رهبر انقلاب: حوزههای علمیه باید در مورد رمزارزها نظر بدهند
رهبر انقلاب در دیدار با جمعی از مدیران، اساتید و طلاب جامعهالزهرا (س)، اعلام کردند:…
۳۰ آبان ۱۴۰۳
۲۶ دی ۱۴۰۱
زمان مطالعه : ۲ دقیقه
تاریخ بهروزرسانی: ۲۸ دی ۱۴۰۱
ایران و روسیه میخواهند استیبلکوینی با پشتوانه طلا با نام «توکن منطقه خلیج فارس» عرضه کنند. این اقدام بهدنبال همکاریهای مشترک ایران و روسیه برای توسعه فعالیتهای فرامرزی از طریق رمزارز صورت گرفته است.
به گزارش پیوست، در شرایطی که هنوز اتصال شبکه بانکی ایران به میر نهایی نشده است همکاریهای ایران و روسیه برای تجارت فرامرزی وارد فاز جدید شد و قرار است این دو کشور از استیبلکوین یا رمزارزهایی با قیمت ثابت برای پرداختهای فرامرزی خود استفاده کنند.
خبرگزاری روسی Vedomosti ضمن اعلام این خبر گفت، این توکن قرار است به عنوان روش پرداخت در تجارت خارجی استفاده شود و به نام «توکن منطقه خلیج فارس» شناخته میشود.
اولین بار خبر تجارت فرامرزی ایران و روسیه را رئیس مرکز توسعه تجارت ایران اعلام کرد. او در آن زمان گفت قرار است پلتفرمهای ایرانی با مشارکت همکاران روسی خود بازار منطقهایشان را گسترش دهند. او همچنین خبر فراهم شدن اقدامات اتصال شبکه بانکی ایران به میر را نیز داده بود. پس از سفر هیات روسی در شهریورماه گذشته به ایران و مذاکراتی که برای توسعه همکاریها در زمینه رمزارز صورت گرفت، حال خبر انتشار یک توکن مشترک قابل توجه است.
الکساندر براژنیکوف، مدیر اجرایی انجمن صنایع رمزنگاری و بلاکچین روسیه، همان کسی که در همایش تکنو بلاک ایران حضور یافته بود، اعلام کرده این توکن در قالب استیبلکوین و دارای پشتوانه طلاست.
برای اهداف پروژه «توکن منطقه خلیج فارس» هم امکان انجام تراکنشهای فرامرزی به جای استفاده از ارزهایی مانند دلار آمریکا، روبل روسیه یا ریال ایران اعلام شده است. بر اساس گزارشها، این ارز ابتدا در منطقه ویژه اقتصادی آستاراخان، محلی در روسیه که محمولههای ایران پذیرفته میشود، مورد استفاده قرار میگیرد.
آنتون تکاچف از قانونگذاران روس و شخص دیگری که در شهریورماه به ایران سفر کرده بود نیز تاکید کرده است، انجام این پروژه مشترک تنها زمانی امکانپذیر است که تنظیمگری بازار داراییهای دیجیتالی روسیه کامل شود.
ایران و روسیه هر دو کشورهایی هستند که استفاده و فعالیتهای مرتبط با رمزارزها و داراییهای دیجیتالی را تا حدی ممنوع یا محدود اعلام کردهاند و در عین حال سعی در دور زدن تحریمهای جهانی با استفاده از رمزارزها در بخش تجارت خارجی دارند که نتیجه این فعالیتها ثبت سفارش واردات از طرف ایران به ارزش ۱۰ میلیون دلار بود.