نشان: بهجای انتساب دستاوردهای بخش خصوصی به فیلترینگ دلایل واقعی محدودیتها را بگویید
نشان در بیانیهای نسبت به صحبتهای رسول جلیلی عضو شورای عالی فضای مجازی که رشد…
۳۰ آبان ۱۴۰۳
۲۶ دی ۱۴۰۱
زمان مطالعه : ۳ دقیقه
تاریخ بهروزرسانی: ۲۷ دی ۱۴۰۱
اشکان آرمندهی، مدیرعامل دیوار، در صفحه توییتر خود اعلام کرد برای اجرای حکم زندان سهماهه خود از سوی دادگاه احضار شده است.
به گزارش پیوست، اشکان آرمندهی، مدیرعامل دیوار، با اعلام این خبر در صفحه توییتر خود نوشته است: «سه سال است گاهی شل میگیرند و گاهی سفت. در حالی که بعد از کلی دوندگی فرسایشی، یک شعبه برای ۴ بهمن وقت تجدیدنظر مجدد داده، شعبه دیگری مرا برای حبس احضار کرده است.»
مدیرعامل دیوار آذرماه سال گذشته به اتهام «فراهم آوردن موجبات فساد و فحشا از طریق جذب زنان تنفروش» به سه ماه و یک روز حبس قطعی و غیرقابل تبدیل محکوم شده بود. آرمندهی در آن زمان در توییتر خود نوشته بود: «۲۲ ماه پس از بازداشت ۱۲ساعته من و تودیع وثیقه یک میلیارد و صد میلیون تومانی، سرانجام حکم قطعی در دادگاه تجدیدنظر صادر شد: سه ماه و یک روز حبس غیرقابل تبدیل. عنوان اتهامی این حکم «فراهم آوردن موجبات فساد و فحشا از طریق جذب زنان تنفروش» بوده است.»
پلتفرم دیوار نیز در همان زمان در واکنش به این حکم در بیانیهای اعلام کرد، دیوار به عنوان یک پلتفرم ارائهدهنده خدمات میزبانی آگهی آنلاین، با بهرهگیری از تیمهای نظارتی و استفاده از روباتهای هوشمند، صرفاً در سال گذشته ۵۶ میلیون آگهی را رد کرده است. در این میان نیتخوانی از آگهیهایی که انتشار آن به خودی خود مجرمانه نیست، غیرممکن است و در این پرونده نیز آگهیهای موضوع اتهام دارای هیچ محتوای مجرمانه نبوده و محکومیت دیوار صرفاً بر اساس اقداماتی است که اشخاص ثالث در فضای خارج از این پلتفرم انجام دادهاند.
با این همه چند روز پس از اعلام این حکم اعتراضات بسیاری از سوی تشکلهای صنفی و استارتآپهای مختلف صورت گرفت و در نهایت رئیس روابط عمومی وزارت ارتباطات از درخواست وزیر ارتباطات برای بررسی مجدد پرونده مدیرعامل دیوار خبر داد و خبرگزاری ایرنا نیز اعلام کرد رئیس قوه قضائیه این دستور را صادر کرده و اجرای حکم حبس مدیرعامل دیوار تا زمان صدور رأی مجدد، متوقف شده بود.
انتساب این اتهام به اشکان آرمندهی از گزارش خبرگزاری فارس در سال ۱۳۹۹ آغاز شد که در آن درباره آگهیهای سایت دیوار گفته شده بود، کاربران سودجو در سایت دیوار با ارائه فروش برخی کالاها و استفاده از عبارتهای خاص در تبلیغ سعی میکنند خدمات خود را به صورت پنهان عرضه کنند.
حدود و ثغور مسئولیت صاحبان پلتفرمها در خصوص محتوای منتشرشده از طریق پلتفرم همیشه از موضوعات چالشبرانگیز میان کسبوکارها و دولتمردان بوده است و بارها صاحبان کسبوکارها از جمله مدیرعامل آپارات و دیوار برای محتوای منتشرشده روی پلتفرمشان به دادگاه احضار شدهاند.
چه جالب از آپارات هم حرفی به میون اومد
آپارات در دوره جهرمی یکی از حکومتی ترین استارت آپ ها شد، همه سایتهای فیلم رایگان رو فیلتر کرد و فیلیمو خودش رو گرون تر از نت فلیکس کرد تو پاچه ما مردم با اون محتوای مستهجن و زننده
دیوار هزاران بار از طرف مردم و رسانههای اجتماعی تذکر گرفت اما دیگه نفهمیدیم چی شد که بررسی کردن اون ماجراش رو
قطعات حکم ضعیفه و بازدارنده نیست