قیمت بیتکوین از ۱۰۰ هزار دلار عبور کرد
قیمت بزرگترین رمزارز جهان بالاخره مرز ۱۰۰ هزار دلاری را پشت سر گذاشت و ارزشی…
۱۵ آذر ۱۴۰۳
۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۲
زمان مطالعه : ۳ دقیقه
فناوران مالی و کسبوکارهای نوآور از جمله رمزارزیها و لندتکها که هنوز حوزه فعالیتشان مقرراتگذاری نشده است برای فعالیت و دریافت درگاه پرداخت «اینماد بیستاره غیرقابل درج در سایت» دریافت میکنند.
به گزارش پیوست، حوزههایی مانند صرافیهای رمزارزی و لندتکها که تاکنون با مشکل دریافت اینماد برای دریافت درگاههای پرداخت مواجه بودند حال با توافقی که با بانک مرکزی، انجمن فینتک و مرکز توسعه تجارت الکترونیکی (تتا) صورت گرفته است به طور موقت تا زمان مقرراتگذاری برای آن حوزه، اینماد بدون ستاره بدون درج در سایت دریافت خواهند کرد. بدینترتیب این کسبوکارهای نوآور میتوانند تا زمان مقرراتگذاری به فعالیت خود ادامه دهند و درگاه پرداخت دریافت کنند. اما اگر این درگاهها به مدت ۶ ماه فاقد تراکنش باشند، درگاهشان بسته میشود.
پس از اجرایی شدن قانون مبارزه با پولشویی و قانون پایانههای فروشگاهی و منوط شدن دریافت درگاه پرداخت به دریافت اینماد، صدور اینماد برای برخی از کسبوکارهای نوآور به دلیل مشخص نبودن حوزه تصمیمگیر برای آنان ممکن نبود. از همان زمان مرکز تتا به بانک مرکزی پیشنهاد کرد با تعریف فناوران مالی گروهی از کسبوکارهایی را که هنوز برایشان قانونگذاری نشده در سایت اینماد ثبتنام و بانک مرکزی با حفظ شرایطی برای آنان اینماد صادر کند.
مرکز توسعه تجارت الکترونیکی پیشتر پیشنهاد داده بود: «به منظور رفع مشکل کسبوکارهای فعال در حوزههای مالی جدید که تاکنون مقرراتگذاری برای آن حوزهها انجام نشده است، پس از ثبتنام اولیه در سامانه اینماد صرفاً با احراز اطلاعات و بدون اعطای اینماد، ارائه درگاه پرداخت به آنها تا زمان تعیین تکلیف حوزههای مذکور با تشخیص و تایید بانک مرکزی انجام پذیرد.»
به همین ترتیب صرافیهای رمزارزی با تعریف کد صنف برایشان از آذرماه سال ۱۴۰۱ در حالی که مجوز رسمی برای کسبوکار خود ندارند، بدون داشتن اینماد به فعالیت خود ادامه میدهند.
عباس آشتیانی، مدیرعامل انجمن بلاکچین، در مورد جزئیات صدور اینماد در هفتههای آینده به پیوست گفت: «قرار است برای کسبوکارهای این حوزه اینماد بدون ستاره و بدون امکان درج در سایت صادر شود و هدف آن کاهش چالشها و ریسکهای مرتبط با نبود اینماد برای کسبوکارهاست.»
به گفته آشتیانی، حدود دو هزار درگاه پرداخت مربوط به خدمات تبادل داراییهای رمزنگاری در شاپرک موجود است و در این بین حدود ۳۵۰ کسبوکار در این حوزه فعالاند.
رئیس هیات مدیره انجمن فینتک نیز هفته گذشته در توییتی اعلام کرد قرار است در هفتههای آینده نوعی از اینماد برای صرافیهای رمزارزی صادر شود. این اتفاق به دنبال پیشنهاد مرکز توسعه تجارت الکترونیکی در تابستان سال ۱۴۰۰ به بانک مرکزی بود که در آن پیشنهاد شده بود تا زمان رگوله شدن حوزههای جدید فناوریهای مالی مانند لندتکها و صرافیهای رمزارزی این بخشها فقط با ثبت اطلاعات در سامانه اینماد با اجازه بانک مرکزی همچنان میتوانند به فعالیت خود ادامه دهند.
آشتیانی در ادامه گفت: «روش تنظیمگری حوزه رمزارزها با ابداع اخیری که انجام شده، میتوان گفت در حال نزدیک شدن به استانداردهای جهانی است. اکنون میتوانیم وجود و ماهیت داراییهای رمزنگاریشده را تا حدودی به رسمیت بشناسیم بدون اینکه به طور علنی آن را رسمیتبخشی کنیم.»
با این حساب، امکان ثبت در سامانه اینماد برای کسبوکارهایی که تاکنون خواهان فعالیت در حوزه رمزارز بودند اما به دلیل شرایط امکان فعالیت نداشتند فراهم خواهد شد از همین رو رئیس انجام بلاکچین اعلام کرد: «به عنوان یک تشکل بخش خصوصی وظیفه داریم برای کسانی که تاکنون وارد این حوزه نشدهاند از فرصت برابر رشد دفاع کنیم. به همین دلیل علاوه بر کسانی که دارای کد صنف یا درگاه پرداخت مربوطه هستند در سامانههایشان برای دیگران هم باید فرصت را حفظ کنیم.»