هرآنچه که باید در مورد نمره منفی گواهینامه، شیوه استعلام و روش پاک کردن آن بدانیم
«نمره منفی گواهینامه» راهکار پلیس راهنمایی و رانندگی؛ برای جلوگیری از برخی سوانح رانندگی است،…
۲۷ آذر ۱۴۰۳
۱۱ بهمن ۱۴۰۱
زمان مطالعه : ۴ دقیقه
تاریخ بهروزرسانی: ۲۰ اسفند ۱۴۰۱
اشکان آرمندهی یکی از چهرههای جنجالی سالهای اخیر بوده است. او مدیرعامل دیوار است که بخاطر برخی محتواهای منتشر شده در این پلتفرم به حبس محکوم شد.
اشکان آرمندهی در سال ۱۳۶۸ در تهران متولد شد. او با مدرک تحصیلی کارشناسی فناوریاطلاعات از دانشگاه آزاد پرند فارغالتحصیل شد. سپس برای مقطع فوقلیسانس اقدام کرد و دانشجوی کارشناسی ارشد در دانشگاه آزاد تهران جنوب شد.
او از سال ۱۳۸۷ تا ۱۳۸۹ یعنی یک سال پس از ورود به دانشگاه در شرکت پرداخت الکترونیک بانک پاسارگاد به صورت پارهوقت و در بخش امداد مشتریان فعالیت کرد.
از سال ۱۳۸۹ تا ۱۳۹۱ هم در دپارتمان حقوق و دستمزد کسبوکار پدرش که تأمینکننده نیروی انسانی بود مشغول به کار میشود.
اشکان آرمندهی پسرعموی حسام آرمندهی، بنیانگذار سایت دیوار و کافه بازار، است. او در ابتدا به عنوان ناظر آگهی به تیم دیوار پیوست. او بعد از ۳ سال یعنی در سال ۱۳۹۵ بهعنوان مدیرعامل و عضو هیات مدیره شرکت آگهپردازان هوشمند انتخاب میشود. در این زمان دیوار بهعنوان یک هویت حقوقی مستقل تحت عنوان شرکت آگهپردازان هوشمند ثبت میشود. این کسب و کار هماکنون بیش از ۱۰۰۰ نیروی انسانی و ۴۴ میلیون کاربر دارد.
در سال ۱۳۹۹ خبرگزاری فارس در گزارشی درباره آگهیهای سایت و اپلیکیشن دیوار نوشت: «کاربران سودجو در سایت دیوار با ارائه فروش یک کفش جلوباز و استفاده از عبارتهای خاص در تبلیغ سعی میکنند تا خدمات خود (تن فروشی) را بهصورت پنهان ارائه دهند.»
اشکان آرمندهی، مدیرعامل دیوار همچنین گفته است پیش از این، به مدت ۱۲ ساعت بازداشت بوده و با وثیقه یک میلیارد و یکصد میلیون تومانی آزاد شده است.
او در اولین واکنش خود گفت: «سایت دیوار یک پلتفرم آگهی آنلاین است و نیتخوانی از آگهیهای انتشاریافته غیرممکن است. این حکم در حالی صادر شده است که دیوار شرایط کار را برای یک میلیون و ۴۰۰ هزار کسبوکار فراهم کرده است. بیش از ۱۱۰۰ نفر از جوانان ایران، مستقیم در سایت دیوار مشغول به کار هستند.»
به همین دلیل اشکان آرمندهی، مدیر وبسایت دیوار، به اتهام آنچه «فراهم آوردن موجبات فساد و فحشاء از طریق جذب زنان تنفروش» خوانده میشود به «سه ماه و یک روز حبس غیرقابل تبدیل» محکوم شده است.
پس از این، دیوار در بیانیهای تاکید کرد که دیوار همواره تلاش کرده است تاجای ممکن از انتشار محتوایی که حتی شائبه انگیزههای نامناسب دارند، جلوگیری کند. در بیانیه دیوار آمده است که «به همین دلیل صرفاً در سال ۱۳۹۹ حدود ۵۶ میلیون آگهی (۲۰ درصد آگهیهای بررسی شده) به دلیل نقض قوانین، گزارش کاربران یا دستور قضایی رد شده است. بدیهی است که دیوار امکان بررسی انگیزه، سوءنیت و سابقه احتمالیِ یکایک ۴۴ میلیون کاربر استفاده کننده را ندارد. به همین دلیل باید بین مسئولیت پلتفرم و کاربر آگهیدهنده تمایز قانونی قائل شد.»
با اعلام این حکم همچنین اعتراضات زیادی از سوی تشکلهای صنفی و استارتآپهای مختلف انجام شد. در نهایت نیز رئیس روابط عمومی وزارت ارتباطات از درخواست وزیر ارتباطات برای بررسی مجدد پرونده مدیرعامل دیوار خبر داد. حتی خبرگزاری ایرنا در آن زمان اعلام کرد که رئیس قوه قضاییه این دستور را صادر کرده و اجرای حکم حبس مدیرعامل دیوار تا زمان صدور رای مجدد متوقف شده است.
او در دیماه سال ۱۴۰۱ برای تحمل حبس خود فراخوانده شد و در رشته توییتی که درباره حکم زندان خودش منتشر کرده، با انتقاد از حکم صادره نوشته است: «آگهیهای موضوع اتهام دارای هیچ محتوای مجرمانه نبوده و محکومیت دیوار صرفا بر اساس اقداماتی است که اشخاص ثالث در فضای خارج از این پلتفرم انجام دادهاند.»
در نهایت در تاریخ ۳۰ بهمن ماه ۱۴۰۱ اشکان آرمندهی، مدیرعامل دیوار در حکم دادگاه تجدیدنظر خود از اتهامهای قبلی تبرئه شده است.
داستان اتهام به مدیر عامل دیوار به عنوان یکی از استارتاپهای تاثیرگذار داستان تازهای نیست؛ پیش از این، مدیرعامل آپارات هم به علت محتوای منتشر شده از سوی کاربران در این پلتفرم به دادگاه احضار شده بود. نمونههای دیگری هم در این حوزه دیده شده است که میتوانید جزییات بیشتر آن را در مقاله «مسئولیت انتشار محتوای مجرمانه در پلتفرمها با کاربر است یا صاحب آن؟ خلاء قانون، مجازات مدیران» مطالعه کنید. حکم تبرئه اشکان آرمندهی احتمالا میتواند گره مسئولیت محتوای منتشر شده در پلتفرمهای اجتماعی را باز کند.