معاون فناوریهای نوین بانک مرکزی: مصوبه اجرای گام سوم طرح اصلاح نظام کارمزد به زودی ابلاغ میشود
معاون فناوریهای نوین بانک مرکزی با انتقاد نسبت به نگاه تک بعدی به زیست بوم…
۲۷ آبان ۱۴۰۳
۲۱ آبان ۱۴۰۱
زمان مطالعه : ۳ دقیقه
تاریخ بهروزرسانی: ۲۲ آبان ۱۴۰۱
شاپرک اعلام کرده است از تاریخ ۲۴ آبان ماه ۱۴۰۱ یعنی سه روز دیگر پایانههای اینترنتی فاقد نماد یا دارای هویت نامنطبق با مالک نماد را طی ۶ هفته غیر فعال خواهد شد.
به گزارش پیوست، در نامهای که از سوی شاپرک برای شرکتهای پرداختیاری ارسال شده است تاکید شده تمامی درگاههای پرداخت باید دارای اینماد باشند و هویت دارنده درگاه پرداخت با هویت دارنده نماد منطبق باشد در غیر اینصورت درگاه پرداخت غیرفعال خواهد شد.
شاپرک پیش از این نیز یکبار دیگر آخرین مهلت دریافت اینماد معتبر برای کسب و کارهای دارای درگاه پرداخت را اول مهر ماه اعلام کرد، این در حالی است که هنوز شرایط صدور نماد تجارت الکترونیکی برای برخی از کسب و کارهای فعال در حوزه مالی از جمله فعالان رمزارز و صرافیهای رمزارزی مشخص نشده است.
طبق ماده ۳ از فصل سوم دستورالعمل پیشگیری و مقابله با قاچاق کالا و ارز در فضای مجازی، بانک مرکزی موظف است در چارچوب قوانین و مقررات مربوط، ارائه درگاه پرداخت مجازی به کسب و کارهای اینترتی توسط شرکت خدمات پرداخت و پرداختیارها را صرفا برای دارندگان دارای نماد اعتماد الکترونیکی امکانپذیر کند و در صورت ابطال یا تعلیق نماد به صورت برخط از ادامه خدمات جلوگیری کند. همچنین درگاههای پرداخت مجازی که پیش از این بدون داشتن نماد اعتماد الکترونیکی ارائه شدهاند باید ظرف مدت ۳ ماه ملزم به دریافت نماد اعتماد کرده و پس از پایان مهلت، از ارائه خدمات جلوگیری کند.
این دستورالعمل نیمه شهریور ماه به شرکتهای پرداختیاری و شبکه بانکی ابلاغ شده است همان زمان پیشبینی شد که از اول آذر ماه تمامی دارندگاه درگاههای اینترنتی که در فضای مجازی فعالیت میکنند ملزم به دریافت اینماد خواهند شد.
تقریباً یک سال پس از آنکه دریافت اینماد برای پذیرندگان جدید پرداختیارها اجباری شد، حال دریافت اینماد برای تمامی پذیرندگان درگاه پرداخت اجباری شده است. در آن زمان اعلام شده بود فعلاً فقط پذیرندگان جدید باید اینماد دریافت کنند. البته در آن زمان نیز قید شده بود که در آینده برای دریافت اینماد از سوی پذیرندگان قدیمیتر تصمیمگیری خواهد شد.
شرکتهای فعال در حوزه رمزارز و لندتکها در شرایط فعلی جزو بخشهایی هستند که هنوز مرکز توسعه تجارت الکترونیکی نتوانسته برای آنها نماد تجارت الکترونیکی صادر کند و تصمیمگیری در مورد آنها را به بانک مرکزی سپرده است. تاکنون این شرکتها از طریق پرداختیارها اقدام به دریافت درگاه پرداخت میکردند. حال الزام به دریافت اینماد از سوی تمامی دارندگان درگاههای پرداخت، آینده فعالیت این دسته از کسب و کارها را مبهم خواهد کرد.
هنوز بانک مرکزی و شاپرک هیچ اظهار نظری در مورد کسب و کارهایی که در حوزه لندتک و رمزارزها میکنند نکرده است و مشخص نیست که آیا همچنان این شرکتها با تایید بانک مرکزی موفق به دریافت نماد تجارت الکترونیکی خواهند شد یا خیر.
با ارسال این نامه از سوی شرکتهای پرداختیاری اعتراض فعالان این حوزه آغاز شد. مهدی شریعتمدار، دبیر انجمن فینتک در توییتی به این نامه اعتراض کرده است.