فراجا برای توسعه پروژه “پلیس هوشمند” با شرکتهای دانشبنیان همکاری میکند
حدود ۶۰ محصول از شرکتهای دانش بنیانی و نوپا به قرارداد نهایی با نیروی انتظامی…
۱۵ مهر ۱۴۰۳
۹ مهر ۱۳۹۹
زمان مطالعه : ۴ دقیقه
تاریخ بهروزرسانی: ۱۷ آبان ۱۴۰۰
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات امروز (۹ مهر) در حاشیه برگزاری جلسه هیات دولت در پاسخ به سوالاتی در مورد اشکالات فنی شبکه دانشآموزش شاد و ارتباط این مشکل با ضعف در زیرساخت ارتباطی کشور، اعلام کرد که مشکلات این شبکه ربطی به پهنای باند ندارد.
به گزارش پیوست، قطع و وصلهای مکرر، سرعت پایین، کار نکردن با نسخههای قدیمی گوشی، قطع شدن تصویر هنگام پخش زنده، از دسترس خارج شدن سرویس به دنبال بالا رفتن حجم تقاضا، مشکل هنگام ثبت برای حضور و غیاب و… از جمله انتقاداتی است که برخی معلمان و دانشآموزان نسبت به کار با شبکه شاد مطرح میکنند. در مقابل این انتقادات اما نماینده تامالاختیار همراه اول در شبکه شاد در گفتوگو با پیوست اعلام کرده بود که این شبکه هیچ مشکلی ندارد و مشکلاتی که از آن صحبت میشود به خاطر کیفیت اینترنت است.
در مقابل این ادعا امروز وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در حاشیه جلسه هیات دولت گفته است که این مشکلات ربطی به پهنای باند ندارد. به گزارش خبرگزاری ایرنا، محمد جواد آذری جهرمی در این مورد گفت: «شبکه اینترنت کشور به تمام پیامرسانها پهنای باند میدهد و همین مسئله نشان میدهد که موضوع اصلی پهنای باند نیست. شاد اولین پیام رسان ایرانی است که مدلهای خارجی خود را پشت سر گذاشته و استفاده آن از واتساپ هم بیشتر است. طبیعی است که چالشهایی به وجود بیاید.» به گفته وزیر ارتباطات حدود ۸.۵ میلیون نصب فعال در اپلیکیشن شاد وجود داد و ۱.۵ میلیون نفر استفاده مستمر دارند. متوسط استفاده از اپلیکیشن شاد برای هر کاربر حدود ۱۵۰ کیلوبیت بر ثانیه است و این چیزی نیست که براساس گفتههای جهرمی شبکه را دچار چالش کند. جهرمی در این مورد گفت: «مجموعه ترافیکی که این اپلیکیشن مدیریت می کند حدود ۲۰۰ گیگابایت است بنابراین عددی نیست که ظرفیت ۲۰ هزار گیگابیت شبکه را دچار مشکل کند.»
متوسط استفاده از اپلیکیشن شاد برای هر کاربر حدود ۱۵۰ کیلوبیت بر ثانیه است و این چیزی نیست که براساس گفتههای وزیر ارتباطات شبکه را دچار چالش کند
او ادامه داد: «نرمافزارهای این شبکه باید به روز رسانی شود. از همراه اول خواستیم که مرکز تماس راه بیندازند. سه اشکال عمده این است که نمیتوانیم احراز هویت انجام دهیم که به سیستم سناد آموزش و پرورش برمیگردد. موضوع دوم این است که شاد روی گوشیها نصب نمیشود. دلیلش این است که طراحی اپلیکیشن شاد برای یک نسخهای از اندروید به بعد است و تیم توسعه دهنده باید این را اصلاح کند چرا که برخی از مردم گوشیهای قدیمی با اندروید پایین دارند.»
او با اشاره به کندی کار کاربران هنگام شاد گفت: ««مشکل سوم کندی است که به سرورهای اپلیکیشن شاد برمیگردد که بحث لبه تکنولوژی است. کار بسیار پر تلاشی را در پیش گرفتهاند و این که توانستهاند نرم افزاری مانند واتساپ را پشت سر بگذارند به علت همین تلاش است. باید در این مسئله کمک کنیم و این کار را انجام می دهیم. ظرفیت مراکز داده ما در چهار استان اصلی شبکه ملی اطلاعات در مشهد تبریز، شیراز و تهران وجود دارد که میتوانند سرورهایشان را به این مراکز منتقل کنند.»
وزیر ارتباطات درباره رایگان نبودن اینترنت شبکه شاد که در برخی رسانهها به آن اشاره شده است، اعلام کرد: «درج میزان مصرف به منظور درج میزان هزینه نیست و شاد در تمامی آنها رایگان است. اگر کسی شکایتی دارد میتواند با ۱۹۵ آن را به اشتراک بگذارند. البته ما تا الان یک شکایت مستند هم دریافت نکردیم اما برخی رسانهها دوست دارند این مسئله را نشر دهند.»
از جمله دیگر سوالهایی که وزیر ارتباطات در حاشیه حضورش در جلسه هیات دولت به آن پاسخ داد، حاشیههای ایجاد شده برای گوشی تولید شرکت صاایران بود. اواخر شهریور ماه وزیر ارتباطات در یک برنامه خبری اعلام کرد اولین سری از گوشیهای تولید صاایران برای توزیع به ایرانسل واگذار شده و این گوشیها با سیمکارت این اپراتور به صورت باندلینگ به بازار عرضه خواهند شد. چند روز بعد از این خبر عکسهای از این گوشی در شبکه اجتماعی توئیتر منتشر شد. در همان زمان برخی کاربران با مقایسه اطلاعات سختافزاری این گوشی با یک گوشی چینی اعلام کردند که این گوشی نه تنها ساخت ایران نیست که یک گوشی کاملا چینی است که در حال حاضر در کشورهای مختلف به فروش میرسد. حالا وزیر ارتباطات در پاسخ به این ابهامات به خبرنگاران گفت: «من هم این ماجرا را در شبکههای مجازی دیدم. اینکه تولید صفر تا صد گوشی را خودمان در کشور داشته باشیم در حال حاضر ممکن نیست. در ابتدای راه، طبیعی است که با مدلهای skd و ckd آغاز کنند و به مراحل بعدی برسند.» او ادامه داد: «اگر این شرکتها با یک شرکت خارجی به تفاهم رسیده باشند که خط تولید را در داخل کشور راهاندازی کنند برای فاز اول مثبت است و باید شکل بگیرد.»