رهبر انقلاب: حوزههای علمیه باید در مورد رمزارزها نظر بدهند
رهبر انقلاب در دیدار با جمعی از مدیران، اساتید و طلاب جامعهالزهرا (س)، اعلام کردند:…
۳۰ آبان ۱۴۰۳
۱۲ آذر ۱۴۰۱
زمان مطالعه : ۴ دقیقه
مدیران بخشهای مختلف صنعت بلاکچین پس از فروپاشی FTX در کنفرانس NEXT از قانونگذاران خواستند تا برای محافظت از سرمایهگذاران کریپتو دست بهکار شوند آنها خواستار نظارت بیشتر بر این صنعت شدند چرا که از نظر آنان مستعد سقوط است.
به گزارش پیوست، سیاستگذاران سالها است که با اشاره به ریزشهای بزرگ و پیدرپی بازار و ناتوانیهای شرکتی بر لزوم قوانین مناسب برای صنعت کریپتو تاکید دارند.
با این حال بیشتر رمزارزها و کسبوکارهای مرتبط فاقد قوانین روشن و کافی هستند. با اینکه مقررات کنترل کریپتو اتحادیه اروپا در سال ۲۰۲۴ اجرایی میشود اما ایالات متحده قوانین فراگیری برای این حوزه ارائه نکرده است.
فروپاشی FTX، صرافی رمزارزی متعلق به سمبنکمنفرید، بزرگترین فاجعه رمزارزی سال جاری بود و علاوه بر هرج و مرج بازار کریپتو، حدود یک میلیون اعتباردهنده را یک میلیارد دلار متضرر کرد.
لاورا چا، رئیس شرکت Exchanges and Clearing هنگکنگ میگوید: «فروپاشی چیزی به بزرگی FTX نشان دهنده اهمیت شفافسازی، لزوم محافظت رگولاتوری و پیشنیازهای قانونی برای تمامی فعالیتهای مالی است.»
از نظر لین مارتین، نماینده بورس نیویورک نیز بعید است که سرمایهگذاران بدون مقررات شفاف از کریپتو استقبال کنند.
مارتین میگوید: «هیچ چارچوب رگولاتوری وجود ندارد و سرمایهگذار سازمانی بدون درک یک چارچوب رگولاتوری به شکل معنادار وارد یک بازار نمیشود.»
برایان فاخوری، از صندوق سرمایهگذاری جسورانه مکانیزم کپیتال (Mechanism Capital) که در زمینه کریپتو فعالیت دارد، معتقد است: «رگولاتورها میتوانستند دستورالعملهای بیشتری برای کریپتو ارائه کنند.»
اواخر سال گذشته و پیش از اینکه افزایش نرخ بهره و مشکلات حدود ۲ هزار میلیارد دلار از ارزش بازار کریپتو را محو کنند، این بازار رکورد ارزش ۳ هزار میلیارد دلاری را به ثبت رساند. در حال حاضر قیمت بیتکوین، بزرگترین رمزارز بازار، بیش از ۷۵ درصد نسبت به اوج ۶۹ هزار دلاری خود ریزش کرده است.
چنین نوسان شدیدی کریپتو را برای جذب حمایت بیشتر از صنعت خدمات مالی با مشکل مواجه میکند.
جیمز گورمن، مدیرعامل بانک مورگان استنلی، نیز در مراسم رویترز گفت: «فکر نمیکنم [کریپتو] یک مد زودگذر باشد یا اینکه از بین برود، اما نمیتوانم ارزش ذاتی برایش قائل شوم. دوست ندارم در چیزی سرمایهگذاری کنم یا مشتریان را در موقعیتی قرار دهم که نتایج مختلفی دارد.»
فروپاشی FTX باعث شد تا رگولاتورهای ایالات متحده، مدیران صنعت امور مالی و کارآفرینان کریپتو روی مجموعهای از قوانین و شفافسازی بیشتری متمرکز شوند.
آدنا فریدمن، مدیرعامل نزدک، میگوید مقررات باید بین محافظت و نوآوری تعادل ایجاد کنند؛ بیشتر کسبوکارهای بزرگ کریپتو نیز با این رویکرد موافقند.
نزدک، که برای راهاندازی بازوی امانت داری کریپتو خود را در نیمه اول سال ۲۰۲۳ راهاندازی در انتظار تاییدیه قانونی است، سالها است که تکنولوژی معاملات و نظارتی را در اختیار صرافیهای رمزارزی قرار میدهد.
فریدمن معتقد است: «زمان آن رسیده که مقررات عقبافتادگی خود را جبران و اطمینان حاصل کنند که در مسیر پیش علاوه بر تضمین امنیت و درستی، شرایط برای نوآوری و اکوسیستمی چابک هم فراهم شود.»
نیرمالا سیتارامان، وزیر اقتصاد هند، میگوید فروپاشی FTX نشانگر لزوم شفافیت بیشتر برای تراکنشهای عمدتا گمنام رمزارزی است.
به گفته او فروپاشی FTX «نشان داد اهمیت یک چارچوب مستحکم قانونی را نشان میدهد. [چارچوبی که] کشورها از طریق آن به روشنی مطلع شوند این تراکنشها از سوی چه کسی و به چه دلیلی انجام میشود و ذینفع نهایی کیست؟»
جاستین سان، کارآفرین رمزارزی، نیز میگوید سرمایهگذاران به ندرت از چگونگی استفاده از داراییهای خود در شرکتهای رمزارزی اطلاع پیدا میکنند.
سان، بنیانگذار رمزارز ترون، معتقد است: «بسیاری از صرافیها و وامدهندگان و موسسات این حوزه شفافیت کافی ندارند. مشتریان در واقع هیچ اطلاعی از نحوه استفاده از داراییهای خود ندارند.»
او میگوید: «پسانداز زندگی سرمایهگذاران میتواند در چند ثانیه نابود شود و آنها هیچ اطلاعی ندارند که این پول کجا میرود.»
منبع: Reuters