skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

پل رودخانه کوای*

فراگیری مالی چیست و چه وضعیتی در ایران دارد؟

علی مومنی علی مومنی نویسنده میهمان

۶ آذر ۱۴۰۰

زمان مطالعه : ۲۰ دقیقه

شماره ۹۶

تاریخ به‌روزرسانی: ۱۹ آذر ۱۴۰۰

در این مطلب می‌خوانید

    سید احسان خاندوزی، زمانی که لباس وزارت بر تن کرد، در یکی از اولین سخنرانی‌هایش به عنوان وزیر امور اقتصادی و دارایی از اهمیت تدوین سند فراگیری مالی در وزارتخانه تحت تصدی‌اش گفت و اعلام کرد، توسعه فراگیری مالی را در دستور کار این وزارتخانه قرار خواهد داد. پس از مدتی نیز در همایش بانکداری اسلامی از فراهم شدن مقدمات تدوین سند فراگیری مالی صحبت کرد. سندی که طبق گفته او، می‌خواهد بانک‌ها را از منطقه امن خود خارج کند و به سمت اعطای خط اعتباری به جای تسهیلات، دریافت کارمزد به جای بهره و اجرای عملیات زیر خط ترازنامه حرکت دهد. مقدماتی که تا نیمه فراهم شدند تهیه سند فراگیری مالی در ایران تقریباً همزمان با مطرح شدن برنامه بانک جهانی برای فراگیری مالی در دستور کار وزارت امور اقتصادی و دارایی قرار گرفت، مرداد ۹۹ معاون امور بانکی، بیمه و شرکت‌های دولتی وزارت اقتصاد اعلام کرد که سند فراگیری مالی ظرف شش ماه تدوین خواهد شد؛ اما به نظر می‌رسد تدوین این سند در لابه‌لای مشکلات اقتصادی کشور در روزهای پایانی دولت به دست فراموشی سپرده شد. هرچند درست روزهایی که دولت دوازدهم در حال واگذاری وظایف خود به دولت سیزدهم بود طرحی از سوی وزارت اقتصاد به کمیسیون اقتصادی دولت ارائه شد که در آن مسیر تدوین سند فراگیری مالی را مشخص کرده بود. فراگیری مالی (Financial Inclusion) به عنوان یکی از پایه‌های مهم در برنامه‌های رفع فقر، به خصوص در کشورهای در حال توسعه، مورد توجه سیاست‌گذاران اقتصادی دنیا قرار گرفته است. این اصطلاح که از ۲۰۱۴ به شکل جدی‌تر وارد ادبیات اقتصادی اهالی اقتصاد شد به طور کلی به میزان دسترسی عموم جامعه به ابزارهای مالی اشاره می‌کند. این دسترسی در حوزه‌های مختلف مانند بانک، بیمه و‌ بورس تعریف می‌شود. فراگیر شدن ابزارهای مالی کوچک و بزرگ مصادیق و شاخصه‌های زیادی دارد؛ از مواردی ساده...

    شما وارد سایت نشده‌اید. برای خواندن ادامه مطلب و ۵ مطلب دیگر از ماهنامه پیوست به صورت رایگان باید عضو سایت شوید.

    وارد شوید

    عضو نیستید؟ عضو شوید

    این مطلب در شماره ۹۶ پیوست منتشر شده است.

    ماهنامه ۹۶ پیوست
    دانلود نسخه PDF
    https://pvst.ir/bb0
    علی مومنی
    علی مومنینویسنده میهمان

      در دانشگاه علامه اقتصاد خوانده‌ام با اینکه هیچ گاه عاشق آن نبودم. اولین بار در میانه دوره کارشناسی بود که در یک دوره چند ساعته روزنامه‌نگاری اقتصادی شرکت کردم که البته آورده‌ای نداشت اما سودای روزنامه‌نگار شدن را به سرم انداخت. حالا در پیوست می‌نویسم و حوزه‌‌های مورد علاقه‌ام اینترنت، اقتصاد دیجیتال و عرصه‌هایی است که اینها به عالم سیاست گره می‌خورند.

      تمام مقالات

      مهرک محمودی روزنامه‌نگاری را از حوزه سینما شروع کرد و در مدت کوتاهی پس از آن، با این سودا که روزنامه‌نگار باید در تمامی بخش‌ها فعالیت کند براساس یک اتفاق خیلی ساده وارد حوزه اقتصادی شد و در روزنامه‌های صدای عدالت، آزاد، ابرار اقتصادی، فرهنگ آشتی، همشهری اقتصادی و غیره به عنوان خبرنگار فعالیت کرد. همانطور که زندگی همیشه براساس اتفاق‌های ساده جلو می‌رود، فعالیت خود را به صورت نیمه وقت در در هفته‌نامه عصرارتباط در حوزه تجارت و بانکداری الکترونیکی آغاز کرد و پس از مدتی این فعالیت نیمه وقت به یک فعالیت تمام وقت تبدیل و ۹ سال به طول انجامید اما باز هم براساس یک اتفاق آنجا را ترک کرد. حال سال‌هاست که پیوست خانه مهرک محمودی است؛ اما تجارت و بانکداری و دولت الکترونیکی تبدیل به حوزه‌های مورد علاقه او شده‌اند.

      تمام مقالات

      0 نظر

      ارسال دیدگاه

      نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

      *

      برای بوکمارک این نوشته
      Back To Top
      جستجو