وزیر ارتباطات پیشنهاد داد: کارگروهی برای بررسی مشکلات مخابرات تشکیل شود
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در دیدار با مدیران ارشد شرکت مخابرات ایران پیشنهاد کرد…
۱۴ شهریور ۱۴۰۰
قادری، عضو هیات مدیره پست از انتظارش از وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات آینده میگوید:
۲۲ تیر ۱۴۰۰
زمان مطالعه : ۳ دقیقه
تاریخ بهروزرسانی: ۱۱ دی ۱۴۰۰
شرکت ملی پست سال ۹۸ با راهاندازی سکوی تجارت الکترونیکی به عنوان یک پلتفرم ارائه خدمات جدید پستی به کسبوکارها و مشتریان پستی در تلاش بود تا دایره فعالیتهای خود گسترش دهد. البته عضو هیات مدیره شرکت پست اعتقاد دارد که برنامه توسعه پست در اولین قدمها است و وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات دولت سیزدهم باید برنامه توسعه را جدی بگیرد و افزایش ظرفیت شرکت پست و توسعه همکاران زنجیره پستی را در برنامه خود قرار دهد.
به گزارش پیوست، عضو هیات مدیره شرکت پست اعلام میکند که این شرکت در شروع یک برنامه خیلی بزرگ است و با توجه به توسعه فناوری اطلاعات و اینکه خدمات به سمت الکترونیکی شدن میرود، نقش پست و شرکتهای پستی به مراتب پررنگتر از اینی که هست باید باشد. محمدرضا قادری در این مورد به پیوست گفت: «به نظر من مدیران بعدی باید برنامه توسعه و تحول دیجیتال پست را جدی بگیرند. افزایش ظرفیت شرکت پست و توسعه همکاران زنجیره پستی باید جزو برنامه دولت آینده باشد.»
او یکی از چالشهای شرکت پست را ظرفیت محدود این شرکت دانست و بیان کرد: «ما در چند سال اخیر توانستیم این ظرفیت را دوبرابر کنیم. امروز وزن مرسولهای که جابهجا میشود، سالی ۳۰۰ هزار تن است. این حداقل تا ۱۲ میلیون تن باید افزایش پیدا کند. یعنی تقریبا ظرفیت این شبکه باید ۴۰ برابر افزایش پیدا کند.»
قادری همچنین ادامه داد: «ما پروژهای تحت عنوان پست لجستیک تعریف کردیم که برای توسعه آن زمان کافی نداریم چون به انتهای دولت نزدیک میشویم. دولت بعدی باید این پروژهها را جدی بگیرد. ادامه مکانیزاسیون پست و بحث سورتینگ باید ادامه پیدا کند و در سراسر کشور توسعه پیدا کند.»
قادری تاکید میکند که شرکت پست و وزارت ارتباطات در دولت جدید باید تغییر رویکردی داشته باشند. او در این مورد توضیح داد که وزیر دولت سیزدهم باید از تصدیگری به سمت تنظیمگری و سیاستگذاری و توسعه زیرساختهای اساسی و آزادسازی و مانعزدایی برای فعالیت بخش خصوصی و استارتاپها حرکت کند.
او در ادامه صحبتهای خود به بررسی اقدامات وزارت ارتباطات در دولت دوازدهم پرداخت و گفت: «بخش عمدهای از بحث فناوری اطلاعات زیرساخت است و در این دولت تلاشهای خوبی در مورد توسعه تجهیزات ارتباطی شد. یکی از چالشهایی که داریم این است که به نظر من دولت بودجههای محدودی دارد و به همین خاطر نمیتواند روی توسعه زیرساخت برای نسلهای آتی چون 5G سرمایهگذاری کند. راه حل این است که دولت آزادسازی کند و اجازه دهد بخش خصوصی در این زمینه سرمایهگذاری کند و دولت نقش رگولاتور باشد.»
به گفته قادری چالش بعدی حوزه دولت الکترونیکی است. دولت کنونی تلاشهای خوبی برای توسعه دولت الکترونیکی انجام داد؛ اما برای توسعه بیشتر نیاز به بلوغ در دستگاههای دیگر است. براساس توضیحات عضو هیات مدیره شرکت پست زیرساختهای نرم افزاری دولت الکترونیکی تا حد زیادی پیادهسازی شده است مانند کارپوشه ایرانیان؛ اما اینکه دستگاهها چقد الزام به استفاده از این نرمافزارها دارند،باید در برنامه دولت آینده قرار بگیرد.
او همچنین انتظارات خود را از وزیر آتی اعلام کرد و گفت: «وزیر آینده باید روی بحث برنامهریزی برای مهاجرت دستگاهها از زیرساخت و کسبوکار سنتی خود به زیرساخت دولت الکترونیکی تمرکز کند. وزیر بعدی باید روی بحث تحول دیجیتال در سراسر ساختار دولت برنامهریزی کند. الان زیرساختها توسعه یافته و ۲۳ پروژه دولت الکترونیکی تا حدودی پیادهسازی شدند؛ اما دستگاهها هنوز به بلوغ نرسیدند تا از این زیرساخت و پروژهها استفاده کنند و در دولت بعد باید روی این موضوع تمرکز کند.»