skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

در همایش تکنوبلاک مطرح شد: لزوم تسریع قانون‌گذاری در حوزه رمزارز

۱۳ مرداد ۱۴۰۱

زمان مطالعه : ۴ دقیقه

مجتبی توانگر

وضعیت قانون‌گذاری حوزه رمزارز در ایران و روسیه توسط نمایندگان این دو کشور مورد بررسی قرار گرفت و نمایندگان هر دو طرف پیشنهاد دادند تا از ظرفیت‌های یکدیگر برای ایجاد بستر مناسب برای فعالیت مشترک استفاده شود.

به گزارش پیوست، امروز و در ابتدای همایش تکنوبلاک، سیروس وطنخواه، رئیس مرکز همکاری‌های تحول و پیشرفت ریاست‌جمهوری و رئیس شورای سیاستگذاری همایش تکنوبلاک با اشاره به نقش اقتصاد دیجیتال و فناوری‌های جدید در توسعه کشور گفت: اقتصاد دیجیتال ارکان و حوزه‌های مختلفی را تحت تاثیر قرار می‌دهد و بالاترین سطوح سیاستگذاری و تصمیم‌گیری کشور در این میان نقش بازی می‌کنند.

او با اشاره به اینکه فناوری‌های دیجیتال پیشران اقتصاد به شمار می‌آیند گفت: در سال ۲۰۰۹ که رمزارزها معرفی شدند قابلیت بلاک‌چین موجب شد تا از بستر اینترنت برای انتقال ارزش استفاده شود. این در حالی است که تا پیش از آن از بستر اینترنت فقط برای انتقال اطلاعات استفاده می‌شد؛ از همین رو می‌توان به بلاک‌چین لقب اینترنت ارزش را نیز داد.

سیروس وطنخواه
سیروس وطنخواه، رئیس مرکز همکاری‌های تحول و پیشرفت ریاست‌جمهوری و رئیس شورای سیاستگذاری همایش تکنوبلاک

وطنخواه از تاثیر بلاک چین روی زنجیره تامین و حوزه انرژی صحبت کرد و گفت: حکومت‌ها باید در قبال این فناوری تصمیم‌های درستی بگیرند.

او به تاخیر سیاستگذار در تصمیم‌‌گیری در این حوزه اشاره کرد و گفت: این تاخیر موجب می‌شود که سیاستگذاری در بخش مالی پرمخاطره شود. از همین رو باید همواره تلاش کنیم تا علاوه بر تدوین قوانین مناسب در این حوزه، تعادلی میان فین‌تک و سیستم‌های مالی بزرگتر ایجاد کنیم.

توانگر:‌ توسعه رمزارزها از تسلط دلار می‌کاهد

مجتبی توانگر، رئیس کمیته اقتصاد دیجیتال مجلس نیز در این همایش به اقدامات صورت گرفته از سوی مجلس برای قانون‌گذاری در این حوزه اشاره کرد و گفت: کشورهایی مانند ایران و روسیه که دسترسی سخت‌تری به مبادلات بین‌المللی دارند و تحت تحریم قرار گرفته‌اند باید بسترهای تبادلات مالی مشترک را ایجاد کنند و با توسعه رمزارز مشترک میان خود و توسعه آن میان کشورهای دوست و همکار بتوانند در این زمینه همدیگر را کمک کنند و تبادلات و مالی مناسب را نیز انجام دهند؛ از سویی از تسلط دلار در تبادلات مالی خود نیز کم کنند.

در این همایش آنتوان تکاچف عضو مجلس دومای روسیه نیز به تجربه قانون‌گذاری در حوزه رمزارزها و بلاک‌چین در این کشور اشاره کرد و گفت: در طول ۵ سال گذشته این حوزه به صورت دقیق در روسیه مورد بررسی قرار گرفته و قوانین مختلفی در این حوزه تدوین شده است. او در صحبت‌های خود به ناکافی بودن قوانین تدوین شده در این حوزه در روسیه اشاره کرد و گفت: هرچند قوانینی تدوین شده‌اند اما این قوانین هنوز کامل نیستند و تمامی بخش‌ها را پوشش نمی‌دهند.

طبق گفته او هم‌اکنون استفاده از رمزارزها برای پرداخت‌های روزمره در روسیه ممنوع است اما افراد می‌توانند از رمزارزهای برای مبادلات بین المللی استفاده کنند.

تکاچف همچنین گفت: هنگام قانون‌گذاری باید در کنار مزیت‌های بلاک‌چین و رمزارز به معایب آن نیز توجه کرد. او به نقش بخش‌های مخلتف دولت در زمینه تدوین قوانین در روسیه اشاره کرد و گفت: در سیر قانون‌گذاری باید نحوه دریافت مالیات از رمزارزها و نحوه تبادل آنها و نحوه استخراج آن به صورت کامل مشخص شود و هم اینکه چه میزان انرژی استفاده می‌کنند.

رئیس انجمن رمزارز و بلاک‌چین روسیه، الکساندر براژنکف نیز در این همایش به همکاری بخش خصوصی ایران و روسیه اشاره کرد و گفت: این انجمن تصمیم دارد تا در ایران نیز فعالیت خود را آغاز کند. او با معرفی سرویس‌های و پلتفرم‌هایی که در روسیه ایجاد شده است افزود: امکان توسعه این پلتفرم‌ها در ایران نیز وجود دارد. براژنکف پیشنهاد داد تا با پلتفرم‌های شبکه اجتماعی مشترک میان دو کشور ایجاد شود.

باقری اصل:‌ قوانین رمزارز در آستانه تصویب هستند

همچنین رضا باقری اصل معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات نیز در این همایش به پیشینه قانون‌گذاری در زمینه بلاک‌چین اشاره کرد و گفت: در سند تحول دیجیتال به رمزارزش‌ها اشاره شده است. همچنین مصوبه بلاک‌چین در مرداد ماه ۹۸ هم‌اکنون مورد بازبینی قرار گرفته است و در صورت تصویب دولت به زودی ابلاغ می‌شود.

رضا باقری اصل
رضا باقری اصل، معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات

او به تدوین سندی از سوی دولت و همچنین سندی دیگر از سوی مجلس برای توسعه بلاک‌چین اشاره کرد و گفت: در این سندها در نهایت سعی شده تمامی جنبه‌های مربوط به بلاک‌چین و رمزارز مورد بررسی قرار گیرد و در نهایت این صنعت به یک صنعت رسمی در کشور بدل شود.

باقری اصل به تفاهم‌ها و توافقنامه‌های امضا شده میان کشورها اشاره کرد و گفت تا کنون دیپلماسی سایبری مورد توجه قرار نگرفته است اما باید در توافقنامه‌ها به این موضوع نیز توجه کرد.

https://pvst.ir/cwn

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو