مشکل فنی بانکی موجب تاخیر در تسویه پرداختیارها شد
براساس اطلاعیه پرداختیارهای زرینپال، وندار و جیبیت، تسویه پرداختیاری امروز، یکم آذر ۱۴۰۳، با تاخیر…
۱ آذر ۱۴۰۳
۲ مهر ۱۳۹۹
زمان مطالعه : ۳ دقیقه
در چند هفته اخیر خبرهای مختلفی درمورد فعالیت سیمکارت شاد برای دانشآموزان و شرایط فروش آن در فضای مجازی منتشر شده است. حالا وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات اعلام کرده که سیمکارتی تحت عنوان سیمکارت شاد وجود ندارد و مردم به تلفنهایی که موضوعشان دعوت به فروش سیمکارت شاد است، پاسخ ندهند و آن را کلاهبرداری تلقی کنند.
به گزارش پیوست، در حالی اعلام میشود که سیمکارتی به نام شاد وجود ندارد که اواسط شهریور ماه مدیرکل دفتر فناوری اطلاعات و ارتباطات آموزش و پرورش از فعالیت سیمکارت شاد ویژه کودکان و نوجوانان برای استفاده از فضای مجازی خبر داد و اعلام کرد که این سیمکارت بهزودی در مراکز اپراتورها عرضه میشود. با این حال محمدجواد آذری جهرمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در حاشیه حضور خود در مجلس در جمع خبرنگاران اعلام کرده که سیمکارتی به نام شاد وجود ندارد. براساس گزارش خانه ملت جهرمی در واکنش به اینکه چرا با وجود دستور رئیس جمهوری سیمکارت دانشآموزی رایگان در میانی دانشآموزان توزیع نشده است، گفت: «نه سیمکارت رایگان توزیع شد و نه آقای رییس جمهوری چنین دستوری را صادر کرد. یکی از نمایندگان مجلس خطاب به رییس جمهوری نامهای را نوشته بود که در بحث عدالت آموزشی تسهیلاتی را در نظر بگیرید که رییس جمهوری این نامه را برای بررسی و اقدام لازم به وزارت ارتباطات ارجاع داد این که ارجاع به معنای دستور اجرا نبود.» جهرمی ادامه داد: «جمعبندی نهایی ما با وزارت آموزش و پرورش این بود که یک بسته سه ماهه رایگان به معلمان اعطا شود، ۶۸ هزار مدرسه به صورت رایگان به شبکه اینترنت متصل شوند و برای دانشآموزان بسته اختصاصی “شاد” در نظر بگیریم و در آخر “شاد” در شبکه رایگان شود که همه این اتفاقها رخ داده است.» به گفته او لزومی ندارد سیمکارت رایگان توزیع شود چراکه همه سیمکارتهای فعلی قابلیت تبدیل به سیمکارت کودک و اتصال به شبکه شاد را دارند.
پیش از این نیز وزیر ارتباطات در پستهای اینستاگرامی خود از فعالیت سیمکارتهای کودک توسط اپراتورهای تلفنهمراه خبر داده بود. براساس اظهارات او همراه اول و ایرانسل سیمکارتهایی تحت عنوان سیمکارت کودک دارند که خانوادهها برای دریافت آن هزینهی مازادی نباید پرداخت کنند و میتوانند به پورتال این اپراتورها یا دفاتر و مراکز آنها در سطح کشور مراجعه کنند. جهرمی در مورد ویژگیهای سیمکارت کودک گفت بود: «سیمکارت کودک یک لیست سفید دارد که همه سایتهای اینترنتی برای آنها باز نیستند و فقط چیزی را که برای فرآیند آموزشی کودک مورد نیاز است را در اختیار او قرار میدهد. این سیمکارتها از سال ۱۳۹۶ وجود داشته و این روز ها به دلیل افزایش استقبال، در حوزه زیرساخت با مشکلاتی مواجه شد که در حال برطرف شدن است. خانوادههایی که دغدغه دارند میتوانند از این سیمکارتها استفاده کنند.»
او با تایید اینکه سیمکارتی به نام شاد وجود ندارد و تنها بسته شاد برای آموزش در فضای مجازی تعریف شده توضیح داد: «آنچه که ما داریم بسته شاد برای دانشآموزان است. این بسته قابلیت فعالسازی روی هر سیمکارتی را دارد. زمانی که سیمکارت دست والدین است، بسته عادی استفاده میشود و وقتی که در دست دانشآموز قرار میگیرد، با یک کد بسته فعال میشود.» به گفته او تفاوت بسته شاد با خود شاد در این است که یکسری پیامرسانها و موتورهای جستوجو با توجه به نیاز دانشآموزان روی بسته شاد تعریف شده که میتواند مورد استفاده قرار بگیرد.
*در شماره مهر ماهنامه پیوست به صورت ویژه و در پروندهای موضوع آموزش الکترونیکی و استفاده از شبکه شاد در سیستم آموزش و پرورش کشور را مورد بررسی قراردادهایم. برای مطالعه مطالب این پرونده به لینک زیر مراجعه کنید: