رهبر انقلاب: حوزههای علمیه باید در مورد رمزارزها نظر بدهند
رهبر انقلاب در دیدار با جمعی از مدیران، اساتید و طلاب جامعهالزهرا (س)، اعلام کردند:…
۳۰ آبان ۱۴۰۳
۳۱ تیر ۱۴۰۱
زمان مطالعه : ۲ دقیقه
تاریخ بهروزرسانی: ۱۴ آذر ۱۴۰۱
هیات ثبات مالی (FSB) در پی آشفتگیهای اخیر بازار کریپتو، روز دوشنبه (۱۱ جولای) اعلام کرد اولین قوانین قدرتمند رمزارزی خود را در اکتبر برای قانونمندسازی این بازار پرمخاطره ارائه میدهد.
به گزارش پیوست، به نقل از رویترز، FSB که از رگولاتورها، مقامات خزانهداری و بانکهای مرکزی گروه ۲۰ تشکیل شده است، پیش از این بازار کریپتو را ریسک بنیادین سیستماتیک نمیدانست و در نتیجه خود را به مشاهده این بازار محدود کرده بود.
اما بر اساس بیانیه جدید FSB، آشفتگیهای اخیر به نوسان بالایی منتهی شده و حاکی از نقاط ضعف ساختاری و افزایش ارتباط رمزارزها با سیستم مالی است و همین مساله باعث توجه بیشتر FSB شده است.
FSB در بیانیهای گفت: «شکست یک بازیگر بازار در کنار ضرر گستردهای که میتواند برای سرمایهگذاران به دنبال داشته باشد و اعتبار بازار را خدشهدار کند، ممکن است به دیگر بخشهای اکوسیستم کریپتو نیز سرایت کند و خطرساز شود.»
ارزش بیتکوین، بزرگترین رمزارز جهان، نسبت به رکورد ۶۹ هزار دلاری خود در نوامبر ۲۰۲۱ تا ۷۰ درصد ریزش داشت و امروز یازدهم جولای با قیمت ۲۰ هزار و ۴۲۲ دلار معامله میشود. این ریزش قیمت بسیاری از سرمایهگذاران را متضرر کرده است.
از دیگر فجایع جهان کریپتو میتوان به فروپاشی TerraUSD در اوایل سال جاری میلادی و توقف برداشت و انتقال دارایی از شرکتهایی مثل سلسیوس و وییجر دیجیتال (Voyager Digital) اشاره کرد.
FSB میگوید اگر بخواهیم از رمزارزهای پایدار به عنوان ابزاری برای پرداخت استفاده کنیم، قانونگذاری یکی از ضروریات است.
طبق اعلام هیات ثبات مالی: «FSB در اکتبر در مورد رویکرد قانونی و نظارتی خود نسبت به رمزارزهای پایدار و دیگر داراییهای رمزارزی به وزرای اقتصاد G20 و رؤسای بانکهای مرکزی گزارش میدهد.»
هرچند FSB قدرتی برای قانونگذاری ندارد، اما اعضای آن میتوانند در حوزه قضایی خود قانونگذاری کنند.
این نهاد نظارتی در حوزه قوانین کریپتو از اتحادیه اروپا عقب مانده که در ماه جاری با قوانین فراگیر بازار کریپتو موافقت کرد.
FSB میگوید داراییهای کریپتو عمدتاً برای «اهداف پرمخاطره» استفاده میشوند اما در «فضای آزاد قانونی» قرار ندارند و باید از قوانین فعلی پیروی کنند.
بسیاری از کشورها اجرای قوانین ضدپولشویی را برای شرکتهای رمزارزی اجباری کردهاند و در نهایت طبق اعلام FSB «اعضای FSB متعهدند در حوزه قضایی خود و با استفاده از چارچوب قانونی، تبعیت از قانون و نقض آن را زیر نظر بگیرند.»
منبع: Reuters