skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

تلاش برای پایان راند اول بدون از دست‌دادن رییس:

شمارش معکوس برای پوست‌اندازی اتحادیه کشوری کسب و کارهای مجازی

بهناز توحیدی نویسنده میهمان

۱۳ مرداد ۱۴۰۰

زمان مطالعه : ۵ دقیقه

غیبت و استعفای تایید نشده محمد کرمی ، رییس دوره نخست اتحادیه کسب و کارهای مجازی، در حالی که تنها چند ماه به فرصت قانونی تحویل هیات مدیره باقی مانده است باعث شده است دوباره انتظارات از عملکرد موثرتر این نهاد صنفی تازه تاسیس اوج بگیرد.

به گزارش پیوست،هرچند اکنون بسیار دور به نظر می‌رسد ولی سال ۹۶ بود که نتایج برگزاری انتخابات اتحادیه کشوری کسب‌وکارهای مجازی اعلام شد. در میان اسامی اعضای هیات مدیره مجموعه‌های بزرگ و نام آشنایی چون اسنپ و دیجی‌کالا به چشم می‌خوردند که امیدها برای یک نهاد صنفی درگیرتر با مشکلات کسب و کارهای نو پررنگ‌تر می‌کرد.

در ۴ سال گذشته نیز کسب‌وکارهای اینترنتی با چالش‌هایی بسیاری روبرو شدند که ملزم به پیگیری اتحادیه بود. در کنار رسیدگی به شکایات و جذب و عضویت کسب‌وکارهای اینترنتی، این اتحادیه اقداماتی چون تعیین ضوابط خاص رسته‌های شغلی و راه‌اندازی سامانه تامین اجتماعی برای مشاغل دورکار انجام شد و بارها ارتباط آن با دادستانی فضای مجازی هم مورد بحث قرار گرفت.

حالا با استعفای محمد کرمی رییس این دوره که قائم مقام رسانه تعاملی همراه اول است هم بار دیگر بحث‌ها در مورد شرایط ، عملکرد و آینده این نهاد تازه تاسیس صنفی اوج گرفته است.

حادثه برای رییس

با استعفای کرمی در ۲۹ تیرماه سال جاری که گویا برحسب فوت بستگان و درگیری عاطفی و خانوادگی بوده،  براساس ماده ۱۱ اساسنامه اتحادیه کشوری کسب‌وکارهای مجازی، او باید مراتب را کتبی به هیات مدیره ارائه می‌کرد و هیات مدیره مکلف بود ظرف مدت یک هفته به موضوع رسیدگی و پس از پذیرش استعفا، نتیجه را به اتاق اصناف اعلام کند.

در کمال تعجب به گفته فرشاد وکیل‌زاده، دبیر اتحادیه کشوری کسب‌وکارهای مجازی در جلسه هیات مدیره ۶ مردادماه بررسی استعفای کرمی از دستور کار خارج شد. ظاهراً برای بررسی بیشتر نامه به اتاق اصناف ایران ارجاع داده شد و اتاق اصناف هم مهلتی داده است تا هیات مدیره زودتر تعیین وضعیت کند.

او در گفت‌وگو با پیوست ابراز نگرانی کرد که در شرایطی که کرمی به عنوان رئیس مسئول امور اتحادیه را به عهده دارد؛ اما در جلسات حضور ندارد و ترجیح می‌دهد که در اعضای هیات مدیره حضور نداشته باشند،موافقت با استعفای او بسیار واجب است چون این اتحادیه که بزرگ‌ترین اتحادیه کشوری است و طیف وسیعی از کسب‌وکارها را پوشش می‌دهد، نمی‌توان به حال خود رها کرد و به صنف ضربه می‌زند.

بازگشت دور از ذهن نیست

به نظر می‌رسد سایر اعضای هیات مدیره اتحادیه کشوری کسب و کارهای مجازی چندان در این دغدغه با دبیرشان هم عقیده نیستند. به عنوان مثال حمید محمدی ، مدیرعامل مشهور دیجی‌کالا، که نایب رییس اتحادیه به شمار می‌آید در گفت‌وگو با پیوست به این جواب کوتاه بسنده کرد که هیچ تغییر و تحولی در اتحادیه رخ نداده است.

رضا الفت‌نسب دیگر عضو هیات مدیره هم فعال صنفی خبرسازی است توضیح می‌دهد فرآیند اتفاق افتاده برای کرمی بیشتر شخصی است تا صنفی و می‌توان به تجدید ساختار تا انتخابات پیش رو فکر کرد.

او به نگاهی مثبت به وقایع می‌گوید: «آقای کرمی بابت مسائل شخصی و خانوادگی درگیر هستند نه دلایل صنفی.طبیعتا خیلی درگیر شدند و به همین خاطر نمی‌خواهند در هیات مدیره حضور داشته باشند. ما هم هنوز نتوانستیم دراین مورد با او صحبت لازم را داشته باشیم.»

او احتمال داد: «در هفته جاری با او جلسه‌ای برگزار می‌کنیم. اتفاقا چند نفر در هیات مدیره و اعضای اتاق اصناف نظرشان این است که تا جایی که امکان دارد در چند ماه باقیمانده تا انتخابات آقای کرمی سرکار بماند و ما هم کمک کنیم تا زمان انتخابات کارها پیش برود به همین خاطر سعی می‌کنیم ایشان را از استعفا منصرف کنیم و کارها جلو برود.»

تلاش پیگیرانه اعضای هیات مدیره برای حفظ کرمی در مسند قدرت اتحادیه دست کم به لحاظ قانونی از آن رو است که نه حمید محمدی و نه شهرام شاهکار به عنوان نواب رییس فعلی هیچ کدام شرایط حرفه‌ای ایده‌آلی برای جانشینی ندارند. درگیری هر دو در یک کسب و کار سریع و این حقیقت که مدیر اجرایی دیوار زمان انتخابات  مدیر اجرایی اسنپ بوده است همه این فرآیندها را دشوار می‌کند. برقراری تعادل بین درگیری صنفی و نیازهای مدیریتی کسب و کار همیشه در صدر مشکلات اعضای این اتحادیه بوده است.

در جستجوی هوای تازه

به نظر می‌رسد با وجود هیات مدیره‌ای که کسب‌وکارهایشان در عرصه فناوری پیشتاز بود، کسب و کارهای جوان انتظار داشتند آنها نقش پررنگ‌تری در رفع مشکلات کسب‌وکارها داشته باشند؛ اما دست کم از نظر وکیل‌زاده که خود دبیر این اتحادیه بوده است آنطور که باید هیات مدیره  اقدامات قابل توجهی در این چهار سال نداشته.

او معتقد است با اینکه این هیات مدیره ابزارهای قانونی در اختیار دارد که می‌تواند فضا را ساماندهی و مشکلات کسب‌وکارها را تا حدودی رفع کند. هیچ وقت فعالیت‌هایی صورت نگرفت که مثلا با نماینده‌های مجلس یا مسئولان دولتی مذاکره و از طریق آنها دغدغه‌های کسب‌وکارهای اینترنتی را رفع کنند.

شاید همین مشکلات فردی در روزهای پایانی هیات مدیره زنگ خطری باشد برای نسل بعدی هیات مدیره این نهاد جوان که خود را به چینش جدید و موثرتری راضی کنند.

https://pvst.ir/ank
بهناز توحیدینویسنده میهمان

    سال ۸۷ به امید تغییرات بسیار در جامعه‌ام رشته علوم ارتباطات شاخه روزنامه‌نگاری را برگزیدم. به صورت پراکنده در همشهری و مجله فرهنگ وسینما می‌نوشتم. اما همواره فکر و ذکر منِ تازه‌کار پیرامون مسائل اجتماعی و سیاسی می‌گذشت. تا اینکه سال ۹۵ وارد پیوست شدم و به واسطه پیوست پا به دنیای بیکران فناوری گذاشتم و عاشقش شدم.

    تمام مقالات

    0 نظر

    ارسال دیدگاه

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    *

    برای بوکمارک این نوشته
    Back To Top
    جستجو