skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

انتظارات حسین فلاح جوشقانی، معاون وزیر ارتباطات و رئیس رگولاتوری از دولت سیزدهم:

وزیر ارتباطات دولت سیزدهم انحصار ارتباطات را رفع کند

سونیتا سراب‌پور نویسنده میهمان

۱۹ تیر ۱۴۰۰

زمان مطالعه : ۳ دقیقه

تاریخ به‌روزرسانی: ۱۱ دی ۱۴۰۰

سال‌ها از ورود اینترنت به کشور می‌گذرد اما همچنان دسترسی به اینترنت پرسرعت و با کیفیت آرزوی دیرینه هر ایرانی است. اوضاع دسترسی به ارتباطات با کیفیت مخصوصا در اینترنت ثابت آنقدر ناخوشایند است که حسین فلاح جوشقانی، معاون وزیر ارتباطات و رئیس رگولاتوری هم با وجود همه سیاست‌گذاری‌هایی که در ۴ سال گذشته برای توسعه این بخش انجام داده، از وزیر آینده می‌خواهد که توسعه متوازنی در حوزه ارتباطات کشور ایجاد کند، انحصارها مخصوصا در بخش اینترنت ثابت را بشکند و با رقابت در بازار، سرویس با کیفیت به دست کاربران برساند.

به گزارش پیوست، در حالی رئیس رگولاتوری از توسعه متوازن در حوزه ارتباطات صحبت می‌کند، که حداقل گزارش‌های عملکردی وزارت ارتباطات در چند سال اخیر نشان می‌دهد، این وزارتخانه برای توسعه زیرساخت‌های ارتباطی در بخش ارتباطات ثابت با چالش مواجه بوده است هرچند توسعه ارتباطات همراه را پیش برده است.

دی ماه سال گذشته رگولاتوری در گزارشی با عنوان «ایران در مسیر هوشمندی» خلاصه‌ای از وضعیت عملکرد بخش ICT در اقتصاد ایران را اعلام کرد. با وجود انتقاد و شکایت همیشگی کاربران از کیفیت اینترنت در کشور؛ اما ظرفیت پهنای باند داخلی در ۷ سال گذشته ۳ هزار و ۸۰۰ درصد افزایش داشته و از سوی دیگر هم افزایش در بخش ظرفیت پهنای باند اینترنت بین‌الملل در این ۷ سال برابر با ۵ هزار و ۲۰۰ درصد بوده است. اما حداقل وضعیت فعلی نشان می‌دهد که همچنان باید ظرفیت‌ها در این بخش افزایش پیدا کند تا کاربران ایرانی به صورت واقعی طعم کیفیت و سرعت اینترنت در کشور را بچشند.

شاید همین شرایط هم باعث شده تا حسین فلاح جوشقانی، معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات و رئیس رگولاتوری که در ۴ سال گذشته مصوبه‌های مختلفی برای توسعه زیرساخت‌ها و ارتباطات در کشور در نظر گرفته، از هفتمین وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات و ارتباطات بخواهد توسعه زیرساخت‌ها را مورد توجه قرار دهد.

فلاح در پاسخ به این سوال پیوست که اولویت‌های وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات باید چه باشد گفت: «اولویت‌های هر دولتی را رئیس جمهوری آن دولت مشخص می‌کند، آنچه از وزیر ارتباطات دولت سیزدهم انتظار می‌رود ایجاد توسعه متوازن در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات است تا خدمات به طور کامل در دسترس قرار بگیرد.»

او مشکل توسعه ارتباطات در کشور مخصوصا در بحث اینترنت ثابت را انحصار می‌داند و ادامه می‌دهد: «وزارت ارتباطات دولت یازدهم و دوازدهم با ارائه پروانه‌های ارتباطی مختلف تا حد زیادی انحصار در حوزه ارتباطات را شکست؛ اما در برخی از حوزه‌ها از جمله مخابرات به دلیل شرایط خصوصی‌سازی هنوز این انحصار دیده می‌شود که وزیر ارتباطات سیزدهم باید تلاش کند تا با رفع این نوع انحصار توسعه متوازن مخصوصا در حوزه ثابت را ایجاد کند.»

فلاح بحث دیگری که باید اولویت هفتمین وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات قرار بگیرد، توجه به توسعه اقتصاد دیجیتال می‌داند. فلاح تاکید می‌کند با سیاست‌هایی که وزیر ارتباطات دولت دوازدهم در نظر گرفت که به دنبال آن افزایش دسترسی و افزایش استفاده از خدمات به کمک استارت‌آپ‌ها را به دنبال داشت، مشخص شد که بنای وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات فقط مبتنی بر مسائل ارتباطی نیست بلکه توسعه اقتصاد دیجیتال و توسعه فضای مجازی با رعایت چارچوب‌ها و قوانین کشور یکی از وظایف مهم این وزارتخانه است.

https://pvst.ir/agd
سونیتا سراب‌پورنویسنده میهمان

    سال ۸۵ و با انتخاب رشته‌ دانشگاهی که نقشی در آن نداشتم وارد حوزه روزنامه‌نگاری شدم و حالا عاشق این کارم. ۱۲ سال است که به صورت تخصصی در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات کار می‌کنم؛ ۸ سال از این مدت به کار در تحریریه روزنامه‌های دنیای اقتصاد و ایران گذشت و با روزنامه‌های سرمایه، هم‌میهن، همشهری و اعتماد نیز همکاری داشتم. از سال ۹۷ مسیر فعالیتم تغییر کرد و در نهایت رسیدم به تحریریه پیوست.

    تمام مقالات

    0 نظر

    ارسال دیدگاه

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    *

    برای بوکمارک این نوشته
    Back To Top
    جستجو