skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

روبات‌های معاملات تلگرامی پدیده جدید جهان کریپتو

۷ مرداد ۱۴۰۲

زمان مطالعه : ۵ دقیقه

کریپتو در سال جدید میلادی وضعیت نسبتا خوبی را پشت سر می‌گذارد و با وجود تنش‌های متعدد با رگولاتوری‌های ایالات متحده، بیت‌کوین بیش از ۷۰ درصد نسبت به ابتدای سال رشد کرده است. با رشد دوباره کریپتو، تلگرام و روبات‌های معاملاتی‌اش توجه بسیاری از معامله‌گران خرد را به خود جلب کرده است. معامله کریپتو در این پلتفرم به سادگی ارسال پیام انجام می‌گیرد اما به گفته فعالان کریپتو خطرات بسیاری را با خود دارند.

به گزارش پیوست، نسل جدیدی از روبات‌های تلگرامی که عمدتا توسط توسعه‌دهندگان گمنام عرضه می شوند دروازه‌ جدیدی برای ورود کاربران به امور مالی نامتمرکز ایجاد کرده‌اند. با اینکه میزان استفاده ایرانیان از این روبات‌ها مشخص نیست اما تلگرام یکی از پیام‌رسان‌های محبوب کاربران ایرانی محسوب می‌شود.

بلومبرگ می‌گوید ارزش توکن‌های مرتبط با برنامه‌های خودکار نرم‌افزاری تنها طی یک هفته دوبرابر شده و از ۲۴۱ میلیون دلار گذشته است. سرمایه‌گذاران از طریق روبات‌های معامله‌گری به سادگی می‌توانند تنوع موجود در صرافی‌های نامتمرکز را بدون پیچیدگی‌ ساز و کارش تجربه کنند.

البته که خدمت خیلی خوبی به خصوص در جهان کریپتو با خطرات خاص خود همراه است. در این مورد هم خطر کلاهبرداری و هک وجود دارد. اما نکته مثبت این است که معامله‌گران خرد می‌توانند به منابعی که شاید پیشتر تنها در دسترس کریپتویی‌های حرفه‌ای بود دسترسی پیدا کنند.

فیلیپ زنتر، مدیرعامل شرکت Li.Fi، منتقل کننده نقدینگی بین زنجیره‌ای، می‌گوید: «تمرکز [روبات‌های معاملاتی تلگرام] معمولا روی سکه‌هایی با ارزش بازار پایین، میم‌کوین‌ها و دیگرانی است که حجم کمی دارند. همین موضوع به خودی خود توجه زیادی را جلب می‌کند زیرا به دلیل نقدینگی و تفاوت قیمت، پتانسیل سود بالایی وجود دارد.»

از جمله فعالان این حوزه می‌توان به Unibot اشاره کرد که توسط توسعه‌دهندگان گمنام عرضه شده است. اگر کاربر تلگرامی مکالمه‌ای را با یونی‌بات آغاز کند، می‌تواند به سادگی ارسال پیام معاملاتی شبیه به دیفای‌ را به اجرا بگذارد.

اما این پدیده تنها محدود به خرید و فروشن توکن‌ها نیست بلکه کاربران می‌توانند با استفاده از این روبات‌ها تراکنش‌های پیچیده را نیز به سادگی انجام دهند. برای مثال یکی از قابلیت‌های پیشرفته‌ که به «Mirror Sniper» معروف است به کاربران اجازه می‌دهد تا کیف‌پول خاصی-تحت مالکیت یک معامله‌گر دیگر- را هدف گرفته و برای کسب درآمد معاملات او را تقلید کنند.

براساس داده‌های ارائه شده توسط کاربری به نام whale_hunter از پلتفرم تحلیل بلاک‌چین Dune Analytics، یونی‌بات به تنهایی بیش از ۶ هزار کاربر منحصربه‌فرد را جذب خود کرده است. این روبات تنها طی دو ماه درآمدی بالغ بر ۳ هزار و ۷۱۵ اتریوم یا ۷ میلیون دلار داشته است.

رشد تصاعدی این بخش در حالی است که دی‌فای، ارائه دهنده خدمات مالی بدون واسطه از طریق بلاک‌چین، وضعیت خوبی را سپری نمی‌کند. مجموع ارزش رمزارزهایی که به بخش دی‌فای ارسال شده طبق داده‌ّای DeFiLlama، یک سالی است که در محدوده‌ ۴۰ تا ۵۰ میلیارد دلار گیر کرده است. دی‌فای در نگاه کلی هم با مشکلاتی روبرو است آنهم به ویژه پس از فروپاشی TerraUSD، رمزارز پایدار الگوریتمی متعلق به بنیاد ترا و فروپاشی صرافی اف‌تی‌اکس.

بین یورک، نایب‌رئیس اکوسیستم پلتفرم معاملات کریپتو WOO Network، می‌گوید: «رشد این ابزارهای معاملاتی… شباهت‌هایی به رشد ما در سال ۲۰۲۱ دارد که در حال حاضر به به عنوان ‘تابستان دی‌فای’ شناخته می‌شود. پس از فروپاشی لونا و اف‌تی‌اکس، که روند نزولی دارایی‌های دیجیتال را رقم زد، این یکی از اولین جریان‌های جدید است.»

سوکی یانگ، یکی از معامله‌گران سابق صندوق کریپتویی Pantera Capital، می‌گوید پس از اینکه رشد تصاعدی روبات‌های معاملاتی تلگرام را دید به سراغ ساخت آنها رفت. این پدیده نشانگر نقش به جای روبات‌های تلگرامی در کریپتو است و به گفته او با سرمایه‌ و منابع کمی سود بالایی را ارائه می‌کنند.

یونگ می‌گوید: «به طور کلی شما یک کسب‌وکار را شروع کردید و باید درآمد داشته باشید. این چیز جالبی است که ظرف یک ماه می‌توان ساخت و مردم هم مایل به استفاده از آن هستند که در جهان کریپتو پدیده نادری است.»

روبات‌های تلگرامی خطرناک هستند اما کاربران سهولت استفاده را ترجیح می‌دهند

با این حال استفاده از این روبات‌ها با خطراتی همراه است زیرا شما در ازای استفاده از آن، امنیت و حریم خصوصی خود را به خطر می‌اندازید.

برخی از این روبات‌ها حتی کلید خصوصی-نوعی رمز عبور برای دسترسی به دارایی‌های رمزارزی-را نیز از شما درخواست می‌کنند که به گفته تارون کیترا، مدیرعامل و هم‌بنیان‌گذار شرکت Gauntlet، که در زمینه مدل‌سازی خطر کرپیتو فعال است، امن نیست. فروپاشی FTX در سال گذشته باعث از دست رفتن بیشتر دارایی‌های کاربران شد و در پی از بین رفتن اعتبار نهاد‌های متمرکز، اصطلاحی در جهان کریپتو شهرت یافت: «وقتی مالک کلید‌ها نیستی، مالک‌ سکه‌ها هم نیستی.»

اور ددوش، مدیرعامل و هم‌بنیان‌گذار شرکت Ironblocks، که در حوزه امنیت وب‌۳ فعال است، می گوید: «توسعه‌دهندگان روبات‌ها هروقت بخواهند می‌توانند کیف‌پول کاربران را به سرقت ببرند-یا بدتر اینکه ممکن است هدف هک‌ قرار بگیرند.»

با این حال جهان کریپتو و کاربرانش به ریسک‌پذیری بالا شناخته می‌شوند و بسیاری از فعالان خرد این حوزه اهمیت چندانی برای موضوعات امنیتی قائل نیستند.

آلوین پنگ، هم‌بنیان‌گذار صرافی نامتمرکز Vertex Protocol، می‌گوید: «قدرت گرفتن این روبات‌ها نشان می‌دهد که کاربران اولیه، حداقل در حال حاضر، بیشتر از خطر به سهولت استفاده اهمیت می‌دهند.»

https://pvst.ir/fje

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو