skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

املاکی که مجازی شدند؛ پدیده جدیدی که بازار داغی پیدا کرده است

بازار املاک در متاورس داغ شد

۱۷ آذر ۱۴۰۰

زمان مطالعه : ۶ دقیقه

ملک در متاورس

گویا دوران متاورس فرار رسیده و بحث در این باره هر روز داغ‌تر می‌شود. این جهان مجازی و عمدتاً تخیلی حالا بازار داغی در حوزه ملک پیدا کرده است. جهان‌های مجازی مثل دیسنترالند در حال فروش ملک در جهان‌های مجازی خود هستند و مبالغ هنگفتی در این معاملات جابه‌جا می‌شود. معامله در متاورس در واقع با پول رایج یا فیات انجام نمی‌شود و رمزارز یا کریپتوکارنسی ارز رایج معاملات است.

اگر پول و انگیزه کافی داشته باشید، می‌توانید در متاورس زمین دیجیتالی خریداری کنید. البته که متاورس‌ها متعددند و همانند یک وب‌سایت در جهان وب، شرکت‌های مختلفی از جمله متا (فیس‌بوک سابق) در حال ساخت جهان‌های مجازی هستند و چشم‌اندازشان این است که مردم با آواتارهای دیجیتالی به زودی در این مکان‌ها حضور پیدا کنند، بازی کنند، خرید کنند و حتی به تبلیغات توجه کنند. بازار نوپای ملی که برای این فضاهای سه‌بعدی در واقعیت مجازی شکل گرفته چشم‌اندازی را به تصویر می‌کشد که در آن مالکان زمین و ملک با برند‌هایی که می‌خواهند در این فضا حضور داشته باشند معامله می‌کنند.

یکی از اولین شرکت‌هایی که وارد کسب‌وکار ملک در جهان دیجیتالی شده گروه متاورس (Metaverse Groupt) است که در جهانی به نام دیسنترالند (Decentraland) فعالیت می‌کند. هفته گذشته Token.com، شریک تجاری گروه متاورس، اعلام کرد که یک «ملک ۱۱۶ قسمتی در قلب خیابان مد دیسنترالند» به قیمتی معادل دو و نیم میلیون دلار فروش رفته که رکوردی در این حوزه محسوب می‌شود. مالک جدید این ملک در خیابان مد یا فشن دیسنترالند در واقع زمانی سود می‌کند که برندی مثل لویی ویتون (Louis Vuitton) بخواهد فروشگاهی در آنجا افتتاح کند: در واقع خریدار به صاحب‌خانه این برند تبدیل می‌شود.

از لحاظ فنی در این قرارداد هیچ پول واقعی یا فیاتی جابه‌جا نشد. این ملک به قیمت ۶۱۸ هزار مانا (MANA) که نوعی رمزارز در دیسنترالند است به فروش رفت.

مایکل گورد، هم‌بنیان‌گذار متاورس گروپ، اخیراً در مصاحبه با نیویورک تایمز گفته است: «تصور کنید زمانی که نیویورک زمین زراعی بود به اینجا می‌آمدید و می‌توانستید ساختمانی در سوهو (SoHo محله‌ای در منهتن نیویورک) بخرید. اگر امروز قصد خرید در سوهو داشته باشید، ساختمان‌ها نه در بازار هستند و نه می‌توان روی آنها قیمت گذاشت. همین اتفاق در متاورس هم رخ می‌دهد.»

شاید این گفته‌ها برای اکثر مردم در حال حاضر عجیب و تعجب‌آور باشد.

چه کسی در ازای حقوق یک قطعه جهان مجازی که حتی هنوز تکمیل نشده و هیچ‌وقت در جهان واقعی حضور پیدا نمی‌کند پول پرداخت می‌کند؟ خب اگر به جنون ان‌اف‌تی یا شهرت بی حد و مرز رمزارزها در سال‌های اخیر توجه کرده باشید، می‌دانید مردم میلیون‌ها دلار دارایی دیجیتالی را صرف کالاهای دیجیتالی کرده‌اند و انتظار دارند در آینده قیمت این دارایی‌ها حتی از این هم فراتر رود. خرید ملک در جهان مجازی هم با همین فرض صورت می‌گیرد. آنچه باعث اهمیت بازار ملک متاورس شده علاوه بر ارزش قطعه، امکان اجاره یا فروش تبلیغات در آن است.

روح و بن‌مایه متاورس در واقع با اولین روزهای وب تفاوت چندانی ندارد. یک زبان برنامه‌نویسی وب (HTML) در اواخر دهه ۸۰ میلادی امکان ساخت وب‌سایت و میزبانی محتوا و خدمات را فراهم کرد و نهایتاً این وب‌سایت‌ها کاربران زیادی را جذب کردند و صاحب وب‌سایت با فروش تبلیغات امکان درآمدزایی از آن را پیدا کرد. البته یک تفاوت مهم هم وجود دارد و آن اینکه وب به عنوان یک فضای رایگان طراحی شد اما متاورس در چنگال شرکت‌های بزرگ است؛ برای مثال مارک زاکربرگ، مدیرعامل و بنیان‌گذار فیس‌بوک، پیش از تغییر نام این شرکت به متا به سرمایه‌گذاران خود گفت این شرکت تنها در همین سال جاری بیش از ۱۰ میلیارد دلار بابت پروژه متاورس هزینه می‌کند. رقابت با این حجم از سرمایه برای هیچ‌کس ممکن نیست.

با وجود این، چندین شرکت در عرصه در حال فعالیت هستند. علاوه بر دیسنترالند شما حالا می‌توانید در متاورس‌های دیگری مثل سومنیوم اسپیس (Somnium Space)، سندباکس (the Sandbox) و آپلند (Upland) هم ملک دیجیتالی بخرید. شرکتی به نام اسپات‌سلفی (Spotselfie)، که در حال حاضر یک اپلیکیشن واقعیت افزوده دارد، به زودی با قابلیتی به نام اسپات‌لند (Spotland) به شما اجازه می‌دهد ملک مجازی را با مختصات جی‌پی‌اسی در جهان واقعی خریداری کنید. این ایده قرار است با توکن‌هایی که اسپات‌سلفی صادر کرده اجرا شود، درست همانند مانا که رمزارز اختصاصی دیسنترالند محسوب می‌شود این توکن هم ارز رایج این متاورس خواهد بود. شما از طریق این توکن می‌توانید حقوق محدوده‌ای در یک مختصات جی‌پی‌اسی را خریداری کنید و زمانی که اسپات‌سلفی تصمیم به فروش تبلیغات در آن مکان بگیرد، شما در درآمد این تبلیغات سهیم هستید. اما تفاوت اینجاست که متاورس اسپات‌سلفی برای واقعیت افزوده طراحی شده و صحبتی از واقعیت مجازی نیست. برای مشاهده این متاورس کافی است دوربین گوشی خود را روشن کنید و روبه‌روی مکانی در جهان واقعی بگیرید و نرم‌افزار اسپات‌لند یک جهان دیجیتالی را به همراه تبلیغات در آن مکان نشان می‌دهد.

در صورتی که عینک‌های واقعیت مجازی به یک ابزار رایج تبدیل شوند این تکنولوژی نقشی کلیدی در آینده خواهد داشت. تحلیلگران معتقدند اپل نسخه عینک‌های واقعیت مجازی خود را در ۲۰۲۲ منتشر می‌کند و متا هم در همکاری اخیر خود با ریبن عینکی را در همین راستا عرضه کرده است. شما با این ابزار می‌توانید در جهان واقعی سیر کنید و ترکیبی از جهان دیجیتالی و واقعی را ببینید. با اینکه شرکت‌های بسیاری هر کدام در حال سهم‌خواهی از این جهان مجازی هستند اما مشخص نیست چه کسی مالک نهایی خواهد بود و آیا مالکی وجود دارد؛ مثلاً ری شینگلر، هم‌بنیان‌گذار اسپات‌سلفی، امیدوار است تکنولوژی این شرکت با امکان خرید فوری حس دموکراتیک و مساوات وب یک را در متاورس تداعی کند.

شینگلر در مصاحبه با ریکود گفته است: «من دنبال راهی هستم که کاربران از حضور در این اپلیکیشن چیزی نصیب‌شان شود و این متاورس را کنترل کنند. زیرا اگر سریعاً کنترل را در دست نگیرید، اختیارش به دست فیس‌بوک یا گمینی برادرز (Gemini Brothers، اشاره به کامرون و وینکلووس که به تازگی برای پروژه متاورسی خود ۴۰۰ میلیون دلار سرمایه جذب کردند) می‌افتد.»

با این همه ممکن است مارک زاکربرگ در مورد متاورس اشتباه کرده باشد و افراد زیادی به گشت‌وگذار در متاورس، ملاقات دیگران به صورت آواتاری و خرید NFT با رمزارز علاقه‌ای نداشته باشند. شاید انسان علاقه‌ای به تسخیر یک فضای دیجیتالی مملو از تبلیغات ندارد؛ جهانی که به روش‌هایی ورای تصور ما می‌تواند رفتار و وضعیت‌مان را ردیابی کند.

اما اگر متاورس واقعاً به نسخه قرن بیست و یکمی وب تبدیل شود، شما فرصت دارید که سهمی در آن داشته باشید. پس عجله کنید، این بازار مجازی به شدت داغ است.

منبع: Vox

https://pvst.ir/ber

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو