مشکل فنی بانکی موجب تاخیر در تسویه پرداختیارها شد
براساس اطلاعیه پرداختیارهای زرینپال، وندار و جیبیت، تسویه پرداختیاری امروز، یکم آذر ۱۴۰۳، با تاخیر…
۱ آذر ۱۴۰۳
وزیر ارتباطات اعلام کرد
۲۴ شهریور ۱۳۹۹
زمان مطالعه : ۵ دقیقه
وزیر ارتباطات اعلام کرد اولین سری از گوشیهای تولید صاایران برای توزیع به ایرانسل واگذار شده و این گوشیها با سیمکارت این اپراتور به صورت باندلینگ به بازار عرضه خواهند شد.
به گزارش پیوست، محمدجواد آذری جهرمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در مراسم معرفی دستاوردهای بومی سازی تجهیزات پیشرفته شبکه ملی اطلاعات که امروز (۲۴ شهریور) برگزار شد، خبر داد که پس از اعلام آمادگی ستاد کل نیروهای مسلح برای همکاری در زمینه تولید تجهیزات ICT از آنها خواسته شده در زمینه تولید گوشی تلفن همراه فعالیت کنند و اکنون اولین سری گوشیهای تولید صاایران برای عرضه به بازار، تحویل ایرانسل شده است تا شرایط عرضه به بازار توسط این اپراتور مهیا شود. او در این زمینه از وزیر دفاع امیر حاتمی، امیر شهرام در صاایران و عباسی آرند، مدیرعامل ایرانسل که هم از مودمهای تولیدی و هم از گوشیها حمایت کردند، تشکر کرد.
جهرمی همچنین از تعریف خط اعتباری ۵۰۰ میلیارد تومانی برای ارائه وام به اپراتورهای تلفن همراه به منظور عرضه گوشیهای تولید داخل به صورت اقساطی خبر داد که در آینده فعال خواهد شد.
وزیر ارتباطات با اشاره به اخبار متعددی که در زمینه راهاندازی خط تولید گوشی هوشمند داخلی در کشور منتشر میشود از تولیدکنندگان خواست محصولات خود را در شرایطی که مدارس و دانشگاهها بازگشایی شدهاند و آموزش به صورت مجازی انجام می شود، به سرعت در اختیار مردم قرار دهند.
به زودی خط اعتباری ۵۰۰ میلیارد تومانی در اختیار اپراتورها قرار خواهد گرفت تا از طریق آن بتوانند گوشیهای تولید داخل را به صورت اقساطی در اختیار مردم قراردهند
او در زمینه تولید داخل به موضوع نوسانات ارزی و تحریمها اشاره کرد و گفت: «این مسائل وجود دارند؛ اما ما نمیتوانیم به مردم بگوییم که چون مشکلات وجود دارند، نمیتوانیم کاری انجام بدهیم. ما اینجا هستیم که مشکلات را حل کنیم وگرنه در شرایطی که مشکلی وجود ندارد و پول فراوان وجود دارد که مدیر به وفور در کشور یافت میشود.»
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات خطاب به تولیدکنندگان داخلی اعلام کرد اگر مشکلی در زمینه ترخیص کالاها از گمرک یا تامین ارز دارند، این مشکلات را اعلام کنند تا در وزارت ارتباطات پیگیری شود.
جهرمی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به پیوست فناوری سند اقتصاد مقاومتی اعلام کرد نیازهای ۱۵ سال آینده کشور در زمینه ICT مشخص شدهاند و تولیدکنندگان نیز تواناییهای خود را اعلام کردهاند و برنامه مشترکی برای تولید سالانه تجهیزات تهیه شده است که تاکنون نیز براساس همین سند، تولیدات انجام شده است. او اعلام کرد هماکنون در کشور توانایی تولید ۷۰ درصد نیازهای توسعهای شبکه ثابت وجود دارد.
وزیر ارتباطات از تولیدکنندگان خواست در رقابت با یکدیگر از تخریب رقبا پرهیز کنند و نکاتی که درباره فعالیت یکدیگر دارند را در سندیکا حل و فصل کنند.
جهرمی با اشاره با تولید تجهیزات مخابراتی در سالهای گذشته و رونق تولید در دهههای پیش، دلیل عقبماندگی در این حوزه را استفاده نشدن از تجهیزات در روند رشد اقتصادی، نبود یک مدل اقتصادی درست در میان تولیدکنندگان، دامپینگ قیمت از سوی رقبای خارجی و نبود خدمات پس از فروش مناسب در میان تولیدکنندگان داخلی عنوان کرد و گفت: «زمانی که در رایتل یا شرکت زیرساخت بودم، وقتی از مدیران فنی میخواستم که از تجهیزات تولید داخل استفاده کنند، میگفتند ما به تجهیزاتی نیاز داریم که ۱۵ سال زیر بار باشند و خدمات پس از فروش داشته باشند؛ آیا شما تضمین میکنید که شرکت تولیدکننده داخلی تا ۳ سال دیگر منحل نشده باشد؟ و مثلهای فراوانی در این زمینه ذکر میکردند.»
او دلیل انحلال شرکتهای تولیدکننده داخلی را بیتوجهی به کشش بازار در خرید محصولات دانست و افزود: «تولیدکننده داخلی محصول خود را به بازار عرضه میکند اما بعد از فروش اولیه دیگر بازار کشش خرید ندارد و تولیدکننده مجبور به ترک بازار میشود. راهکار این مشکل، ادغام شرکتها در یکدیگر است تا بتوانند چند خط تولید داشته باشند و همواره از سمت بازار تقاضا وجود داشته باشد.» او بلوغ صنعت ICT را در ادغام شرکتها و بهروزرسانی محصولات تولیدی دانست.
وزیرارتباطات نبود یک مدل اقتصادی درست در میان تولید کنندگان و دامپینگ قیمت از سوی رقبای خارجی از اصلیترین دلایل شکست تولید کنندگان داخلی تجهیزات ICT عنوان کرد
جهرمی همچنین دیگر راهکار باقی ماندن شرکتهای تولیدکننده ایرانی را پویایی در فناوری دانست و گفت: «به روز نگه داشتن تولیدات نیاز به تحقیق و توسعه دارد. وقتی شرکتی محصولی را تولید میکند، دولت وادرات کالای مشابه را ممنوع میکند و آن شرکت هم میبیند یک مجموعه با فشار دولتی از او خرید میکند و برای همین دیگر برای تحقیق و توسعه هزینه نمیکند. این در حالی است که فناوری در حال نو شدن است.» او راهکار حل این مشکل را حرکت به سمت بازارهای بینالمللی و تولید در حد کلاس جهانی دانست.
وزیر ارتباطات موضوع دیگر در زمینه تولید داخل را پشتیبانی از محصولات دانست و با اشاره به مشکلاتی که در این زمینه وجود دارد، راه حل را در ارتقای فرهنگ سازمانی در برخورد با مشتری عنوان کرد.
او همچنین در پایان سخنان خود اعلام کرد کار ساخت ماهواره «پارس ۱» در پژوهشگاه فضایی به پایان رسیده و این ماهواره هفته آینده به سازمان فضایی تحویل داده خواهد شد.
وزیر ارتباطات در سخنان خود با اشاره به گلایهای که از کیفیت شبکه همراه اول در استانهای تهران و البرز کرده بود، اعلام کرد مشکل پیش آمده که «تحمیلی» بوده، از شب گذشته حل شده و در ۱۰ روز آینده نیز اخبار خوبی درباره شبکه این اپراتور منتشر خواهد شد.