سردبیر دیامبرد: ابزارهای مرتبط با داده دیجیتال مارکتینگ در ایران ضعیف است
نقشه جامع ابزارهای بازاریابی برای اولین بار در ایران منتشر شد؛ با این حال سردبیر…
۲۳ شهریور ۱۴۰۱
جواد عامل مدیرعامل نقشه و مسیریاب نشان در هفدهمین شبانههای پیوست:
۲۷ شهریور ۱۳۹۹
زمان مطالعه : ۱۹ دقیقه
تاریخ بهروزرسانی: ۵ مهر ۱۳۹۹
هفدهمین شبانههای پیوست با حضور جواد عامل، مدیرعامل شرکت سازههای اطلاعاتی راژمان و موسس نقشه و مسریاب نشان درحالی برگزار شد که او در این گفتگوی زنده اینستاگرامی ضمن انتقاد از فیلتر و اختلال مسیریاب ویز و قطع اینترنت گفت: فیلترینگ یا اختلال در ویز و قطع اینترنت در سال گذشته اگرچه باعث افزایش کاربر مسیریاب نشان شد اما ما بر این باوریم که کاربران را نباید مجبور به انتخاب یک سرویس کرد و آنها باید بتوانند با انتخاب خودشان از مسیریاب نشان استفاده کنند چراکه نشان نمیخواهد خودروی ملی باشد. ما میخواهیم کاربران در رقابت سالم ما با دیگران نشان را انتخاب کنند.
به گزارش پیوست، جواد عامل که از شهر مشهد با آرش برهمند سردبیر ماهنامه پیوست در هفدهمین شبانههای پیوست حضور یافته بود با اشاره به اهمیت رقابت سالم و مزیتهای طبیعی برای رشد اعلام کرد که در صورت فیلتر نبودن اپلیکیشن ویز، مسیریاب نشان همین حالا مزیت رقابتی با این اپلیکیشن خارجی را دارد. او در این خصوص توضیح داد: «ما این فرصت طبیعی را داریم تا با شهرداریها قرارداد امضا کرده و پلاک خانهها را به نشان اضافه کنیم. یا میتوانیم مسیریاب اتوبوس را برای بیش از ۵۰ شهر به کاربر ارائه کرده و با تعاملی که با کاربرانمان داریم متوجه اهمیت دستاندازها برای کاربران میشویم و میتوانیم این قابلیتها را به آنها ارائه کنیم.»
عامل با ابراز نارضایتی از فیلتر یا اختلال در مسیریاب ویز ادامه داد: «ویژگیهای بومی نشان میتواند در یک رقابت سالم منجر به جذب کاربر بومی شود. اما اگر با وجود این قابلیتها، کاربر مجبور به استفاده از سرویس ما باشد در نهایت عاقب ما نیز مانند خودروی ملی میشود.»
مدیرعامل شرکت سازههای اطلاعاتی راژمان، خالق مسیریاب نشان در هفدهمین شبانههای پیوست در مورد موضوعات متنوعی از جمله دورکاری، آپدیتها و ویژگیهای نشان برای دوران کرونا، گوینده صوتی، حریم شخصی و فروش اطلاعات کاربران، درآمد، فیلترینگ رقبا، ویز، مشکلات و ایرادات نرمافزاری و بسیاری موارد دیگر صحبت کرد.
گفتوگوی سردبیر ماهنامه پیوست با جواد عامل، مدیرعامل نقشه و مسیریاب نشان، با اشاره به دورکار بودن تیم نشان، خیلی زود به موضوع دورکاری و کرونا کشیده شد. به گفته مدیرعامل مجموعه نشان، بعد از خبر مثبت اعلام شدن تست کرونای ۳ مسافر ایرانی که به کویت مسافرت کرده بودند، از تاریخ ۲ اسفند، تیم نشان که در شهر مشهد مستقر است با شرایط دورکاری اختیاری و یک هفته پس از آن به نوعی با دورکاری اجباری مواجه شد.
مدیرعامل مجموعه نشان با اعلام این موضوع که کار روی اپلیکیشن نقشه بسیار سخت و فنی است در مورد اعضای تیم نشان توضیح داد: «در حال حاضر مجموعه نشان حدود ۷۰ نفر عضو دارد که اکثریت غریب به اتفاق تیم را افراد فنی تشکیل دادهاند و فقط ۳ نفر از اعضای این مجموعه سابقه کار فنی ندارند.»
پس از آنکه پای کرونا به این گفتوگو باز شد، سردبیر ماهنامه پیوست در مورد اقداماتی که نشان در این دوران برای کاربرانش انجام داده پرسید. مدیرعامل نشان با اعلام این که از پاییز سال ۹۸ تیم نشان درحال آمادهسازی کمپینها و فیچرهای ویژه نوروز بودند و با شیوع کرونا تمام این برنامهها کنسل یا به سال بعد موکول شد، گفت: «پس از آن که وزارت بهداشت لیست بیمارستانهای مرجع رسیدگی به بیماران کرونایی را منتشر کرد، ما نیز با اعتماد به این لیست، این بیمارستانها را بهصورت دستی روی نقشه نشان از باقی بیمارستانها جدا کرده، برچسب زدیم و روی اپلیکیشن نشان به نمایش درآوردیم.»
او در ادامه با اشاره به شکایتها و نارضایتیهایی که کاربران نشان در مورد برخی از این بیمارستانها گزارش داده بودند عنوان کرد: «بعدها تغییراتی را روی این بیمارستانها اعمال کردیم. برای مثال هرکسی این بیمارستانها را بهعنوان مقصد انتخاب میکرد، هشداری دریافت میکرد مبنی بر این که مراجعه حضوری خطرناک است و لطفا پیش از مراجعه حضوری با بیمارستان تماس گرفته و از اقدام خود مطمئن شوید.»
به گفته مدیرعامل نقشه و مسیریاب نشان، علاوه بر اضافه شدن بیمارستانها و مراکز درمانی مرتبط با بیماران کرونایی، این مجموعه دو اقدام دیگر را نیز در راستای کمک به کاربران خود در دوران کرونا انجام داده که یکی از آنها اعلام نواحی پرتردد بوده و دیگری اعلام ساعات شلوغی و خلوتی هایپرمارکتها بوده که هر دوی این فیچرها همچنان روی این اپلیکیشن قابل استفاده است.
اغلب کاربران ایرانی در مورد استفاده از اپلیکیشنها بهخصوص برنامههای ایرانی به دلیل جمعآوری این اطلاعات در سرورهای داخل ایران، نگرانیهایی در رابطه با حفظ حریم شخصی دارند. سردبیر ماهنامه پیوست با اشاره به این نگرانیها و با توجه به گزارشهای مبسوطی که نشان از دادههای جمعآوری شده خود منتشر میکند، از اقدامات و راهحلهای این مجموعه برای جلب اعتماد کاربران پرسید. مدیرعامل نشان با اشاره به این موضوع که نگرانی کاربران در این مورد بهخصوص در کشور ما درست و بهجا است عنوان کرد: «استفاده از نشان اصلا نیازی به داشتن حسابکاربری و ورود اطلاعات ندارد و هر کاربری میتواند بدون وارد کردن هیچ اطلاعات هویتی از اصلیترین ویژگیها و قابلیتهای این اپلیکیشن استفاده کند.»
او با اشاره به این مساله که برخی از ویژگیهای نشان مانند «کی کجاست» یا «اضافه کردن مکان شخصی» نیاز به داشتن حساب کاربری دارد توضیح داد: «حتی برای این ویژگیها نیز ورود شماره تلفن و اطلاعات شخصی الزامی نیست و کاربر میتواند با یک ایمیل موقف هم نیاز خود را برطرف کند.»
او برای جلب بیشتر اطمینان کاربران اضافه کرد: «اطلاعات هویتی و شخصی با دادههای مکانی کاربر تطبیق داده نمیشود و تمام اطلاعات مکانی بهصورت ناشناس و هویتزدایی شده ذخیره میشود. از طرفی نشان تنها وقتی در گوشی کاربر اجرا میشود از دادههای کاربر استفاده میکند و در صورت بسته بودن اپلیکیشن، نشان از دادههای بکگراند استفاده نمیکند که این موضوع در نسخههای جدید اندروید به خوبی مشخص است.»
در آخر جواد عامل عنوان کرد که تنها ۱۰ درصد از کل کاربران نشان حساب کاربری دارند که از این تعداد نیز فقط ۵ درصد شماره موبایل خود را وارد کردهاند.
پس از آن که صحبت از حفظ حریم شخصی کاربران مطرح شد، این سوال به وجود آمد که محل کسب درآمد نقشه و مسیریاب نشان چیست و این مجموعه از چه راهی به درآمد میرسد. عامل در پاسخ به این سوال بهطور مشخص عنوان کرد که مسیریاب نشان هنوز به درآمدزایی نرسیده است.
او برای پاسخگویی شفافتر به این سوال، موضوع را به سه زیرمجموعه جزئیتر تقسیم کرد. در قسمت اول به این موضوع پرداخت که محل کسب درآمد شرکت راژمان، مالک و سازنده اپلیکیشن نشان از کجا است.
او در این خصوص عنوان کرد: «راژمان پیمانکار شهرداریها در اپلیکیشن نقشه موبایل بوده است. با فروش نسخههای مختلف و تغییر یافته نقشه موبایل به شهرداریها منابع مالی خود را تامین کردیم تا آنکه تصمیم گرفتیم پیمانکاری را کنار گذاشته و اپلیکیشن نقشه و مسیریاب خود را عرضه کنیم.»
به گفته عامل، آنها پس از این تصمیم و ساخت نمونه اولیه به سراغ جذب سرمایهگذار رفتند و پس از صحبت با سرمایهگذاران متعدد، در نهایت با گروه مالی پاسارگاد و شرکت فناپ به توافق رسیدهاند و منابع مالی خود در دو سه سال اخیر را از سرمایهگذاری فناپ تامین کردهاند.
او با اشاره به این مساله که مسیریاب نشان در حال حاضر بهعنوان یک سرمایهگذاری جاری در مجموعه راژمان است و منابع آن از سرمایهگذار تامین شده است. در این خصوص توضیح داد: «مجموع ۱۰ میلیارد تومان سرمایه از هلدینگ فناپ دریافت کردیم که از این عدد حدود ۶ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان سرمایه نقدی بود و مابقی را در قالب خدمات زیرساختی و فنی دریافت کردیم.»
مدیرعامل نشان در مورد برنامههای این مجموعه برای درآمدزایی و راههای موجود توضیح داد: «تبلیغات مکانمحور ظرفیت خوبی است که البته فعلا تمرکزی روی آن نداریم. همینطور ظرفیت بالایی برای ارائه نشان به عنوان پلتفرم به سایر کسبوکارها وجود دارد که هنوز قصدی برای انجام این کار نداریم. درنهایت برنامه ما مانند همه شرکتهای بزرگ، فروش API نقشه و فروش دیتا به معنای اطلاعات به دست آمده از ترافیک، تردد و جزئیات نقشه است.»
عامل در خصوص استفاده دیگر کسبوکارها از API نشان عنوان کرد: «درحال حاضر بزرگترین کسبوکاری که از API نشان استفاده میکند اسنپ است و بهجز آن اتاقک و لاجیکو نیز از این خدمت استفاده میکنند.»
او درمورد میزان درآمدزایی نشان از این فروش گفت: «تنها قسمتی از نشان که درحال حاضر درآمدزایی دارد اما فعلا برنامهای برای گسترش آن نداریم همین فروش API است.»
برخی از افراد دولتی و حاکمیتی از مدتها قبل به فیلتر نبودن اپلیکیشنهای خارجی مانند تلگرام، اینستاگرام، مسیریاب ویز و حتی نسخههای فارسی شده پیامرسان تلگرام، انتقادهای شدیدی وارد کرده و معتقدند نمونههای داخلی میتواند پاسخگوی نیاز مردم باشد. در نهایت با وجود این فشارها و البته مسائل دیگر، بسیاری از این اپلیکیشنها نیز فیلتر شدند. مسیریاب ویز نیز که ابتدا در توسط رانندگان اسنپ استفاده میشد و از این طریق در ایران معروف شد، یکی از این اپلیکیشنهای فیلتر شده است که رقیب اصلی مسیریابهای ایرانی داخل کشور به حساب میآمد.
مدیرعامل مجموعه نشان در پاسخ به این سوال که در صورت فیلتر نبودن اپلیکشینهای مسیریاب بینالمللی، چه عاملی باعث میشود تا کاربر ایرانی از مسیریاب نشان استفاده کند، به پیشینه شرکت مادر مجموعه نشان و قدمتی که در تولید نقشههای موبایل دارند اشاره کرد و توضیح داد: «شرکت راژمان بهعنوان سازنده اپلیکیشن نشان، از سال ۱۳۹۰ وارد حوزه اپلیکیشنهای نقشه موبایلی شد. آن زمان گوگل دسترسی به APIهای نقشه خود را برای ایرانیها بسته بود. در همان دوران ما بهعنوان پیمانکار شهرداری مشهد، نقشهای را با عنوان نقشه ترافیک مشهد که مسیریابی برای اتوبوسهای شهری بود معرفی کردیم و پس از آن برای شهرهای دیگر از جمله تهران این نقشه را عرضه کردیم.»
او توضیح داد که در آن مقطع زمانی اشتباه بزرگ مجموعه راژمان این بود که در انتظار شهرداریها برای امضای قرارداد میماند و همین مساله باعث عقب ماندن آنها شد و حتی مجموعه را به سمت ورشکستگی هل داد.
مدیرعامل نشان با اشاره به فیلتر شدن مسیریاب ویز در سال ۹۶ و پیدایش مسیریاب دال، اعلام کرد که این اتفاق باعث شد تا آنها به این فکر بیافتند که یک اپلیکیشن مسیریاب عرضه کنند و این شد که نشان به وجود آمد.
مدیرعامل نشان در مورد تعداد نصب این اپلیکیشن در ۲ سال اول فعالیتش توضیح داد: «از زمان انتشار اپلیکیشن در سال ۹۶ تا پیش از قطعی اینترنت در آبان ۹۸ و کاربرانی که گزینه دیگری جز استفاده از مسیریابهای داخلی نداشتند، با وجود اپلیکیشن ویز ما حدود ۲ میلیون نصب داشتیم.»
او با انتقاد از فیلتر شدن رقبای بینالمللی اعلام کرد: «ما در دوران قطعی اینترنت رشد داشتیم، این رشد پس از رفع قطعی اینترنت با افت روبهرو شد و مجددا پس از مدتی به مسیر رشد خود بازگشت. اگر این فراز و فرودها را کنار بگذاریم نشان میدهد که ما در حال طی کردن مسیر رشد خودمان بودیم. در این میان فقط کاربران مجبور شدند که اپلیکیشن ما را برای مدتی نصب کنند و این اجبار حتی اگر به آنها تجربه خوبی را هم بدهد باز باعث نمیشود تا کاربر این سرویس باقی بمانند.»
مدیرعامل نشان معتقد است اگر اپلیکیشنهای بینالمللی مانند ویز فیلتر میشوند و کاربران برای رفع نیاز خود مجبور به استفاده از سرویسهای داخلی مانند نشان میشوند به این معنا نیست که مدیران مسیریاب نشان با این فیلتر شدن موافق باشند.
او به این موضوع اشاره میکند که نشان تنها به صورت موقتی برای کاربرانی است که سرویس مورد علاقه خود را از دست دادهاند از سرویس داخلی یا مشابه استفاده خواهند کرد و به محض باز شدنش به استفاده از همان سرویس بازمیگردند.
مدیرعامل نشان معتقد است تمایز خلق کردنی است و با ویژگیهای بومی میتواند در یک رقابت سالم عامل برتری نشان در مقابل نمونه بینالمللی باشد.
او برای گواه حرف خود به استقبال زیاد از اپلیکیشن نقشه همراه که گروه راژمان برای شهر مشهد عرضه کرده بود اشاره میکند که به دلیل ویژگیهای بومی با وجود فیلتر نبودن نقشه گوگل توانست کاربر زیادی را جذب کند.
در این گفتوگو شکایت از باگها و مشکلات نرمافزاری نشان به وفور توسط کاربران مطرح شد تا در نهایت سردبیر ماهنامه پیوست در مورد این مشکلات نرمافزاری از مدیرعامل نشان پرسید و این سوال را مطرح کرد که آیا اساسا مقایسه یک سرویس بومی مانند نشان با یک سرویس بینالمللی مانند ویز کار درستی است یاخیر؟
عامل همان ابتدا حق را به کاربران داد و عنوان کرد که کاربر سرویس خوب میخواهد و کاری ندارد که سرویس ما با سرویس بینالمللی قابل مقایسه هست یا نیست.
او با تاکید بر این مساله عنوان کرد که این مشکلات نرمافزاری ایراد نشان است و ما باید آنها را برطرف کنیم. عامل در تکمیل صحبتهای خود توضیح داد: «ما یک مجموعه مشکلات اجرایی و عملکردی داشتیم که همکاران فنی ما از نسخه ۸/۵ تا نسخه ۹ نرمافزار که جدیدا منتشر شده، تمام وقت خود را روی بهبود عملکرد و رفع این مشکلات گذاشتند.» عامل در راستای اشاره به بهبود عملکرد اپلیکیشن نشان در نسخه ۹ عنوان کرد که از دوستان فنی دعوت میکند تا نشان و سایر مسیریابهای ایرانی و خارجی را در بنچمارکها (نرمافزارها و سایتهای بررسی عملکرد محصول) مقایسه کنند و با چشمان خود نتیجه را مشاهده کنند.
او اشاره کرد که در نسخه ۹/۱ نیز تغییرات خوبی اتفاق خواهد افتاد و پس از آن پروژه بهبود عملکرد را بسته خواهد شد چرا که معتقدیم فعلا بیش از این جایی برای بهبود وجود نخواهد داشت.
مدیرعامل نشان با اعلام این خبر که سیستم تخمین ترافیک نشان به دلیل مشکلات زیرساختی و ارتباطی امروز (چهارشنبه ۲۶ شهریور) قبل از ساعت ۵ عصر تا حدود ساعت ۷ با اختلال و مشکل مواجه بود، گفت: «مدلهای تخمین ترافیک به دلیل مشکل پیش آمده برای ۲ ساعت به روز نمیشد و تخمین مسیر کاربران در این بازه زمانی بر اساس اطلاعات ترافیک قبل از ساعت ۵ اعلام میشد که از همینجا عذرخواهی میکنم.»
سردبیر ماهنامه پیوست با اشاره به رابطه خوب و پایداری که میان نشان و شهرداری وجود دارد به صحبتهایی که در مورد انحصارطلبی نشان در همکاری با شهرداری شنیده میشود اشاره کرد و از مدیرعامل این مجموعه در مورد علت و چرایی این همکاریهای طولانی و پایدار پرسید.
عامل در پاسخ اشاره کرد که رابطه قدیمی و موفق با یک ارگان، سازمان یا حتی شخص و تبادل اطلاعات و سرویسها بین طرفین، معنای انحصار نمیدهد.
او در خصوص شکلگیری این رابطه توضیح داد: «سال ۹۲ ما به سازمان ترافیک مشهد اصرار میکردیم که نقشه مسیریاب اتوبوس بسیار مهم و کاربردی است اما آنها حتی صدای ما را هم نمیشنیدند. اما روزی که ما این پروژه را به قیمت ۱۰ میلیون تومان آن زمان، به شهرداری فروختیم، رئیس این سازمان از کارکرد و عملکرد آن بسیار راضی بود. این اعتمادی است که ما خودمان ایجاد کردیم و حالا نیز با تفاهمنامههایی که با شهرداریها داریم، به آنها سرویس رایگان میدهیم و در ازای آن خدماتی را دریافت میکنیم.»
او با توضیح این که هیچ انحصاری در این میان وجود ندارد ادامه داد: «دوستان کافهبازار و بلد نیز درحال حاضر با شهرداری همکاری میکنند. موضوع این است که ما پیمانکار شهرداری هستیم و رابطه بهتری با آنها و آدمهای آنجا داریم.»
سردبیر ماهنامه پیوست با اشاره به مدل تبلیغاتی کافهبازار و اینکه با جستوجوی عبارت نشان، ابتدا مسیریاب بلد نمایش داده میشود این سوال را مطرح کرد که این موضوع چقدر در کسبوکار نشان تاثیر داشته است؟
مدیرعامل نشان با اشاره به ترندی که در بین کاربران توییتر فارسی بر سر این اتفاق ایجاد شد و همچنین اعتراضاتی که کاربران به کافهبازار داشتند در رابطه با استفاده از پوش نوتیفیکیشن برای نصب مستقیم اپلیکیشن بلد عنوان کرد: «ما در برخورد با این مسائل بهطور مشخص اعتراضی نکردیم و تنها سعی کردیم تا نظارهگر ماجرا باشیم. اما باور ما این است که نمایش یک نتیجه روی یک نتیجه اصلی که به فریب و اشتباه کاربر بیانجامد حتما تبلیغ نبوده و حتما روش غلطی است.»
سردبیر ماهنامه پیوست با اشاره به این موضوع که نشان خود را به عنوان پرنصبترین اپلیکیشن مسیریاب ایرانی معرفی میکند در مورد علت این ادعا پرسید درحالی که دادههای موجود نشان میدهد تعداد نصب اپلیکیشن نشان روی پلیاستور و کافهبازار مجموعا حدود ۴ و تعداد نصب اپلیکیشن بلد حدود ۹ میلیون است.
عامل در پاسخ به این ابهام این توضیح را داد: «در حال حاضر که ما با هم صحبت میکنیم من نمیتوانم در مورد پرنصبترین بودن نشان نظری بدهم. اما مشخصا ما پرکاربردترین اپلیکیشن مسیریابی ایرانی هستیم.»
او در مورد علت این ادعا توضیح داد: «بر اساس اطلاعاتی که از تاکسیهای اینترنتی وجود دارد در شهر تهران حدود ۵۱ درصد تاکسیها از مسیریاب نشان استفاده میکنند. این عدد برای مشهد ۱۹ درصد است، با توجه به این نکته که بهصورت کلی تنها ۲۱ درصد از رانندگان تاکسی در مشهد از مسیریاب استفاده میکنند.»
به گفته عامل، حدود ۵۰ درصد از رانندگان تاکسی کل کشور از مسیریابها استفاده میکنند که از این میزان، حدود ۳۴ درصدشان از مسیریاب نشان استفاده میکنند و این مساله نشانگر پرکاربرترین بودن مسیریاب نشان است.
او در مورد تعداد نصب، صحبتهای متفاوتی را ارائه کرد و گفت: «تعداد نصب نشان در کافهبازار حدود ۳ میلیون و ۳۰۰ هزار نصب فعال است که با اصلاح ضریب نفوذ کافهبازار روی گوشیهای مختلف، به عددی حدود ۴ میلیون میرسیم.»
عامل به ۵ و نیم میلیون نصب فعال به عنوان دادههای آماری خود مسریاب نشان اشاره کرد و سپس توضیح داد: «عددی که پلیاستور نشان میدهد، تعداد کاربری است که اپلیکیشن را دانلود کرده است. گوگل دیگر به این موضوع کاری ندارد که کاربر اپلیکیشن را از روی گوشی خود پاک کرده یا نه و تنها تعداد دانلود را حساب میکند.»
او با اشاره به این موضوع که از تعداد دانلود بیشتر نقشه و مسیریاب بلد روی پلیاستور نسبت به تعداد دانلود نشان مطمئن است ادامه داد: «این که چه مقدار حذف اپلیکیشن برای هر دو مسیریاب اتفاق افتاده است تعیین کننده اصلی ماجرا است.»
به گفته عامل، از آنجایی که گوگل تعداد دانلودها را مثبت یک میلیون نصب و مثبت ۵ میلیون نصب نشان میدهد و فاصلهها را نمایش نمیدهد، اپلیکیشن نشان همچنان مثبت یک میلیون مانده درحالی که این اپلیکیشن حدود ۴ میلیون و ۷۰۰ هزار نصب روی گوگل پلی دارد و احتمالا حدود ۲ ماه دیگر عدد این اپلیکیشن نیز به مثبت ۵ تغییر خواهد کرد.
مسیریابی خودروهای سنگین یکی دیگر از سوالات متعددی بود که کاربران در این گفتوگوی زنده از مدیرعامل نشان پرسیدند و جواب عامل به این سوال این بود که دادههای معتبری برای ارائه این سرویس وجود ندارد. او در این خصوص توضیح داد: «نشان در حال حاضر در ۲۷ شهر بزرگ و ۲۳ شهر اقماری در اطراف تهران، کرج، مشهد و اصفهان، مسیریابی حمل و نقل همگانی نظیر مترو، مینیبوس، اتوبوس و حتی ون را به شکل یکپارچه ارائه کرده است. علاوه بر این مسیریابی دوچرخه با درنظر گرفتن شیب و همچنین مسیریابی پیاده را داریم. برای اضافه کردن مسیریابی خودروهای سنگین، علیرغم تلاشهایی که داشتیم، متاسفانه دادهها و قوانین معتبری در این خصوص وجود ندارد و هر شهرداری با قواعد خودش ممنوعیتهای تردد این خودروها را وضع میکند و دسترسی به قوانین شهرداریهای کوچک از دسترسی به قوانین شهرداریهای بزرگ در این خصوص سختتر است.»
در خلال سوالات و بازخوردهایی که کاربران نشان در این گفتوگوی زنده مطرح میکردند، انتقادهای زیادی از صدای کامپیوتری و نامناسب گویندههای این اپلیکیشن (بیژن و منیژه) شد و مدیرعامل مجموعه نشان با تایید این مساله در مورد آن توضیح داد: «وقتی مسیریاب سخنگو را برای اولین بار تست کردیم، تاکید زیادی داشتیم که حتما نام خیابانها باید گفته شود. آن زمان، فناوری روز شرکتهای پیمانکار تبدیل متن به گفتار در همان حد و اندازه بود.»
او با اعلام این که در این مراحل حتی پیمانکار خود را در رابطه با این موضوع تغییر دادهاند در ادامه کامپیوتری و نامناسب بودن صدای گویندگان صوتی اپلیکشن نشان را قبول کرد و در مورد دلیل استفاده از این صداها توضیح داد: «ارزشی که این صداهای کامپیوتری آن زمان برای ما ایجاد میکرد این بود که راننده بدون نیاز به نگاهکردن به گوشی موبایل، میتوانست از مسیریاب استفاده کند.» در ادامه جواد عامل از بهبود وضعیت صدای گویندگان این اپلیکیشن در آینده خبر داد.
مدیرعامل نقشه و مسیریاب نشان در خصوص وضعیت این اپلیکیشن روی گوشیهای آیفون توضیح داد: «متاسفانه اپ نشان روی استور رسمی اپل نیست و درحال حاضر فقط بهصورت Native قابل استفاده است اما در تلاشیم تا این اپلیکیشن را در استور اصلی اپل منتشر کنیم.»
عامل در خصوص این که باتوجه به عملکرد دوگانه و متفاوتی که نشان دارد، چقدر این اپلیکیشن قرار است به سمت برنامه نقشه پیش برود توضیح داد: «گوگل با اینکه مسیریاب ویز را خریده اما همچنان سرویس نویگیشن خودش را توسعه میدهد. من معتقدم نقشه و مسیریاب مفاهیم همبستهای هستند اگر چه کاربر میتواند برای هرکدام یک سرویس مجزا را انتخاب کند. اما ما آینده خود را همانند اسمی که داریم، نقشه و مسیریاب میدانیم.» او ادامه داد: «با آنکه در حال حاضر در حوزه مسیریابی به حد خوبی رسیدیم اما در حوزه نقشه همچنان جای کار داریم و تخمین میزنیم تا پایان ۹۹ در این حوزه نیز به بلوغ خوبی برسیم.»
مدیرعامل نشان با اشاره به ترکیب سهامداران این مجموعه از سهم ۳۵ درصدی فناپ، ۱۳ درصدی مصطفی جلمبادانی و ۵۲ درصد خودش پرده برداشت و گفت: «این اطلاعات در سایت ثبت شرکتها موجود است و جزو اطلاعات عمومی بهحساب میآید.»
هفدهمین شبانههای پیوست را که با حضور جواد عامل مدیرعامل و موسس نفشه و مسریاب نشان در گفتگو با آرش برهمند سردبیر ماهنامه پیوست برگزار شد را از طریق لینک زیر در IGTV اینستاگرام ماهنامه پیوست ببینید:
لینک: هفدهمین شبانههای پیوست با حضور جواد عامل، موسس و مدیرعامل مسیریاب نشان
برای مشاهده ویدئوهای شبانههای پیوست به لینکهای زیر مراجعه کنید:
لینک: شانزدهمین شبانههای پیوست با حضور لنا وفایی، موسس و مدیرعامل شبکه پیاده
لینک: پانزدهمین شبانههای پیوست با حضور محمدعلی یوسفیزاده، مدیرعامل آسیاتک
لینک: چهاردهمین شبانههای پیوست با حضور اشکان آرمندهی مدیرعامل دیوار
لینک: سیزدهمین شبانههای پیوست با حضور مهدی نایبی مدیرعامل الوپیک
لینک: دوازدهمین شبانههای پیوست با حضور حامد قنادپور، مدیرعامل شرکت ارتباط فردا
لینک: یازدهمین شبانههای پیوست با حضور محمدحسن شانهساززاده، رئیس هیات مدیره گروه شاتل