کار و سرگرمی گرفته تا حتی روابط انسانی، طرفداران متاورس همهچیز را در گرو موفقیت آن میبینند.
دنیای مجازی متاورس رنگ یک مفهوم نسبتاً جدید در حوزه فناوری اطلاعات است که به ترکیب و ادغام واقعیت افزوده (AR)، واقعیت مجازی (VR)، و دیگر فناوریهای تجربه کاربری پیشرفته در یک محیط یکپارچه اشاره دارد. این مفهوم به ایجاد یک دنیای ترکیبی از دنیای واقعی و دنیای مجازی با هدف ایجاد تجربههای جذاب، تعاملی و متفاوت برای کاربران میپردازد.
خدمات و کاربردهای مهم دنیای مجازی متاورس عبارتند از:
۱. **بازیهای تجربهمحور**: ایجاد بازیهایی که واقعیت افزوده و واقعیت مجازی در متاورس رنگ را با تجربههای واقعی به یکدیگر ادغام میکنند. این بازیها میتوانند تجربههای جذابی را برای بازیکنان فراهم کنند.
۲. **آموزش و آموزش عالی**: استفاده از محیطهای مجازی برای آموزش و آموزش عالی، ایجاد شبیهسازیهای آموزشی و محیطهای تعاملی جهت بهبود فرآیندهای آموزش و یادگیری.
۳. **تجارت الکترونیک تجربهمحور**: فراهمسازی تجربههای خرید منحصربهفرد با استفاده از واقعیت افزوده و واقعیت مجازی، به منظور جلب توجه مشتریان و افزایش فروش آنلاین.
۴. **معرفی محصولات و خدمات**: ایجاد تجربههای تعاملی برای معرفی محصولات و خدمات جدید به مشتریان.
۵. **سرگرمی و تفریح**: ارائه محتوای سرگرمی با تلفیقی از واقعیت افزوده و واقعیت مجازی، ایجاد تجربههای تفریحی جذاب و متفاوت.
۶. **مجالس و رویدادها آنلاین**: برگزاری مراسم و رویدادهای مجازی در محیطهای ترکیبی، جهت ایجاد تجربههای شرکت کنندگان را تغییر میدهد.
۷. **پزشکی و بهداشت**: استفاده از محیطهای مجازی برای تشخیص، درمان و توانبخشی در حوزه پزشکی و بهداشت.
۸. **ساخت و ساز و طراحی**: استفاده از واقعیت افزوده و واقعیت مجازی در فرآیند طراحی، مهندسی و ساخت و ساز.
۹. **مهارتآموزی و آموزش فنی**: فراهمسازی آموزشهای تخصصی و مهارتآموزی با استفاده از تکنولوژیهای مجازی.
۱۰. **تفریح و تجربههای اجتماعی**: ایجاد تجربههای اجتماعی و تفریحی جدید در محیطهای مجازی.
دنیای مجازی متاورس رنگ به عنوان یک پیشرفت تکنولوژیکی، پتانسیلهای فراوانی در ایجاد تجربههای نوآورانه و متنوع برای کاربران در محیط مجازی ایجاد میکند لطفا در رابطه با اولین متاورس ملی هم مقاله بزارید
تایید و تشکر از بارگذاری این محتوا. دنیای مجازی متاورس رنگ واقعاً یک تکنولوژی نوآورانه و جذاب است که پتانسیلهای فراوانی در بسیاری از حوزههای کاربردی دارد. به زودی مقاله اولین متاورس ملی نیز برای شما آماده خواهد شد. اگر سوال یا درخواست دیگری دارید، خوشحال میشوم کمک کنم.