skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

شرکت اینتل مجوز فروش محصول به هواوی را دریافت کرد

هواوی با همکاری روسیه به جنگ واشنگتن می‌رود

۲ مهر ۱۳۹۹

زمان مطالعه : ۶ دقیقه

تاریخ به‌روزرسانی: ۱۷ آبان ۱۴۰۰

هرچند که اینتل مجوز فروش یکسری از محصولات خود به هواوی را از دولت آمریکا دریافت کرد اما واقعیت این است که هواوی برای از دست ندادن بازارهای خود و تامین تجهیزات و قطعات و همچنین توسعه سیستم‌عاملش به سمت روسیه روی آورده است.

به گزارش پیوست، هر چند که این روزها آمریکا شرایط را برای هواوی سخت کرده است اما این شرکت نیز برای اینکه بازار خود را از دست ندهد به دنبال یافتن شرکای تجاری جدید است، هواوی می‌خواهد با توسعه سیستم‌عامل خود بازار تلفن همراه را از دست آمریکا خارج کند، اما این شرکت در مسیر توسعه خود تنها نخواهد بود و برای مقابله با قدرت آمریکا به رقیب سنتی این کشور یعنی روسیه روی آورده است.

با وخیم شدن روابط آمریکا و چین دولت آمریکا در سال ۲۰۱۹ بزرگترین شرکت تولید کننده تجهیزات مخابراتی یعنی هواوی را در لیست سیاه خود قرار داد و شرکت‌های آمریکایی از تجارت با هواوی منع شدند.

هواوی از سوی واشنگتن به تهدید علیه امنیت ملی آمریکا متهم شده است و به گفته دولت تجهیزات این شرکت برای ارائه اطلاعات به پکن استفاده می‌شود. این شرکت اتهامات وارده را رد کرده است اما با این همه وارد لیست سیاه دولت آمریکا شد و دولت ترامپ تمام تلاش خود را برای تحت فشار قرار دادن هواوی انجام داده است.

پیش از این هم در ماه می ۲۰۱۹ دولت ترامپ مجوزی موقت را برای تجارت با هواوی صادر کرده بود که شرکت‌های آمریکایی می‌توانستند با دریافت مجوز از دولت کالا‌های غیرحساس را در اختیار هواوی قرار دهند.

اما از ۱۵ سپتامبر ۲۰۲۰ قوانین تازه‌ای شرکت‌های آمریکایی را از تامین محصولات یا خدمت رسانی به هواوی منع کرد.

هفته پیش نیز اعلام شد که شرکت بین‌المللی تولید نیمه‌رسانای چین به دنبال مجوزی است که بتواند به فعالیت خود با هواوی ادامه دهد. SMIC از تجهیزات آمریکایی برای تامین چیپ‌های مورد نیاز شرکت هواوی و دیگر شرکت‌ها استفاده می‌کند.

سازنده چیپ‌های کره جنوبی SK هینیکس نیز برای دریافت مجوز فروش به هواوی اقدام کرده است اما هنوز تاییده‌ای در این باره دریافت نکرده است.

منبع مطلعی که نمی‌خواهد نامش فاش شود می‌گوید شرکت‌های غیر آمریکایی شانس زیادی برای دریافت مجوز آمریکا دارند و سازندگان چیپ به دنبال افزایش فروش خود به دیگر مشتریان هستند.

همچنین در ماه آگوست مدیاتک شرکت طراح چیپ تایوانی اعلام کرد که این شرکت برای دریافت اجازه دولت آمریکا برای کار با هواوی اقدام کرده است اما هنوز اطلاعی از نتیجه این درخواست در دست نیست.

هواوی در سال ۱۹۸۷ توسط مهندسی چینی که پیشتر در ارتش جمهوری خلق چین خدمت می‌کرد پایه گذاری شد و با اینکه اتهامات زیادی از سوی آمریکا مبنی بر جاسوسی این شرکت برای دولت چین و حزب کمونیست وجود دارد اما این شرکت تمامی این اتهامات را رد کرده است.

علاوه بر این ممنوعیت فعالیت هواوی در آمریکا باعث شد تا کشور‌هایی همچون انگلیس نیز در روابط خود با این غول چینی تجدید نظر کنند و به دنبال آن فعالیت هواوی در انگلستان نیز به مشکل خورد.

آمریکا و انگلستان هردو در زیرساخت‌های شبکه 5G خود پیش از این از تجهیزات شرکت هواوی استفاده می‌کردند که با توجه به ممنوعیت هواوی در این کشورها قرار است تجهیزات هواوی از شبکه مخابراتی این کشور‌ها جمع‌آوری شود و این اقدام تنها در بخش شبکه‌های روستایی آمریکا ۱.۸ میلیارد دلار هزینه ایجاد شده‌است.

دولت آمریکا نگران این است که سلطه چین در زمینه 5G باعث برتری این کشور بر واشنگتن شود.

هواوی بیکار نماند

هواوی نیز نسبت به تغییرات چند سال اخیر بی تفاوت نبوده و برای مقابله با فشارهای وارده از آمریکا تلاش کرده است. با خارج شدن گوگل و عدم خدمات رسانی به محصولات هواوی این شرکت به فکر سیستم عاملی است که بتواند جایگزین اندروید شود.

در کنفرانس هفته پیش این شرکت هواوی به روشنی بیان کرد که قصد دارد تولید کنندگان و توسعه دهندگان خود را در راستای ساخت جایگزینی برای اندروید گوگل و IOS اپل بسیج کند. در صورت تحقق این هدف کنترل آمریکا بر بازار موبایل جهان خدشه دار خواهد شد.

به گفته هواوی برنامه اصلی‌ این شرکت، نه تنها مقابله با آمریکا بلکه ایجاد پلی بین چین و بقیه جهان است. پلی که تیک‌تاک‌های بیشتری را متولد خواهد کرد و البته به چین یعنی بزرگترین بازار گوشی‌های هوشمند جهان دسترسی خواهد داشت.

اما این شرکت در مسیر توسعه خود تنها نخواهد بود و برای مقابله با قدرت آمریکا به رقیب سنتی این کشور یعنی روسیه روی آورده است. چندی پس از قرار گرفتن هواوی در لیست سیاه آمریکا، ولادیمر پوتین جبهه خود را مشخص و با متهم کردن آمریکا به «استفاده از زور برای خارج کردن هواوی از بازار جهانی» به دولت ترامپ حمله کرد.

یک ماه پیش مدیرعامل هواوی رن ژنگفی تایید کرد که «پس از قرار گرفتن در لیست سیاه آمریکا، ما سرمایه گذاری خود در آمریکا را به روسیه منتقل کردیم، سرمایه گذاری خود در روسیه را افزایش دادیم، تیم دانشمندان روسی را توسعه دادیم و حقوق دانشمندان روسی‌ خود را افزایش دادیم» و این موضوع نشان می‌دهد که روسیه یار و همراه هواوی در توسعه بین‌المللی خواهد بود.

اما خبر خاصی که در کنفرانس توسعه‌دهندگان هواوی منتشر شد این بود که سیستم عامل خاص هواوی ممکن است تا سال دیگر وارد گوشی‌های همراه شود و این گوشی‌های همراه تنها محدود به شرکت هواوی نخواهند بود. این شرکت می‌خواهد سیستم عامل منبع-باز اندروید را شبیه سازی کرده و به این طریق رشد و نفوذ خود را افزایش دهد. طبق گزارش وبسایت خبری گلوبال تایمز چین این سیستم عامل را با نام هارمونی قرار است با همکاری تیم توسعه تحقیقات هواوی در روسیه ارائه و اپلیکیشن‌هایی نیز براساس آن طراحی شوند.

باید دید که کاربران هواوی چه بازخوردی نسبت به همکاری چین و روسیه برای طراحی سیستم عامل جدید نشان خواهند داد. اما آنچه مشخص است این است که اقدامات آمریکا راه را برای همکاری روسیه باز گذاشت و این شرکت چیزی برای از دست دادن در این همکاری نخواهد داشت. تحریم‌های آمریکا بخش تکنولوژی و صنعتی روسیه را نیز دچار انزوا کرده است.

این حقیقت را نمی‌توان انکار کرد که چین و روسیه بزرگترین دشمنان سایبری آمریکا محسوب می‌شوند و همکاری این دو کشور روی سیستم عاملی بین المللی اصولا زنگ خطری برای واشنگتن خواهد بود و به همین دلیل سیاست‌ گذاران آمریکایی احتمالا به دنبال راهی برای تحریم سازندگان این سیستم عامل خواهند بود.

منبع: forbes و reuters

 

http://pvst.ir/8os

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو