skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

نگرانی درمورد آینده هوش مصنوعی، پدرخوانده اینترنت با بزرگان این صنعت جلسه می‌گذارد

۲۲ فروردین ۱۴۰۲

زمان مطالعه : ۴ دقیقه

ران‌ کانوی، استوره سرمایه‌گذاری سیلیکون‌‌ولی و معروف به پدرخوانده اینترنت، فردا چهارشنبه ۱۲ آوریل قرار است در جلسه‌ای با حضور مدیرانی از اوپن‌ای‌آی، گوگل، مایکروسافت و آنتروپیک درمورد هوش مصنوعی مولد صحبت کند. این سرمایه‌گذار بزرگ قصد دارد با گرد آوردن بزرگان صنعت هوش مصنوعی درمورد چگونگی توسعه سیستم‌های هوش مصنوعی بدون وقوع فجایع ناخواسته صحبت کند.

به گزارش پیوست، اکسیوس در حالی گزارش این جلسه را منتشر کرده است که چند هفته پیش اعضای جامعه علمی و به همراه ایلان ماسک طی نامه‌ای خواستار «توقف موقت» توسعه سیستم‌های هوش مصنوعی مولد شدند. حاضران این جلسه که احتمالا نماینده‌ای از شرکت اپل نیز در میانشان حضور پیدا کند، قرار است درمورد «بهترین راهکارهای» توسعه مسئولانه هوش مصنوعی و «چارچوب‌ها و استاندارد‌های سیاست عمومی» صحبت کنند.

کانوی یکی از اولین سرمایه‌گذاران مهم اینترنت محسوب می‌شود و به دعوت او رهبران بزرگترین شرکت‌ها هوش مصنوعی از جمله گوگل، مایکروسافت، Stability AI، انویدیا، Hugging Face و Anthropic قرار است روز چهارشنبه برای صحبت درمورد هوش مصنوعی و آینده آن گرد هم بیاینند. براساس گزارش‌ها نماینده‌ای از شرکت اپل نیز به این جلسه دعوت شده است.

رقابتی میان بزرگان تکنولوژی و نگرانی ناظران

نام شرکت اوپن‌ای‌آی با عرضه مدل زبانی GPT-3 و سپس چت‌بات هوشمند ChatGPT برسر زبان‌ها افتاد و اولین آشنایی بیشتر کاربران اینترنت با هوش مصنوعی مولد به همین چت‌بات هوشمند برمی‌گردد. این ابزار خیلی سریع توانست رکورد‌ جذب کاربر را که پیشتر در اختیار تیک‌تاک و اینستاگرام بود را نیز جابجا کند.

این شرکت که از پشتیبانی تمام قد مایکروسافت و سرمایه‌گذاری‌ چندمیلیارد دلاری غول نرم‌افزاری جهان برخودار است به تازگی مدل زبانی GPT-4 را معرفی کرد. مایکروسافت نیز هوش مصنوعی را در محصولات مختلفی از جمله موتور جستجوی بینگ، مرورگر ادج و حتی کیبورد SwiftKey به کار برده است.

با اینکه گوگل یک گام از رقبای خود عقب به نظر می‌رسد اما این شرکت با دسترسی به یکی از منابع مهم اطلاعاتی (موتور جستجوی گوگل) و پردازش بیش از ۹۰ درصد جستجوهای کاربران اینترنت از برتری خاصی در این حوزه برخوردار است. چندی پس از عرضه ChatGPT، گوگل نیز طی مراسمی در پاریس از هوش مصنوعی بارد که به زودی در اختیار کاربران قرار می‌گیرد رونمایی کرد و سوندار پیچای، مدیرعامل الفابت (شرکت مادر گوگل)، نیز چندی پیش در مصاحبه‌ای با وال‌استریت ژورنال گفت ابزار هوش مصنوعی به زودی به موتور جستجوی گوگل اضافه می‌شود.

پیشرفت تکنولوژی هوش مصنوعی و ورود آن به زندگی روزمره انسان ممکن است جهان تکنولوژی و حتی زندگی روزمره ما را متحول کند. گلدمن ساکس، بانک آمریکایی، به تازگی در گزارشی در رابطه با هوش مصنوعی و تاثیر آن بر بازار کار گفت: «اگر هوش مصنوعی مولد، توانمندی‌های وعده داده شده را محقق کند، بازار کار به شکل جدی متحول می‌شود.»

از سوی دیگر بسیاری درمورد تبعات توسعه هوش مصنوعی نیز هشدار داده‌اند. در نامه‌ای که به امضای بیش از ۲۶۰۰ رهبر و محقق فناوری از جمله ایلان ماسک، یکی از اولین سرمایه‌گذاران اوپن‌ای‌آی، رسید، از شرکت‌های بزرگ این حوزه درخواست شد تا توسعه هوش مصنوعی (AI) را حداقل به مدت ۶ ماه متوقف کنند.

در این نامه نیز به اتوماسیون و احتمال از بین رفتن بسیاری از مشاغل اشاره شده است. علاوه بر این نگرانی‌هایی دیگری نیز در زمینه نقض حقوق کپی‌رایت هنرمندان، حریم خصوصی کاربران و حتی انتشار اطلاعات نادرست وجود دارد. جالب اینکه پاسخ اشتباه بارد، هوش مصنوعی گوگل، در ویدیو تبلیغاتی این شرکت باعث شد تا ارزش سهام الفابت تا ۱۰۰ میلیارد دلار کاهش یابد.

پول چشم‌ها را کور می‌کند

بازار سرمایه که مدت‌ها به دنبال ستاره‌ جدید تکنولوژی بود به نظر هدف خود را پیدا کرده است. صندوق‌های سرمایه‌گذاری جسورانه میلیارد‌ها دلار روی هوش مصنوع و انواع مختلف آن سرمایه‌گذاری کرده‌اند.

برای مثال سرمایه‌گذاری روی هوش مصنوعی مولد که ChatGPT را در بر می‌گیرد بین سال‌های ۲۰۲۰ تا ۲۰۲۲ تا ۴۲۵ درصد افزایش یافته است و با اینکه ابتدای راه این ابزارها با تولید متن آغاز شد اما گستره خدمات آنها تا صوت و تصویر نیز توسعه یافته و ویدیو‌های فوری نیز به پدیده جدید ابزارهای مولد هوشمند تبدیل شده‌اند.

از آنجایی که هوش مصنوعی سرمایه‌ زیادی را جذب خود کرده است، احتمال اینکه شرکت‌های فعال در این حوزه برخی از اطلاعات و خطراتی که در تحقیق و توسعه به چشم می‌خورد را به عموم در میان نگذارند افزایش می‌یابد. هیچ نهاد بالادستی هم قادر به درک و تنظیم درست این تکنولوژی نیست. قانون‌گذاران که هنوز درگیر شبکه اجتماعی و محافظت از شهروندان در این فضا هستند به سختی می‌توانند درک درستی از پدیده پیشرفته‌ای همچون هوش مصنوعی داشته باشند.

شرکت سرمایه‌گذاری انجل کانوی در حال حاضر روی ۱۱ شرکت هوش مصنوعی از جمله Hugging Face، Covariant و Applied Intution سرمایه‌گذاری کرده است. باید دید که آیا پدرخوانده اینترنت می‌تواند رهبران تکنولوژی را برای توافق برسر راهکاری در جهت کنترل خطرات و رفع نگرانی‌های موجود هوش مصنوعی متقاعد کند.

منبع: FastCompany, Bezinga

https://pvst.ir/eld

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو