اختلالات اینستاگرام تیغ تیز علیه کسبوکارهای کوچک و متوسط اینستاگرامی
مدیرعامل پادرو میگوید در حالی که بیش از ۴۰۰ هزار فروشگاه آنلاین در اینستاگرام فعالاند…
۱۱ شهریور ۱۴۰۱
قسمت دوم فصل سوم شبانههای پیوست:
۲۳ شهریور ۱۴۰۱
زمان مطالعه : ۴ دقیقه
تاریخ بهروزرسانی: ۲۷ شهریور ۱۴۰۱
نقشه جامع ابزارهای بازاریابی برای اولین بار در ایران منتشر شد؛ با این حال سردبیر رسانه دیامبرد که مسئولیت تهیه این نقشه را بر عهده داشته است، میگوید ایران در برخی ابزارهای حوزه بازاریابی مانند ابزارهای مرتبط با دیتا ضعیف است و او دلیل این موضوع را در نبود بازیگران خارجی و عدم شکلگیری رقابت دنبال میکند.
به گزارش پیوست، هادی مرادی، سردبیر رسانه تخصصی مارکتینگ دیامبرد، در فصل جدید از سری شبانههای پیوست در رابطه با «نقشه جامع ابزارها بازاریابی ایران» که اخیراً برای اولین بار در ایران از سوی این رسانه تهیه و تدوین شده است توضیح داد: «این یک گزارش استاندارد جهانی است که از سال ۲۰۱۱ به بعد به صورت سالانه در بسیاری از کشورهای دنیا منتشر میشود.»
او ادامه داد: «در توصیفی ساده، این نقشه سندی است که در آن تمام ابزارهای حوزه بازاریابی در دستههای مختلف در یک کشور روی این نقشه به نمایش درمیآید؛ این نقشه در واقع یک سند و دایرهالمعارف از کل ابزارهایی است که آن کشور در حوزه مارکتینگ دارد.»
مرادی در ادامه توضیح داد: «فرض کنید شما بازاریاب شبکههای اجتماعی هستید و میخواهید برای پیشرفت و بهتر کردن کار خودتان از یکسری ابزار استفاده کنید. در مرحله اول روی این نقشه میروید تا ببینید در حوزه سوشالمدیا مارکتینگ چه دستههایی وجود دارد و هر کدام از این دستهها چه ابزارهایی دارند. سپس شما قادر هستید این ابزارها را با یکدیگر مقایسه و گزینه مناسبتر را انتخاب کنید.»
سردبیر دیامبرد در پاسخ به سوال آرش برهمند مبنی بر اینکه آیا این نقشه هر سال بهروزرسانی میشود گفت: «بله. افرادی که برای دانلود این نقشه به سایت دیامبرد مراجعه کنند، در قسمت پایین صفحه لندینگ میبینند که ما اشاره کردهایم در صورتی که ابزاری در این زمینه وجود دارد که در این نقشه ذکر نشده است، میتوانید آن را گزارش کنید.»
او ادامه میدهد: «ما تا به حال سه ورژن از این نقشه ارائه کردهایم که آخرین ورژن و بهروزرسانی پیش از لایو امشب بود. در این بهروزرسانی بخشی به نام بنرسازها و دو بازیگری که در این حوزه فعالیت دارند به نقشه اضافه شدهاند.»
مرادی در ادامه در مورد خالی بودن جای آژانسهای مارکتینگ در این نقشه توضیح داد: «بیشترین درخواستی که ما برای اضافه کردن به این لندسکیپ دریافت میکنیم از سوی آژانسهای مارکتینگ است. اسم این نقشه ایران مارتک لنداسکیپ و فناوری بازاریابی است؛ یعنی هر آنچه مبتنی بر فناوری و نرمافزار در خدمت بازاریابی ایجاد شده و در نتیجه آن تسهیلگری رخ دهد اما آژانسها هیچ خدماتی مبتنی بر تکنولوژی به کسبوکارها ارائه نمیکنند و تنها جای کسبوکارهایی در این نقشه است که مبتنی بر وب و تکنولوژی خدمات بازاریابی ارائه میکنند.»
سردبیر دیامبرد در ادامه نیز به وجود برخی خلأها در این نقشه اشاره کرد و گفت: «زمانی که این نقشه را با لنداسکیپ کشورهای دیگر مقایسه میکنیم به برخی اطلاعات برمیخوریم. به عنوان مثال میبینیم در حالی که ستون ابزارهای مرتبط با داده در سایر کشورها ستونهای شلوغی هستند، در نقشه ما لاغرند. این نشان میدهد ما در حوزه داده عقب هستیم.»
او ادامه داد: «یکی از کارکردهای این نقشه این است که افراد ببینند ما در چه حوزههایی ابزارهای کمتری داریم و در آن حوزهها یا ابزار ایجاد کنند یا سرمایهگذاری کنند یا اقداماتی از این دست انجام دهند. این نقشه به ما میگوید ما در حوزه داده عقب و در حوزه ای کامرس خیلی ضعیف هستیم. این سوال پیش میآید که چرا آژانسهای مارکتینگ بزرگ ابزاری ایجاد نکردهاند.»
مرادی توضیح داد: «شاید یکی از دلایل این است که شرکتهای خارجی در ایران فعالیت ندارند و اگر یک شرکت پیشرو در ایران خدمات اینچنینی بدهد، مجموعههای داخلی نیز برای رقابت وادار به ارائه این خدمات میشوند. اما در یکسری حوزه دیگر بازیگران خارجی امکان ورود ندارند و ما نمیتوانیم از آنها استفاده کنیم. به خاطر همین رقابتی وجود ندارد که شرکت ایرانی چنین ابزارهایی را ایجاد کند.»
او در ادامه این لایو اشاره کرد که رسانه دیامبرد از ابتدا به عنوان رسانه تخصصی حوزه دیجیتال مارکتینگ شروع به کار کرد اما در ادامه تصمیم گرفت فعالیت خود را به کل حوزه مارکتینگ توسعه بدهد.
مرادی در ادامه در پاسخ به سوال آرش برهمند مبنی بر اینکه آیا مسیری وجود دارد که مردم بتوانند در رسانه شما دنبال کنند و بیشتر وارد فضای آموزش تخصصی شوند گفت: «ما در سایت دیامبرد تعداد زیادی مطالب آموزشی داریم که به افراد کمک میکند وارد این حوزه شوند، دستهبندیهای مختلفی هم داریم و اگر چرخی در سایت بزنند، میتوانند دسترسی خوبی به مطالب آموزشی داشته باشند. جدا از آن ما در دیامبرد هر ۱۰ روز یک وبینار رایگان با حضور یکی از متخصصان حوزه مارکتینگ داریم.»
او با بیان اینکه تمامی این فعالیتها بدون دریافت هزینه است گفت مدل درآمدی برگزاری وبینارها، پادکست دیامبرد و لنداسکیپ اخیراً اسپانسرشیپ شده است.