skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

دبیر کمیسیون بازی و سرگرمی سازمان نصر از انتظاراتش از وزیر فناوری اطلاعات سیزدهم می‌گوید:

وزیر ICT آینده دسترسی آزاد به اطلاعات را محدود نکند

بهناز توحیدی نویسنده میهمان

۳۰ تیر ۱۴۰۰

زمان مطالعه : ۴ دقیقه

تاریخ به‌روزرسانی: ۱۱ دی ۱۴۰۰

در سال‌های اخیر بازی و بازی‌سازان در کشور با فراز و نشیب‌های بسیاری روبرو بودند. چالش‌هایی چون تحریم‌ها و ممیزی‌ها از جمله بارزترین مشکلات آنها بود. با مطرح شدن طرح‌هایی مانند «صیانت از حقوق کاربران در فضای مجازی» در مجلس هم این نگرانی ایجاد شده که دسترسی‌ها محدود و به این صورت صنعت بازی‌سازی با مشکلاتی مواجه شود.علی نادعلی‌زاده مدیرعامل شرکت بازی‌سازی تاد هم که با تعجب از این طرح‌ها صحبت می‌کند از وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات دولت سیزدهم انتظار دارد تا دسترسی آزاد به اطلاعات را محدود نکند. از منظر علی نادعلی‌زاده وقتی گردش آزاد اطلاعات محدود کنیم، خودمان ضربه می‌خوریم. مسئولان فکر می‌کنند حمایت می‌کنند؛ اما در حقیقت این کار را انجام نمی‌دهد.

به گزارش پیوست، علی نادعلی‌زاده، مدیرعامل شرکت تاد و دبیر کمیسیون بازی و سرگرمی سازمان نصر اعتقاد دارد که بحث اینترنت و دسترسی‌ها به اطلاعات مانند هوایی است که تنفس می‌کنیم و بسیاری بدیهی است؛ اما وقتی قصد دارند دسترسی‌ها را محدود کنند، کسب‌وکارهای مبتنی بر فناوری اطلاعات نمی‌توانند فعالیت کنند.

نادعلی‌زاده به پیوست گفت:‌ « در حالی از خدماتی استفاده می‌کنیم که تحریم هستند. برای کسب درآمد از کشورهای خارجی دو سه مسیر را دور می‌زنیم. برای دریافت خدمات خارجی نمی‌توانیم هویت ایرانی خود را فاش کنیم؛ باید یک واسطه‌ای وجود داشته باشد یا با هویت جعلی این خدمات را دریافت کنیم.»

او ادامه داد: «وقتی محصولات خارجی محدود شود، مردم از نمونه داخلی استقبال نمی‌کنند. به عنوان مثال پیام‌رسان خارجی را محدود کردند و مردم از پیام‌رسان داخلی هم بیرون آمدند و همان ترافیک اندک هم از بین رفت. وقتی گردش آزاد اطلاعات را محدود کنیم، خودمان ضربه می‌خوریم. مسئولان فکر می‌کنند حمایت می‌کنند؛ اما این کار را نمی‌کنند. برای شغل ما دسترسی آزاد و گردش آزاد اطلاعات اهمیت دارد. سرعت توسعه ما را بیشتر می‌کند.»

نادعلی‌زاده به بحث ممیزی‌ها به عنوان چالشی که بازیسازان در سال‌های اخیر با آن درگیر بودند، اشاره و بیان کرد: «هر روز تیغ این ممیزی جدی‌تر و تیزتر می‌شد و فعالیت ما را با مشکل روبرو کرده بود. البته در این زمینه بنیاد ملی بازی‌ها با تعاملی که با کمیسیون بازی و سرگرمی داشته، این مسئله تا حدی رفع شده است. در دولت‌های پیشین همچنین قول‌هایی به بازیسازان داده شده بود مبنی براینکه بازی‌سازی جزو فعالیت‌های فرهنگی شمرده شود و از مالیات مستثنی شوند. این اتفاق رخ نداد.»

براساس گفته‌های نادعلی‌زاده وزارت ارشاد از طریق بنیاد ملی بازیهای رایانه‌ای یک‌ سری موسسه‌های تک منظوره به بازی‌سازان اختصاص داده شد؛ اما بعدها معافیت‌های موسسه‌های تک‌منظوره را هم حذف کردند و هم‌اکنون تکلیف این موضوع روشن نشده است.

او همچنین بیان کرد: «بازیسازان هم‌اکنون تنها راهی که دارند این است که در مسیر محصولات دانش‌بنیان قدم بردارند و خود را از مالیات معاف کنند. بحث مالیات برای تیم‌های کوچک از اهمیت بالایی برخوردار است. فعالیت‌های فرهنگی دیگر از مالیات معاف هستند؛ اما بازی جزو آنها نیست. بازی می‌تواند روی رشد اقتصادی و تولید ناخالص ملی تاثیر بگذارد. تیم‌های بزرگ می‌توانند مالیات بپردازند؛ اما می‌توان دراین زمینه از تیم‌های بازی‌سازی کوچک حمایت کرد.»

آنطور که نادعلی‌زاده می‌گوید بحث بعدی در بخش حمایتی برگزاری نمایشگاه‌هایی مانند نمایشگاه TGC  است که کانالی بود برای برقراری ارتباط با ناشران و تیم‌های خارجی یا برگزاری نمایشگاه‌ بازی‌های رایانه‌ای که شبکه بازی‌سازان را به مشتریان متصل می‌کرد و بازی‌های ایرانی شناخته‌تر می‌شدند؛ اما هم‌اکنون برگزاری این نمایشگاه‌ها متوقف شده است. او ابراز امیدواری کرد تا در دولت جدید به این مسائل بیشتر پرداخته شود.

بحث آموزش از جمله چالش‌های دیگر است که نادعلی‌زاده در صحبت‌های خود به آن اشاره می‌کند. او در این مورد بیان کرد: «یکی از نکات قوت حمایت دولت‌ها و موضوعی که تیم‌ها کمتر به سراغ آن می‌روند، بحث آموزش و مسائل تربیت نیروی متخصص است. در انیستیتو ملی بازی‌سازی این موضوع دنبال می‌شد؛ اما در سال‌های اخیر موضوع آموزش کمرنگ شد و حالا دیگر نه رشته دانشگاهی برای تربیت بازی‌ساز وجود دارد و نه انیستیتو دیگر با قدرت به فعالیت می‌پردازد.»

https://pvst.ir/aiy
بهناز توحیدینویسنده میهمان

    سال ۸۷ به امید تغییرات بسیار در جامعه‌ام رشته علوم ارتباطات شاخه روزنامه‌نگاری را برگزیدم. به صورت پراکنده در همشهری و مجله فرهنگ وسینما می‌نوشتم. اما همواره فکر و ذکر منِ تازه‌کار پیرامون مسائل اجتماعی و سیاسی می‌گذشت. تا اینکه سال ۹۵ وارد پیوست شدم و به واسطه پیوست پا به دنیای بیکران فناوری گذاشتم و عاشقش شدم.

    تمام مقالات

    0 نظر

    ارسال دیدگاه

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    *

    برای بوکمارک این نوشته
    Back To Top
    جستجو