مشکل فنی بانکی موجب تاخیر در تسویه پرداختیارها شد
براساس اطلاعیه پرداختیارهای زرینپال، وندار و جیبیت، تسویه پرداختیاری امروز، یکم آذر ۱۴۰۳، با تاخیر…
۱ آذر ۱۴۰۳
۲۵ تیر ۱۳۹۹
زمان مطالعه : ۴ دقیقه
با عمیقتر شدن تنشها میان چین و انگلستان و همچنین انتقاد تند چین به تصمیم دولت انگلستان درمورد جمع آوری تجهیزات هواوی از شبکه 5G حال به نظر میرسد فضای «منصفانه» تجارت در انگلستان را زیر سوال رفته است، بوریس جانسون نخست وزیر انگلستان اعلام کرد که تجهیزات این غول تکنولوژی چینی باید تا سال ۲۰۲۷ از شبکه های 5G جمع آوری شود.
به گزارش پیوست، این اقدام علاوه بر به تاخیر انداختن سه سال تکنولوژی 5G و تحمیل میلیارد ها دلار هزینه، پس از آن اتخاذ شد که متخصصان انگلستان به دنبال تحریم های امریکا اعلام کردند امنیت تجهیزات هواوی دیگر قابل تضمین نیست.
لیو ژیائومینگ سفیر چین در انگلستان در توییتی نوشت: «تصمیم انگلستان درمورد هواوی نا امید کننده است، جای تردید است که آیا انگلستان میتواند فضای تجاری باز، منصفانه و بدون تبعیضی برای شرکتهای دیگر کشورها محیا کند».
با وجود اینکه دیوید کامرون کمتر از پنج سال پیش این دوره از روابط انگلستان و چین را «دوره طلایی» خواند، اما واکنش چین نشاندهنده شرایط متفاوتی است. این تصمیم که از سوی انجمن امنیت ملی (NSC) گرفته شد در نهایت به نگرانی درمورد پاسخهای احتمالی پکن کشید و البته نخست وزیر اعلام کرد که از چین نمیترسد.
محدودیتهایی که دولت دونالد ترامپ بر هواوی اعمال کرده است، دسترسی این شرکت را به محصولاتی که برپایه تکنولوژی نیمه رسانای آمریکا ساخته می شدند قطع میکند. لن لوی ناظر فنی NCSC میگوید محصولاتی که در نتیجه محدودیتهای تغییر خواهند کرد «احتمالا به دلیل مشکلات بزرگ مهندسی، دیگر قابل اطمینان و امن نخواهند بود» و همچنین ما هم دیگر نمیتوانیم به استفاده از آنها اطمینان داشته باشیم و به همین دلیل است که تجهیزات پرخطر شرکتی از همین الان در حال جمع آوری هستند.
الویر داودن وزیر دیجیتال و فرهنگ انگلستان نیز اعلام کرد که تصمیم اتخاذ شده درمورد هواوی ممکن است شبکه 5G را سه سال یا بیشتر به تاخیر بیندازد و ۲ میلیارد پوند دیگر به هزینههای کلی این شبکه اضافه کند. داودن گفت: «ما شاهد شکست بازار جهانی هستیم یعنی کشور های جهان از جمله انگلستان به شکل خطرناکی به چند فروشنده وابسته هستند و درنتیجه گزینههای جایگزین روشنی برای هواوی وجود ندارد.»
اعضای هیئت قانون گذاری اصرار دارند که روند خروج تجهیزات هواوی با سرعت بیشتری انجام گیرد، اما داودن تاکید میکند که چنین اقدامی به این معنا خواهد بود که انگلستان پیش از انتخابات بعدی که در سال 2024 برگزار میشود باید خروج این شرکت از شبکه کشور را نهایی کند. تا پیش از این هم روابط پکن و انگلستان به دلیل اتخاذ قانون تازه امنیت ملی در هنگ کنگ کمی آشفته شده بود.
داودن اعلام کرد که دولت «دید واضحی از چین دارد» اما برنامه این بود که «رابطهای مدرن و پخته» و براساس احترام متقابل برقرار شود.
توبین الوود رئیس کمیته منتخب دفاع اعلام کرده است که دولت باید «انتظار تلافی از سوی چین» را داشته باشد.
دیوید جونز وزیر سابق کابینه به هشدار لیو ژیاومینگ سفیر چین به انگلستان درمورد «پیامد های» ممنوعیت هواوی اشاره کرده و میگوید: «متاسفانه آینده ما در انگلستان سیاسی شده و مسئله در این میان سیاست تجاری امریکا است و نه امنیت.» اما در مقابل داودن می گوید : «نظرات هیچ کشوری باعث ترس دولت نخواهد شد. این تصمیم در جهت نفع امنیت ملی این ملت گرفته شده است.»
در همین حال شبکه اطلاعاتی GCHQ در حالت آماده باش قرار دارد تا هرگونه تلاش چین برای حملات سایبری به تلافی این تصمیم انگلستان را خنثی کند. مسئولان اعلام کرده اند که تا همین امروز فعالیتهای مفیدی در زمینه مقابله با حملات سایبری دولتی چین و روسیه انجام گرفته است. اد بروستر سخنگوی انگلستان می گوید: « این خبر برای تمام افرادی که در انگلستان گوشی همراه دارند خبر بدی است». او گفت: «ما مطمئن هستیم که محدودیتهای امریکا بر اعتبار و امنیت محصولاتی که به انگلستان ارائه میکنیم تاثیری نخواهند داشت».
امریکا که از کشورهای انگلستان، کاناداد، استرالیا و نیوزلند درخواست کرده بود از تجهیزات هواوی دوری کنند حال از این تصمیم انگلستان استقبال کرد.
مایک پمپئو وزیر خارجه امریکا گفت : «تصمیم انگلستان برای خارج کردن هواوی از شبکه های 5G گامی مهم در پیشرفت امنیت منطقه اتلانتیک در زمینه 5G و همچنین محافظت از حریم خصوصی شهروندان، امنیت ملی، و ارزش های دنیای آزاد محسوب می شود».
هواوی پس از تصمیم دولت اعلام کرد که در ماه سپتامبر نمایندگی این شرکت در انگلستان را تخلیه خواهد کرد.
منبع: newschain