skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

انتظارات پویا پیرحسینلو، مدیرعامل ابر آروان از وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات:

وزیر ICT دولت سیزدهم روی توسعه روابط بین‌الملل تمرکز کند

امید اعظمی عضو تحریریه

۲۶ تیر ۱۴۰۰

زمان مطالعه : ۴ دقیقه

تاریخ به‌روزرسانی: ۱۱ دی ۱۴۰۰

پویا پیرحسینلو مدیرعامل ابرآروان

نمی‌توان در مورد توسعه اکوسیستم دیجیتال کشور، تولید کالای داخلی و استفاده از تکنولوژی‌های روز دنیا صحبت کرد و در عین حال جلوی تبادلات بین‌المللی یا همان صادرات و واردات فناوری را گرفت. نکته‌ای که مدیرعامل ابر آروان هم به آن اشاره می‌کند و معتقد است کلید توسعه و استقلال کشور در گرو توسعه روابط بین‌الملل است. او معتقد است هرگونه اختلال در اینترنت و افزایش محدودیت‌های بین‌المللی، سرویس‌‌دهی استارت‌آپ‌ها و شرکت‌های تکنولوژی را با مشکل رو‌به‌رو می‌کند و مانع بزرگی برای رسیدن به اهداف بلندمدت کشور خواهد بود.

به گزارش پیوست، پویا پیرحسینلو، مدیرعامل ابر آروان در مورد اولویت‌های بخش فناوری اطلاعات و ارتباطات کشور گفت: «از دیدگاه من اولویت اول کشور در حوزه ICT توسعه روابط بین‌الملل است. توجه به این اولویت حتی می‌تواند فراتر از حوزه ICT یک جهش بزرگ در کل کشور ایجاد کند.»

او در مورد خواسته‌هایش از وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات دولت سیزدهم توضیح داد: «کلیدواژه اصلی من همان توسعه بین‌الملل است، اقداماتی مثل مقابله با فیلترینگ گسترده، رایزنی و گفت‌وگو در راستای رفع تحریم‌های بین‌الملل، گسترش پهنای باند بین‌المللی، رفع موانع و تسهیل سرمایه‌گذاری خارجی، اولویت دادن و کمک به صادرات فناوری و کمک به حضور و فعالیت‌های بین مرزی استارت‌آپ‌ها می‌تواند اصلی‌ترین اقدامات وزیر ارتباطات بعدی در این راستا باشد.»

پیرحسینلو همچنین رفع موانع سرمایه‌گذاری خارجی در کشور را یکی از اصلی‌ترین نیازهای اکوسیستم فناوری ایران می‌داند و معتقد است در حال حاضر شدیدا در این مساله ضعف وجود دارد. او در این باره می‌گوید: «نگاه دستگاه‌های حاکمیتی به سرمایه‌گذاری خارجی بیشتر از جنبه تهدید است. تا زمانی که به جای تسهیل در حال تقابل و اتهام‌زنی باشیم، هیچ گشایشی در این بخش انجام نخواهد شد.»

اهمیت توسعه بین‌الملل

مدیرعامل ابر آروان با اشاره به دلایل اهمیت توسعه روابط بین‌الملل در این باره می‌گوید: «توسعه روابط بین‌المللی بزرگ‌ترین اتفاقی است که می‌تواند جهش بزرگی برای کشور ایجاد کند. من حتی استقلال کشور را هم که امر بسیار مهمی است در همین حوزه می‌بینم. توسعه ارتباطات بین المللی ضامن استقلال کشور و تحریم نشدن ما است. ضامن ایجاد امید و جلوگیری از مهاجرت نخبگان کشور است. مساله‌ای که نه فقط چالش حوزه ICT ‌بلکه چالش جدی برای کل کشور شده است.»

پیرحسینلو با اشاره به نبود اجماع در کشور و در نتیجه ایجاد موانع بزرگ و محدودیت‌های پی‌در پی در برابر دولت روحانی گلایه می‌کند و توضیح می‌دهد: «اگرچه خیلی محتمل به نظر نمی‌رسد اما باید امیدوار بود که وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات بعدی بتواند به یک اجماع‌سازی با هدف رفع موانع، توسعه بین المللی و ایجاد فضای باز در حوزه ICT دست پیدا کند.»

او ادامه می‌دهد: «بر همه واضح است که وزیر ارتباطات در کشور ما اختیارات بسیار محدودی دارد. اما این انتظار وجود دارد که وزیر ارتباطات بتواند بین بخش‌هایی که وظیفه قانون‌گذاری دارند و بخش‌هایی که وظیفه نظارتی دارند تصمیم‌سازی موثر کند.»

مدیرعامل ابر آروان معتقد است تلاش رئیس جمهور و وزیر ارتباطات در دولت دوازدهم به سمت گسترش ظرفیت استفاده از فضای مجازی بود اما از سوی دیگر با فیلترینگ‌های گسترده‌ای مواجه بودیم که از طرف نهاد‌های دیگر انجام می‌‌شد. به گفته او محدود بودن حوزه اختیارات وزیر ارتباطات و مخالفت سایر نهادهای تصمیم گیر و ناظر در تصمیم‌گیری‌ها باعث به وجود آمدن چنین شرایطی شد، به همین دلیل هم جامعه فناوری کشور نتوانسته به سمت توسعه بین‌المللی پیش‌روی داشته باشد.

اختیارات وزیر ارتباطات محدود است

پیرحسینلو در مورد فشارهای دوجانبه‌ای که به بدنه صنعت آی‌تی کشور وارد می‌شود، می‌گوید: «ما از سمت جامعه بین‌المللی با تحریم‌های گسترده‌ای روبه رو هستیم. در بحث تامین زیرساخت‌های سخت‌افزار، ارتباطات با شرکای بین‌المللی و حتی ارتباط با مشتریان محدودیت‌های بسیار زیادی داریم. اما از سوی دیگر از سمت‌ نهاد‌های داخلی هم به شدت تحت فشار قرار داریم.»

او معتقد است این فشار دو جانبه امید به آینده را کاهش داده و اجازه نفس کشیدن به اکوسیستم دیجیتال کشور نمی‌دهد.

از نظر پیرحسینلو یکی از مسائل ناامیدکننده‌ای که در کشور اتفاق می‌افتد وجود قوانین بالادستی است. او در این خصوص طرح صیانت از حقوق کاربران در فضای‌ مجازی و ساماندهی پیام‌رسان‌های اجتماعی را مثال می‌زند که گفته می‌شود در این طرح همین اختیارات بسیار محدود وزارت ارتباطات هم محدودتر می‌شود و  فیلترینگ غیراخلاقی و غیرعقلانی را گسترده‌تر می‌کند.

مدیرعامل ابر آروان امیدوار است با افزایش اختیارات وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، هفتمین وزیر بتواند در تصمیم‌گیری‌ها و تصمیم‌سازی‌ها برای رفع موانع، ایجاد فضای باز و توسعه بین‌المللی اجماع ایجاد کند.

https://pvst.ir/ahu
امید اعظمیعضو تحریریه

شاید هیچ‌وقت صفت ماجراجو را در توصیف خودم به‌کار نبرده‌ باشم. اما وقتی به مسیری که آمدم نگاه می‌کنم، چیزی جز ماجراجویی نمی‌بینم. از تحصیل در رشته مهندسی نرم‌افزار و یک سال تجربه برنامه‌نویسی گرفته تا تجربه برگزاری استارت‌آپ ویکند بیرجند و سه سال مدیا مانیتورینگ در حوزه روابط‌عمومی و حالا تجربه جدیدی در پیوست و حوزه خبرنگاری. اما برای من ارزشمند‌تر از هر تجربه‌ای، دوستان خوبی بودند که در این مسیر پیدا کردم.

تمام مقالات

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو