وزیر ارتباطات پیشنهاد داد: کارگروهی برای بررسی مشکلات مخابرات تشکیل شود
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در دیدار با مدیران ارشد شرکت مخابرات ایران پیشنهاد کرد…
۱۴ شهریور ۱۴۰۰
درخواست مدیرعامل هلدینگ صبا ایده از هفتمین وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات:
۶ تیر ۱۴۰۰
زمان مطالعه : ۳ دقیقه
تاریخ بهروزرسانی: ۱۱ دی ۱۴۰۰
محمدجواد شکوری مقدم، مدیرعامل هلدینگ صباایده که شرکتهای آپارات، فیلیمو، صباویژن و.. را زیرمجموعه خود دارد، از وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات دولت سیزدهم خواستار توجه ویژه به توسعه شبکه اینترنت ثابت و شبکه فیبرنوری است.
به گزارش پیوست، محمدجواد شکوری مقدم که سالهاست سروکارش با کسبوکارهای اینترنتی است، معتقد است هفتمین وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، باید بیش از گذشته به مقوله افزایش ظرفیت شبکه ثابت کشور و توسعه شبکه فیبرنوری توجه کند. او حتی این کار را اولویت اولیه و اساسی وزیر ارتباطات دولت سیزدهم میداند که تحقق این مطالبه عمومی باید مورد توجه بخشهای دولتی و خصوصی قرار گیرد.
شکوری، مدیرعامل هلدینگ صباایده با اشاره به وضعیت شبکه اینترنت ثابت کشور به پیوست گفت: «در این سالها توسعه کند شبکه اینترنت ثابت بدلیل برخی انحصارها باعث شد، تامین تجهیزات، سرمایهگذاری و سطح دسترسی عموم مردم به خدمات باکیفیت خانگی و ارزان با مشکل روبهبرو شود و کاربران مجبور شوند خدمات اینترنت را برعکس شیوه مرسوم و متداول دنیا در یک موازنه اشتباه بیش از آنکه بر بستر خطوط ثابت باشد، اینترنت را بر بستر شبکه تلفن همراه دریافت کنند.» به باور او همین موضوع باعث شده؛ تا یکی از شروط اصلی توسعه کسب و کارهای نوپا که اینترنت پهن باند و ارزان است آنچنان که باید تحقق نیابد.
هفتمین وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، باید بیش از گذشته به مقوله افزایش ظرفیت شبکه ثابت کشور و توسعه شبکه فیبرنوری توجه کند
محمدجواد شکوری مقدم، مدیرعامل هلدینگ صباایده
او با اشاره به رشد پیدا نکردن طرح رساندن فیبرنوری به در منازل که قرار بود توسط شرکت ایرانیاننت اجرا و باعث دسترسی مردم در فاز نخست به سرعتهای بالای ۲۰مگابیت بر ثانیه شود، گفت: «همگانی نشدن چنین طرحی به دلیل عدم ثبات و وجود انحصار در شبکه مخابراتی کشور است که ریسک سرمایهگذاری بخش خصوصی را بهصورت قابل توجهی بالا برده است.»
شکوری تاکید میکند که وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات دولت سیزدهم باید با تلاش مضاعف برای رفع این موانع مهم همچون دولتهای قبل تلاش کند، تا در مسیر توسعه فناوری اطلاعات و ارتباطات قرار بگیریم.
طبق گزارش سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی، تا پایان سال ۱۳۹۹، جمع مشترکان اینترنت ثابت ۱۰ میلیون ۶۵۰ هزار است که ضریب نفوذ ۱۲.۶۱ را نشان میدهد. براین اساس شرکت مخابرات ایران ۴ میلیون ۹۳۵ هزار ۶۶۲ اشتراک بر مبنای فناوری xDSL (شامل تکنولوژی ADSL و VDSL ) دارد و در مقابل این یک شرکت، ۱۷ دارنده پروانه FCP که ارائه دهنده اینترنت ثابت در کشور هستند تنها ۳ میلیون و ۳۹۵ هزار و ۲۷۷ اشتراک دارند. در بخش فناوری فیبرنوری FTTX، شرکت مخابرات ۱۵۹ هزار و ۴۲۲ اشتراک دارد و ۱۷ دارنده FCP با پایینترین رقم میزان واگذاری اشتراکشان بر مبنای این فناوری به ۲۸۶ اشتراک میرسد.