skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

قسمت اول فصل سوم شبانه‌‌های پیوست:

اختلالات اینستاگرام تیغ تیز علیه کسب‌وکارهای کوچک و متوسط اینستاگرامی

الهه صالحی الهه صالحی نویسنده میهمان

۱۱ شهریور ۱۴۰۱

زمان مطالعه : ۵ دقیقه

تاریخ به‌روزرسانی: ۲۴ شهریور ۱۴۰۱

فروشگاه‌های اینستاگرامی

مدیرعامل پادرو می‌گوید در حالی که بیش از ۴۰۰ هزار فروشگاه‌ آنلاین در اینستاگرام فعال‌اند و این حوزه حجمی بیشتر از ۴۰ هزار میلیارد تومان در سال دارد، اختلالات اینستاگرام هم به کسب‌وکارهای کوچک و متوسطی که بر این بستر با سرمایه خود اقدام به اشتغال‌زایی کرده‌اند آسیب وارد می‌کند و هم به کسب‌وکارهایی مانند پادرو لطمه می‌زند.

به گزارش پیوست،‌ در روزهای گذشته آمار و ارقامی از سوی پلتفرم پادرو منتشر شد که نشان می‌داد فروشگاه‌های فعال اینستاگرامی ایرانی به‌ دلیل اختلال اینترنت در مردادماه ۱۴۰۱ تا ۳۵ درصد از بازدید و بین ۱۰ تا ۵۰ درصد از فروش خود از طریق اینستاگرام را از دست داده‌اند.

در همین راستا، پشوتن پورپزشک، مدیرعامل پادرو، در لایو شبانه پیوست با موضوع بررسی اینستاگرام و توسعه تجارت اجتماعی، در‌ پاسخ سوال آرش برهمند در این‌ باره با اشاره به اینکه حدود ۴۰۰ هزار فروشگاهی که در این گزارش از آنها نام برده شده است فروشگاه‌های فعال هستند توضیح داد: «آمار و ارقام به ما نشان می‌دهد حدود یک میلیون فروشگاه در تلاش‌اند تا از طریق پلتفرم اینستاگرام بفروشند.»

پشوتن پورپزشک
پشوتن پورپزشک، مدیرعامل پادرو

او با تاکید بر اینکه نباید از چنین موضوعاتی ساده گذشت چراکه کسب‌وکارهای کوچک زیادی به این شبکه اجتماعی وابسته هستند ادامه داد: «ما همین حالا از بازاری با حجمی بیشتر از ۴۰ هزار میلیارد تومان در سال صحبت می‌کنیم؛ آن هم بازار و فروشندگانی که خودشان بخشی از بار اشتغال‌زایی خود را به دوش می‌کشند و با سرمایه شخصی‌شان شغل ایجاد کرده‌اند. حال در شرایطی که باید تحت حمایت قرار بگیرند، تصمیماتی گرفته می‌شود که نه تنها به خود آن کسب‌وکار آسیب وارد می‌کند بلکه به کسب‌وکارهایی مانند پادرو نیز لطمه می‌زند.»

فیلتر اینستاگرام جزو ریسک‌های در نظر گرفته شده بود

جذب سرمایه پادرو از مجموعه فناپ را می‌توان یکی از پرسروصداترین جذب سرمایه‌های اکوسیستم استارت‌آپی به شمار آورد. سال گذشته پادرو ۳۰۰ میلیارد از مجموعه فناپ، بازوی فناوری بانک پاسارگاد، جذب سرمایه کرد تا حوزه تجارت اجتماعی را در ایران توسعه بدهد. حال با چالش‌هایی که در مسیر اینستاگرام پیش آمده، ادامه مسیر این پلتفرم اندکی ابهام‌آمیز شده است.

پورپزشک در این باره توضیح داد: «این یکی از ریسک‌های کسب‌وکار پادرو است. روزی که ما درباره مدل کسب‌وکاریمان صحبت می‌کردیم، یکی از سوالاتی که در جلسات مطرح شد همین بود که اگر اینستاگرام فیلتر شود، چه اتفاقی خواهد افتاد و ما این موضوع را به چشم یک ریسک دیدیم.»

او ادامه داد: «از سوی دیگر نظرات و صداهای مختلفی در رابطه با اینستاگرام شنیده می‌شود؛ شما الان می‌توانید تجارت اجتماعی را در حوزه خرید و فروش آنلاین دو بخش کنید و بگویید فروش آنلاین و فروشگاه‌های شبکه‌های اجتماعی؛ این دو بازار را چه به لحاظ فروش و چه به لحاظ حجم تراکنش اگر در ایران مقایسه کنید، بسیار با هم تفاوت دارند. حال بیایید هزینه فرصت هر کدام از اینها را ببینید.»

مدیرعامل پادرو توضیح داد: «شما اگر بخواهید در فضای تجارت الکترونیکی یا در بازارهای مشابه فروش آنلاین سرمایه‌گذاری کنید به مراتب سرمایه‌گذاری بزرگ‌تری دارید و با قواعد و قوانین نانوشته کسب‌وکاری مواجه هستید. در مقابل یک بازار نوظهور دارید که احتمالاً اولین شرکت بودن و داشتن یک استراتژی ورود به بازار جذاب می‌تواند آن را به یکی از آن استارت‌آپ‌هایی تبدیل کند که می‌توانند رشد چشمگیری داشته باشند. من می‌گویم این یک فرصت است که دیده شده است و بسته شدن اینستاگرام را هم می‌توان از جمله ریسک‌های آن به حساب آورد.»

او در ادامه تاکید کرد که اگر این ریسک اتفاق بیفتد، برای آن استراتژی‌هایی در نظر گرفته شده است.

انتخاب با کاربر است

پورپزشک در ادامه این لایو اینستاگرامی در جواب این  سوال که آیا در صورت بسته شدن اینستاگرام، شانسی وجود دارد که محصولات پادرو روی یک پلتفرم داخلی شانسی برای بقا داشته باشند و آیا یک پلتفرم داخلی قادر به خلق چنین تجربه‌ای خواهد بود گفت: «من این‌طور فکر نمی‌کنم. کاربر است که در نهایت تعیین می‌کند کدام شبکه اجتماعی کار کند. ما نمونه تلگرام را به یاد داریم. ایده این بود که تلگرام بسته می‌شود و پیام‌رسان‌های داخلی جایگزین خواهند شد اما این انتخاب کاربران نبود. در نهایت شبکه اجتماعی‌ای برنده است که کاربر به آن مهاجرت کند.»

هدف ما هلدینگ‌داری نیست

او در ادامه در پاسخ به یکی از بینندگان در رابطه با خدمات پادرو به شهرستان‌ها گفت: «ما بارها گفته‌ایم یکی از ارزش‌های پررنگ پادروشاپ این است که خدمات یکپارچه لجستیکی ارائه می‌دهد. در مورد کسب‌وکارهای کوچک و متوسط به این علت که تعداد بسته‌های آنها در هر مرحله کمتر از هشت تا ۱۰ تا است و شرکت‌های پستی تقبل می‌کنند که به صورت خصوصی این بسته‌ها را جمع‌آوری کنند، آنها با مشکل جمع‌آوری بسته‌ها در فرست مایل مواجه هستند.»

او با تاکید بر اینکه این مساله تنها درباره فروشگاه‌های تهران صدق می‌کند ادامه داد: «در مراکز استان‌ها شرکت‌ها سطح خدمت بسیار پایینی ارائه می‌کنند و از مراکز استان‌ها که دور شوید، رقمی بیشتر از هزار شهر وجود دارد که از سوی شرکت‌های ارائه خدمات پستی اصلاً به رسمیت شناخته نمی‌شوند.»

پورپزشک اضافه کرد: «در این حوزه تصور کنید نیمی از فروشگاه‌های اینستاگرامی در شهرهای دیگری به جز تهران هستند و این خیل زیاد فروشگاه‌ها در کشور سرویس مناسبی برای جمع‌آوری بسته‌ها دریافت نمی‌کنند. ما در تلاشیم تا روی این موضوع کار کنیم و با برخی شرکت‌های پستی صحبت‌هایی کرده‌ایم که زیرساخت تکنولوژی را به آنها ارائه و در هزینه‌ها مشارکت کنیم، و به آنها بگوییم شما در این حوزه کار کنید؛ حتی می‌گوییم اگر زیانی در این حوزه وجود دارد با ما باشد، اما نپذیرفته‌اند.»

او در پایان، در توضیح برنامه‌های پادرو با تاکید بر اینکه هدف‌شان هلدینگ‌داری نیست گفت: «همیشه هدف‌مان این است که تا جای ممکن از سرویس‌های موجود استفاده کنیم اما زنجیره ارزش مستقیم‌مان را نیز توسعه بدهیم. به عنوان مثال رفتیم که با شرکت‌های پستی برای جمع‌آوری بسته‌های شهرهای کوچک کار کنیم اما هر کار کردیم این اتفاق نیفتاد، در نتیجه خودمان آن را درست کردیم و حالا دوباره در فکر همکاری هستیم.»

https://pvst.ir/d3r
الهه صالحی
الهه صالحینویسنده میهمان

    روزنامه نگاری یعنی رشته‌ای که آن را با جان‌ودل انتخاب کردم، برای من از دانشکده عزیز ارتباطات علامه شروع شد و در همان ماه‌های اول به نگارش یادداشت‌های طنز برای «بی‌قانون» رسید؛ با این حال معتقدم که اولین قدم‌های روزنامه‌نگاری را با کارآموزی برای مجله محبوب دوران نوجوانی‌ام، چلچراغ برداشتم و بعد از مدتی به تحریریه خبرآنلاین و سرویس اجتماعی آن پیوستم؛ در این زمان، علاوه بر خبرآنلاین به صورت پروژه‌ای با چندین رسانه در حوزه‌های فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی همکاری کردم؛ یکی از این رسانه‌ها هفته‌نامه شنبه بود که مرا با جهان جذاب استارت‌آپ‌ها و فناوری آشنا کرد و در ادامه راه من به پیوست رسید.

    تمام مقالات

    0 نظر

    ارسال دیدگاه

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    *

    برای بوکمارک این نوشته
    Back To Top
    جستجو