skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

درخواست داود زاعیان، معاون امور مشتریان مخابرات از وزیر هفتمین وزیر ICT

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات آینده «خصوصی ستیزی» را کنار بگذارد

سونیتا سراب‌پور نویسنده میهمان

۲۷ تیر ۱۴۰۰

زمان مطالعه : ۵ دقیقه

تاریخ به‌روزرسانی: ۱۱ دی ۱۴۰۰

چند ماه آخر فعالیت وزارت ارتباطات دولت دوازدهم دیگر دعواهای پشت پرده میان وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات با مخابرات به روی صحنه آمده و هر یک از طرفین دیگری را در توسعه پیدا نکردن اینترنت ثابت کشور مقصر می‌دانند. محمدجواد آذری جهرمی انحصار مخابرات را دشمن کیفیت و سرعت پایین اینترنت معرفی می‌کند و مخابرات هم ثابت نگه‌ داشتن غیراصولی تعرفه را عاملی برای عدم توسعه در این بخش اعلام می‌کند. شاید همین شرایط هم باعث شده تا داود زاعیان، معاون امور مشتریان شرکت مخابرات ایران اولین خواسته‌اش از وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات دولت سیزدهم، کنار گذاشته شدن خصوصی‌سازی ستیزی مخصوصا با شرکت مخابرات ایران باشد.

به گزارش پیوست، داود زارعیان به عنوان یکی از قدیمی‌ترین مدیران مخابراتی کشور معتقد است دولت یازدهم و دوازدهم از روز اول تمام تلاششان ستیز با بخش خصوصی بود؛ اما این ستیز با مخابرات ایران به نوع دیگری رقم می‌خورد. او در این مورد به پیوست گفت: «دولت فعلی و دولت گذشته تمام تلاششان را برای مبارزه با بخش خصوصی به کار بستند. البته این ستیز با مخابرات آشکار و عیان بود و  با سایر بخش‌‌های خصوصی با رفتار متفاوت‌تری همراه بود.»

او تاکید کرد که اگر وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات دولت سیزدهم به حمایت از بخش خصوصی به شکل جدی نپردازد، بخش ICT کشور دچار بحران اساسی خواهد شد.

او دومین اولویت برای وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات آینده را راه‌اندازی واقعی شبکه ملی اطلاعات می‌داند. زارعیان در این زمینه توضیح داد: « ۱۶ سال است که از شبکه ملی اطلاعات صحبت می‌شود؛ اما همچنان راه‌اندازی این شبکه به پایان نرسیده و در استفاده از سرویس‌های مختلف مانند شبکه‌های اجتماعی و دیگر حوزه‌ها از پهنای باند خارج استفاده می‌کنیم.»

از آزادسازی پهنای باند تا توسعه اینترنت ثابت

اواخر خرداد ماه بود که وزارت ارتباطات با افتتاح IXP زیرساخت در منطقه ویژه اقتصادی و فرودگاه پیام در کنار رشد تولید محتوا خبر از برداشته شدن اولین گام برای رفع انحصار از واردات پهنای باند را داد. همان زمان محمدجواد آذری جهرمی اعلام کرد که «زیرساخت اساسی تسهیل خرید و فروش اینترنت بین داخل و بین الملل ایجاد و گام اصلی برای رفع انحصار در این زمینه برداشته شده است چرا که زیرساخت باید از خرید و فروش پنهای باند کنار گذاشته شود.»

اما داود زارعیان اعلام می‌کند که با وجود وعده‌هایی که از ابتدای وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات دولت دوازدهم داده شده، هنوز این اتفاق به صورت جدی رخ نداده است. به باور او تا زمانی که هر کسی نتواند طبق یکسری قوانین و مقررات تعیین شده پهنای باند وارد کشور کند، آزاد سازی در حوزه واردات پهنای باند اینترنت صورت نگرفته است.

همچنین معاون امور مشتریان شرکت مخابرات ایران از وزیر ارتباطات آینده انتظار دارد که روی توسعه اینترنت ثابت سرمایه‌گذاری کند. این درخواست زارعیان در حالی مطرح می‌شود که سرمایه‌گذاری در این بخش طبق مصوبات رگولاتوری برعهده بخش خصوصی گذاشته شده است. زارعیان در این مورد توضیح می‌دهد: «وقتی می‌گوییم وزیر ارتباطات آینده روی توسعه اینترنت ثابت سرمایه‌گذاری کند منظور اصلاح تعرفه‌هاست. سال‌هاست تعرفه‌ها در این بخش با وجود تورم در کشور تغییر نکرده و همین مانع از سرمایه‌گذاری بخش خصوصی شده است.»

او تاکید می‌کند که اگر وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات دولت سیزدهم فکری به حال تعرفه‌ها نکند انداختن بار استفاده از اینترنت ثابت روی دوش موبایل، کشور را با مشکل مواجه می‌کند.

تغییر ساختار اساسی در وزارتخانه

خواسته‌های زارعیان از وزیر آینده به اینجا ختم نمی‌شود و یکی دیگر از خواسته‌هایش از وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات دولت سیزدهم تغییر اساسی در ساختار این وزارتخانه است. به باور زارعیان در ۸ سال گذشته این وزارتخانه بدون هیچ دلیلی بیش از حد در ساختار‌های اداری‌اش گسترده شده است.

او در این مورد به پیوست گفت: « وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در ۸ سال گذشته از نظر ساختار اداری بسیار بزرگ شده است. اینکه در هر استانی یک اداره کل فناوری اطلاعات وجود داشته باشد یا یک اداره زیرساخت در هر استان باشد و هر ۵ استان اداره کل تنظیم مقررات داشته باشند که هیج کارایی و برنامه‌ای ندارد، چه فایده‌ای برای یک وزارتخانه می‌تواند داشته باشد.» زارعیان معتقد است این ساختارهای ایجاد شده که به باور او کارایی هم ندارند باید توسط وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات دولت سیزدهم حذف یا اصلاح شوند.

همچنین او خواستار اصلاح ساختار رگولاتوری یا سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی به عنوان بازوی نظارتی این وزارتخانه است. به گفته او رگولاتوری در ایران هیچ‌وقت بی‌طرفانه تصمیم نگرفته و همه تصمیم‌هایش به نفع وزیر ارتباطات و دولت بوده است.

او می‌گوید وزیر آینده یا باید رگولاتوری را از وزارتخانه خود جدا کند یا از نمایندگانی از سمت بخش خصوصی مستقل در آن استفاده کند. زارعیان معتقد است نمایندگان بخش خصوصی که حالا در رگولاتوری عضو هستند به درستی از بخش خصوصی دفاع نمی‌کنند و تا به امروز یک مصوبه تاثیر‌گذار که  نمایندگان بخش خصوصی نیز در آن نقش داشته باشند از رگولاتوری خارج نشده است. او معتقد است استقلال رگولاتوری در نهایت یک از اولویت‌های وزیر که تغییر تعرفه و توسعه در بخش اینترنت ثابت است را هم رقم خواهد زد.

https://pvst.ir/ai8
سونیتا سراب‌پورنویسنده میهمان

    سال ۸۵ و با انتخاب رشته‌ دانشگاهی که نقشی در آن نداشتم وارد حوزه روزنامه‌نگاری شدم و حالا عاشق این کارم. ۱۲ سال است که به صورت تخصصی در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات کار می‌کنم؛ ۸ سال از این مدت به کار در تحریریه روزنامه‌های دنیای اقتصاد و ایران گذشت و با روزنامه‌های سرمایه، هم‌میهن، همشهری و اعتماد نیز همکاری داشتم. از سال ۹۷ مسیر فعالیتم تغییر کرد و در نهایت رسیدم به تحریریه پیوست.

    تمام مقالات

    0 نظر

    ارسال دیدگاه

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    *

    برای بوکمارک این نوشته
    Back To Top
    جستجو