skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

برنامه‌های وزیر جدید ICT در نشست کلاب هاوس سازمان نصر تهران بررسی شد

فرماندهی اقتصاد دیجیتال یکپارچه شود

علی مومنی علی مومنی نویسنده میهمان

۴ شهریور ۱۴۰۰

زمان مطالعه : ۴ دقیقه

تاریخ به‌روزرسانی: ۱۱ دی ۱۴۰۰

حاضران در نشست کلاب‌هاوس سازمان نظام صنفی رایانه ای تهران ضمن تاکید بر توجه ویژه بر اقتصاد دیجیتال توسط عیسی زارع‌پور، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات دولت سیزدهم خواستار هماهنگی و مشخص شدن نحوه مدیریت و فرماندهی اقتصاد دیجیتال در ایران شدند.

به گزارش پیوست، نشست سازمان نظام صنفی رایانه‌ای کشور چهارشنبه، 4 شهریور با صحبت‌های حسین اسلامی رئیس هیات‌مدیره نصر تهران شروع شد. اسلامی در مورد انتخاب زارع‌پور گفت: «زارع‌پور جزو معدود افرادی است که مستقیما با آقای رئیسی همکاری داشته و معتمد ایشان به حساب می‌آید. فارغ از انتقاداتی که به ایشان داریم به آقای زارع‌پور تبریک می‌گوییم. آن چه از سوابق آقای وزیر مشخص است این است که ایشان با تیم خودشان وارد وزارتخانه نشده‌اند. برنامه ارائه‌شده ایشان برنامه بدی نبود ولی امضای بعضی از افراد مانند آقای رسول جلیلی پای برنامه مشخص بود.» اسلامی در بخش دیگری از سخنانش از تشکل‌ها و افرادی که بلافاصله بعد از انتخاب زارع‌پور از «شخص و نه برنامه» حمایت کردند انتقاد کرد.

پوستر نشست کلاب‌هاوس سازمان نظام صنفی نصر تهران
پوستر نشست کلاب‌هاوس سازمان نظام صنفی نصر تهران درباره بررسی برنامه های زارع پور

در ادامه شهاب جوانمردی، مدیرعامل فناپ، به ضرورت توجه به اقتصاد دیجیتال در راس برنامه‌های وزیر اشاره کرد و گفت: «مساله‌ای که برای خود وزیر و فعالان این حوزه کمک‌کننده است، این است که مشخص شود جهت تمام اقداماتی که انجام می‌شود به کدام سو است. اگر موضوع برنامه‌های وزارت‌خانه حول محوری کلیدی نباشد مشخص نیست که برنامه‌ها قرار است ما را به کجا برساند. اقتصاد دیجیتال باید در راس برنامه‌های دکتر زارع‌پور قرار گیرد.»

هاتف خرمشاهی، رئیس مرکز نوآوری و تحول دیجیتال اتاق بازرگانی تهران نیز ضمن تبریک به وزیر منتخب گفت: «در شرایط فعلی، تکلیف فرماندهی اقتصاد دیجیتال باید مشخص شود. زارع‌پور باید با 4 متولی اقتصاد دیجیتال یعنی وزارت بهداشت در حوزه سلامت دیجیتال، وزارت صمت در حوزه انقلاب صنعتی چهارم، آموزش عالی و وزارت ارشاد ارتباط برقرار کند. همچنین امنیت سایبری مقوله مهم دیگری است که در تقابل با امنیتی شدن فضا باید به آن توجه شود. بحث مهم دیگر تعیین تکلیف اقتصاد درون‌بخشی است.» خرمشاهی همچنین به طرح صیانت اشاره کرد و گفت: «انگیزه‌ها و قابلیت‌ها باید برای هدایت درست بحث صیانت مدیریت شود و این طرح باید به دولت بازگردد و تبدیل به لایحه شود.»

سپس علیرضا کشاورز، دبیر سازمان نظام صنفی رایانه‌ای تهران به طرح مسئله‌ای در چارچوب بحث پرداخت و بیان کرد: « در وزارت ارتباطات گپی میان بخش خصوصی و وزارتخانه وجود دارد. آقای زارع‌پور باید فکری اساسی به حال تعامل وزارت ارتباطات و بخش خصوصی انجام دهد.»

یکی از حاضرین این نشست راهبردها و چالش‌های برنامه وزیر فعلی ICT را متعارض خواند و در این باره بیان کرد: «راهبردها و چالش‌ها در این برنامه در تعارض با یکدیگر هستند. ظاهرا رد پای دیگران در این برنامه مشاهده می‌شود. پیوندی بین راهبردهای بخش‌های مختلف وجود ندارد.» عزیزی همچنین بزرگ‌ترین چالش پیش‌روی وزیر را حکمرانی دیجیتال دانست.

علی عبدالهی، رئیس مرکز فناوری اطلاعات و اقتصاد هوشمند وزارت اقتصادی نیز یکی از حاضرین در جلسه بود که در مورد برنامه زارع‌پور برای وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات اظهار نظر کرد و گفت: «برنامه‌ ایشان برنامه‌های راهبردی بلندمدت نیست. زیرا برنامه راهبردی بلندمدت فقط مبتنی بر چالش‌ها نیست. البته انتظار نمی‌رفت در فرصت دو هفته‌ای برنامه مطلوبی تنظیم شود. من امیدوارم که در آینده نزدیک برنامه راهبردی و در کنار آن برنامه عملیاتی تنظیم شود زیرا در توسعه فضای IT هیچ کشوری بدون برنامه راهبردی موفق نشده است.» در مورد محتوای برنامه‌ها نیز وی نپرداختن به صنعت ICT در این برنامه را از نقاط ضعف آن دانست. این عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی بزرگترین چالش پیش روی وزیر، مدیریت انتظاراتی معرفی کرد که نهادهای مختلف مانند قوه قضائیه و مجلس از وزارت ICT دارند.

صادق فرامرزی، مدیر هلدینگ فناوری اطلاعات بانک صادرات از وزیر ICT دولت جدید درخواست کرد روی پروژه‌های مربوط به دولت الکترونیک که در یک سال اخیر با سرعت خوبی دنبال می‌شدند تمرکز داشته باشد. او «تعهد به اصول اقتصاد دیجیتال» را ضامن پیروی زارع‌پور دانست.

مجید اورعی، عضو هیئت مدیره سازمان نظام صنفی رایانه‌ای تهران با توجه به اینکه وزیر نباید به «نصر» نگاه مشورتی داشته باشد بیان کرد: «اگر بتوانیم تعامل خوب و سازنده‌ای با وزیر داشته باشیم قادر خواهیم بود نصر را در جایگاه سیاستگذاری تعریف کنیم. در ذیل این نگاه انتظار می‌رود انتصاب معاونین وزارتخانه با مشورت با نصر انجام پذیرد.

در انتهای این نشست، اسلامی، رئیس هیئت مدیره نصر نسبت صنف با وزیر را «حمایت همراه با انتقاد و پایش مداوم فعالیت‌های وزارتخانه» خواند و اظهار کرد: «ما باید موضوعاتی مانند طرح صیانت که وزیر هنوز به آن‌ها پاسخ نداده است را پیگیری کنیم.»

https://pvst.ir/ate
علی مومنی
علی مومنینویسنده میهمان

    در دانشگاه علامه اقتصاد خوانده‌ام با اینکه هیچ گاه عاشق آن نبودم. اولین بار در میانه دوره کارشناسی بود که در یک دوره چند ساعته روزنامه‌نگاری اقتصادی شرکت کردم که البته آورده‌ای نداشت اما سودای روزنامه‌نگار شدن را به سرم انداخت. حالا در پیوست می‌نویسم و حوزه‌‌های مورد علاقه‌ام اینترنت، اقتصاد دیجیتال و عرصه‌هایی است که اینها به عالم سیاست گره می‌خورند.

    تمام مقالات

    0 نظر

    ارسال دیدگاه

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    *

    برای بوکمارک این نوشته
    Back To Top
    جستجو