وزیر ارتباطات پیشنهاد داد: کارگروهی برای بررسی مشکلات مخابرات تشکیل شود
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در دیدار با مدیران ارشد شرکت مخابرات ایران پیشنهاد کرد…
۱۴ شهریور ۱۴۰۰
انتظارات مصطفی طاهری، رئیس کمیته ارتباطات و فناوری اطلاعات مجلس یازدهم:
۱۶ تیر ۱۴۰۰
زمان مطالعه : ۳ دقیقه
تاریخ بهروزرسانی: ۱۱ دی ۱۴۰۰
نمایندگان مجلس همیشه یکی از منتقدان اصلی وضعیت شبکه ملی اطلاعات بودهاند. از نظر آنها این شبکه هنوز به صورت کامل راهاندازی نشده و دولت روحانی در ایجاد آن تاخیر داشته است. موضوعی که مصطفی طاهری، رئیس کمیته ارتباطات و فناوری اطلاعات مجلس یازدهم هم آن را تاکید میکند و از وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات دولت سیزدهم میخواهد تا تکالیف نانوشته در مورد شبکه ملی اطلاعات را انجام دهد.
به گزارش پیوست، شبکه ملی اطلاعات از آن پروژههایی است که چیستی و کارایی آن در یک دهه گذشته مورد مناقشه بسیاری از صاحبنظران و سیاستگذاران حوزه ICT بوده است. هرچند دولت و در راس آن وزارت ارتباطات اعلام میکند که بخشهای اصلی این شبکه که مربوط به این وزارتخانه بوده انجام شده؛ اما نمایندگان مجلس و برخی از اعضای شورای عالی فضای مجازی معتقدند این شبکه براساس سندی که برای آن تدوین شده در کشور گسترش پیدا نکرده است.
مصطفی طاهری، رئیس کمیته ارتباطات و فناوری اطلاعات مجلس یازدهم معتقد است شبکه ملی اطلاعات چند وجهی است. به باور او یک وجه آن زیرساخت است که دولت فعلی در این زمینه عملکرد خوبی داشته؛ اما در حوزههای محتوایی و عدم وابستگی به سرویسهای تکنولوژی محور وظایفش را به خوبی انجام نداده است. او تاکید میکند که وزارت ارتباطات دولت سیزدهم باید توجه ویژه و منطقی به رشد و توسعه شبکه ملی اطلاعات داشته باشد.
طاهری در این زمینه به پیوست گفت: «در بخش زیرساخت شبکه ملی اطلاعات، دولت عملکرد خوبی داشته و اینکه مناطق محروم و روستاها را تحت پوشش اینترنت قرار داده اقدام خوبی بوده است. اما از نظر من وزارتخانه برای راهاندازی صحیح این شبکه تکالیف دیگری هم داشته که هنوز انجام نداده است.»
براساس توضیحات او هنوز طبق سند ملی شبکه ملی اطلاعات نه محتوای مناسبی روی این شبکه قرار گرفته و نه طبق وعدهها توانستهایم به گوشی هوشمند و سیستمعامل بومی برسیم و از سوی دیگر تولید تجهیزات مخابراتی خود را بومی سازی کنیم.
او معتقد است هرچند زیرساخت در کشور توسعه داده شده با این حال زیرساخت بومی نشده است. طاهری در این زمینه گفت: «مخابرات با حوزههای دیگری همچون خودرو متفاوت است. اگر شما از خودروی غیربومی استفاده کنید، اتفاق خاصی رخ نمیدهد؛ اما اگر شبکه مخابرات شما غیربومی باشد اختیار تمام دادهها در اختیار شما نیست.» به باور او بومی نشدن زیرساختها دادههای امنیتی، اقتصادی، بانکی و … را در معرض خطر قرار میدهد.
طاهری با اشاره به کارهای که وزارت ارتباطات دولت دوازدهم انجام داده است بر این باور است که این وزارتخانه بیشتر آنچه را که مدنظر خود بوده، انجام داده تا آن موضوعاتی که مدنظر حاکمیت و صلاح کشور بوده است.
او با انتقاد از مسیر طی شده در این زمینه توسط وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات تاکید کرد: «این وزارتخانه در توسعه اینترنت و پهنای باند مسیر خاصی را طی کرد، این در حالی است که میشد از این تفکرها استفاده بهینه کرد.»
طاهری از هفتمین وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات میخواهد تا به صورت مشخصتر روی اجرای بندهای سند راهاندازی شبکه ملی اطلاعات کار کند تا امکان رشد فناوریهای بومی با رشد بیشتری اتفاق بیفتد.