skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

هوش مصنوعی بیش از ۳۰۰ میلیون جایگاه شغلی را در خطر نابودی قرار می‌دهد

۹ فروردین ۱۴۰۲

زمان مطالعه : ۳ دقیقه

نابودی ۳۰۰ میلیون شغل در نتیجه هوش مصنوعی

پیشرفت‌های اخیر هوش مصنوعی باعث شده تا بسیاری نگران امنیت شغلی خود باشند و این نگرانی بی دلیل نیست. گزارشی از سوی گلدمن ساکس پیش‌بینی کرده است که حدود ۳۰۰ میلیون شغل تحت تاثیر هوش مصنوعی مولد قرار می‌گیرند. اما هوش مصنوعی کدام مشاغل را از بین می‌برد و کدام گروه‌های شغلی از انقلاب هوش مصنوعی تاثیری نمی‌پذیرند.

این بانک سرمایه‌گذاری روز یکشنبه با اشاره به تحقیقات خود گفت: «اگر هوش مصنوعی مولد، توانمندی‌های وعده داده شده را محقق کند، بازار کار به شکل جدی متحول می‌شود.» حدود یک سوم از مشاغل آمریکایی در معرض خودکارسازی از طریق هوش مصنوعی قرار دارند و هوش مصنوعی می‌تواند حدود ۵۰ درصد از بار کاری مشاغل مذکور را به دوش بکشد.

نسخه PDF گزارش گلدمن ساکس درباره هوش مصنوعی 

در این گزارش آمده است که: «با وجود تاثیر شگرفی که احتمالا هوش مصنوعی بر بازار کار خواهد داشت، اکثر مشاغل و صنایع تنها به صورت جزئی تحت تاثیر خودکارسازی قرار می‌گیرند و بنابراین به جای اینکه شاهد جایگزینی باشیم، هوش مصنوعی به مکمل عمل می‌کند.» اما طبق برآورد گلدمن ساکس، هوش مصنوعی می‌تواند جایگزین حدود ۷ درصد از مشاغل آمریکا باشد و ۶۳ درصد از مشاغل نیز از هوش مصنوعی کمک می گیرند و ۳۰ درصد باقی مانده هیچ تاثیری از این تکنولوژی نمی‌بینند.

به گفته گلدمن ساکس این تکنولوژی با امکان تولید محتوای جدید: «پیشرفت چشمگیری است که تاثیرات کلان اقتصادی را در پی خود دارد.» براساس همین گزارش، استفاده گسترده از هوش مصنوعی می‌تواند ارزش کلی کالاها و خدمات جهان را در ۱۰ سال آینده تا ۷ درصد افزایش دهد.

هوش مصنوعی مولد نوامبر سال گذشته و با عرضه ChatGPT از شرکت اوپن‌ای‌آی برسر زبان‌ها افتاد. این چت‌بات مبتنی بر هوش مصنوعی قدرتمندی است که توانایی نوشتن نرم‌افزار، مکالمه و حتی شعرسرایی را دارد. مایکروسافت قلب تپنده این چت‌بات یا همان زبان طبیعی GPT-4 را در موتور جستجوی بینگ به کار بسته و در حوزه‌هایی مثل نوشتن ایمیل و ساخت ارائه‌های شغلی به کاربران کمک می‌کند.

از زمان عرضه این چت‌بات تا به امروز بسیاری از شرکت‌های تکنولوژی به سمت این تکنولوژی نوین گام برداشته‌اند. مایکروسافت از همکاری چند میلیارد دلاری با اوپن‌ای‌آی و استفاده از تکنولوژی این شرکت در بینگ خبر داده است و گوگل، مشهورترین موتور جستجوی جهان، نیز رقیبی به نام بارد (Bard) را برای ChatGPT معرفی کرده است.

گلدمن ساکس با اشاره به مطالعه‌ای که نشان می‌دهد حدود ۶۰ درصد از نیروی کار در حوزه‌هایی فعال هستند که در ۱۹۴۰ حتی وجود خارجی نداشته است پیش‌بینی می‌کند که یک چهارم از تمامی مشاغل آمریکا و اروپا را می‌توان با استفاده از هوش مصنوعی خودکار کرد. در ایالات متحده، سمت‌های مدیریتی و اداری بیشتر از همه در خطر جایگزینی توسط هوش مصنوعی قرار دارند (۴۶ درصد) و پس از آن مشاغل حقوقی (۴۴ درصد) و معماری و مهندسی (۳۷ درصد) قرار دارند.

از جمله مشاغلی که کمتر از همه تحت تاثیر هوش مصنوعی قرار دارند می‌توان به نظافت و نگهداری، نصب و تعمیر و مشاغل ساختمانی اشاره کرد.

منبع: CNET

https://pvst.ir/ei8

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو