دستگاههای ضعیف در امنیت سایبری به مرکز ملی فضای مجازی معرفی میشوند
وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات با تصویب مجلس مکلف شد با تکمیل ارزیابی و رتبه…
۲۲ آذر ۱۴۰۳
۲۶ خرداد ۱۴۰۰
زمان مطالعه : ۳ دقیقه
افتتاح IXP زیرساخت در منطقه ویژه اقتصادی و فرودگاه پیام به نام مرکز خدمات ارتباطت بین المللی شهیدفخریزاده در کنار کمک به رشد تولید محتوا اولین گام برای رفع انحصار از واردات پهنای باند اینترنت در کشور خواهد بود.
به گزارش پیوست، امروز (۲۶ خرداد) در مراسمی مرکز IXP زیرساخت به عنوان مرکز بزرگ و مهم داده و قطب فناوری اطلاعات در کشور افتتاح شد. وزیر ارتباطات در مراسم رونمایی از این مرکز یادآور شد همانطور که از سال ۹۶، شرکت زیرساخت گامهای لازم برای از بین بردن انحصار از سرویسهای خود مانند رومینگ، ویس بینالملل را برداشته است حالا با راهاندازی مرکز IXP زیرساخت در منطقه ویژه اقتصادی پیام اولین گام برای آزادسازی واردات پهنای باند را که وعده آن را داده بود برداشته است.
محمدجواد آذری جهرمی در توضیح این رفع انحصار گفت: «از سال ۹۶ شروع به آزادسازی سرویسهای دارای انحصار زیرساخت کردیم از رومینگ زیرساخت گرفته تا مکالمه بینالملل. چیزی که باقی مانده بود خرید و فروش اینترنت بود که باید آزاد سازی میشد. حالا مرکز خدمات ارتباط بینالمللی شهید فخریزاده زیرساخت اساسی تسهیل خرید و فروش اینترنت بین داخل و بین الملل ایجاد و گام اصلی برای رفع انحصار در این زمینه برداشته شده است چرا که زیرساخت باید از خرید و فروش پنهای باند کنار گذاشته شود.»
او در توضیح عملکرد این مرکز داده و خروج زیرساخت از این انحصار توضیح داد: « با توجه به اینکه سرمایهگذاری بخش خصوصی برای ایجاد بستر زیرساخت شبکه پهنای باند یا IXP مقرون به صرفه نیست شرکت زیرساخت این بستر گسترده اشتراکی را ایجاد کرده و آن را به صورت اجاره در اختیار بخش خصوصی میگذارد.» به گفته او این طرح به صورت مصوبهای توسط سازمان تنظیم مقررات در خواهد آمد تا چارچوب کاری شرکتهای خصوصی به صورت مشخص معین شود.
در ادامه این برنامه حمید فتاحی، معاون وزیر ارتباطات و رئیس و مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت اعلام کرد که راهاندازی مرکزی بینالمللی IXP زیرساخت که به نام مرکز خدمات ارتباطت بین المللی شهیدفخریزاده اهداف مختلفی را دنبال میکند که شاید مهمترین آن علاوه بر آزادسازی پهنای باند، کمک به تولیدکنندگان داخلی محتوا باشد.
او با اشاره به سندهای شورای عالی فضای مجازی در مورد شبکه ملی اطلاعات اعلام کرد که براساس این سند وظایفی برعهده شرکت ارتباطات زیرساخت گذاشته شده و این شرکت نیز بر همین اساس پروژههایی را تعریف کرده است که یکی از آنها راهاندازی و بهرهبراری مرکز مادر شبکه ملی اطلاعات در مرکز اطلاعات بومهن بود که سال گذشته اتفاق افتاده و دیگری مرکز ویژه اقتصادی پیام یا IXP بینالمللی زیرساخت است که امروز افتتاح شده است.
فتاحی این پروژه را بسیار مهم خواند و گفت: «راهاندازی مراکز IXP تجربه خوبی در افزایش محتوا و جریانسازی در این زمینه به ما نشان میدهد تاجایی که طبق آمار در سال ۹۶ میزان ترافیک روی شبکه ملی اطلاعات ۲۰۰ گیگابیت بر ثانیه بود و حالا این میزان به ۲ هزار گیگابیت بر ثانیه رشد پیدا کرده است.»
او به اهداف IXP بینالمللی زیرساخت اشاره کرد و ادامه داد: «یکی از اهدافی که با راهاندازی این مرکز دنبال میکنیم ایجاد بازار بینالمللی برای تولیدکنندگان محتوای داخلی با ایجاد بستر مناسب با تسهیلات تعرفهای است تا محتوای داخلی را با قیمت و کیفیت بهتر در اختیار مشتری بینالمللی قرار بگذارند.»
او گفت: «از سوی دیگر کاربر بتواند با میزبانی که از محتواهای خارجی در این مراکز صورت میگیرد محتوای تولید شده در خارج را با کیفیت و قیمت بهتری دریافت کند.» براساس اظهارات او سومین هدف بزرگ این مرکز ایجاد زیرساخت فنی برای رفع انحصار از اینترنت بوده که حالا بعد از سه سال کاری پیاپی محقق شده است.