نحوه ارتباط مدیر با کارمندان؛ راهحلی برای پیشرفت یک سازمان
در گذشته نحوه ارتباط یک مدیر با کارمندان سازمان فقط به جدیت و تحکم در…
۵ شهریور ۱۴۰۱
به قدر مصرف هزینه کنیم نه بیشتر
در این مطلب میخوانید
از یک جایی به بعد، کسبوکارها متوجه میشوند ذخیرهسازی، پردازش و اشتراک دادههای کسبوکار به وسیله سرورهای معمولی داخلی شرکت امکانپذیر نیست و منابع و نرمافزارهای پیشرفتهتری نیاز است. در این زمان، سازمانها معمولاً به سراغ راهاندازی اتاق سرور میروند؛ تصمیمی که هزینههای سرسامآور آن، در صورتحساب سود و زیان شرکت یکهتازی میکند. همزمان با رشد کسبوکارها و نیازهایشان، مشکلات جدیتری از هزینههای خرید و نگهداری سختافزار، سر راه آنها قرار میگیرد. مشکلاتی از قبیل کمبود نیروی انسانی متخصص، امنیت کم اطلاعات، مدیریت دیتاسنتر و پشتیبانی نرمافزاری، آسیب دیدن سختافزارها و غیره که هر کدام به تنهایی میتواند عملکرد کسبوکار را با اختلال جدی مواجه کند.
در این شرایط پای دیتاسنتر ابری به میان میآید، راهکاری که دغدغههای دیتاسنتری کسبوکارها را به حداقل میرساند. یک دیتاسنتر ابری از اتصال چند دیتاسنتر در مکانهای جغرافیایی مختلف تشکیل شده و به همین دلیل است که امنیت اطلاعات شما، حتی در بدترین شرایط، مانند قطعی برق، مشکلات سختافزاری و حتی بلاهای طبیعی تضمین شده است.
دیتاسنتر مکانی است پر از تجهیزات سختافزاری که با یکدیگر شبکه شده و اطلاعات، سیستمهای دیجیتالی و نرمافزارهای شرکت در آنجا میزبانی میشوند. نسل قبلی این دیتاسنترها، در مکان فیزیکی شرکتها طراحی و اجرا میشد و تیمی از متخصصان زیرساخت اداره آن را بر عهده داشت.
دیتاسنتر ابری دقیقاً همان کار دیتاسنتر سنتی را انجام میدهد، اما از نظر فیزیکی در مکانهای مختلف و به صورت غیرمتمرکز حضور دارد. تیمی خارج از سازمان مدیریت دیتاسنتر ابری را در دست میگیرند و کارکنان شرکت، به صورت فیزیکی به آن دسترسی ندارند. دیتاسنتر ابری قابلیت شخصیسازی دارد و روی آن میتوان ماشینهای مجازی، کانتینر و دیسکهای ذخیرهسازی ابری ایجاد کرد. همچنین میتوانید در لحظه و به صورت یکپارچه روی این سرورهای ابری، نرمافزارهای توانمندساز مانند Firewallر ،DNS، Load Balancer، Object Storageر ، Backup، SSL و TSL نصب کنید. در دیتاسنتر ابری، مدیریت، پردازش، ذخیرهسازی و انتقال دادهها در بستری کاملاً امن انجام میشود. طراحی و پیادهسازی این راهکار با بهکارگیری آخرین نسل از فناوریها، سرورها و تجهیزات شبکه موجب بهبود بهرهوری، مقیاسپذیری، قابلیت دسترسی، عملکرد و کنترل خطا شده است. علاوه بر این، صرفهجویی در زمان و هزینهها در تمامی لایههای کاربردی از مهمترین مزایای استفاده از این سرویس به شمار میرود. با توجه به مجموع این قابلیتها و مزایا، میتوان دیتاسنتر ابری را بهترین راهکار میزبانی و پردازش اطلاعات برشمرد.
مراکز داده ابری مزایای بسیاری از جمله مقیاسپذیری، صرفه اقتصادی، امنیت، قابلیت اطمینان و دسترسی را برای مشاغل فراهم میکنند. همانطور که تحول دیجیتال به شتاب ادامه میدهد، مراکز داده ابری همچنان نقش مهمی در توانمندسازی کسبوکارها برای نوآوری، رشد و رقابت باقی میمانند.
با افزایش دادههای بزرگ، هوش مصنوعی و اینترنت اشیا، کسب و کارها به قدرت محاسباتی بیشتری نسبت به قبل نیاز دارند. مراکز داده ابری توانایی افزایش یا کاهش منابع محاسباتی را بر اساس نیازهای کسب و کار، بدون نیاز به سرمایهگذاری قابل توجه فراهم میکنند.
مراکز داده ابری راهحلهای مقرون به صرفهای را برای مشاغل در هر اندازه ارائه میدهند. شرکتها میتوانند هزینههای سرمایهای خود را تنها با پرداخت هزینه منابعی که استفاده میکنند، بدون نیاز به نگهداری و ارتقاء سختافزار خود کاهش دهند.
مراکز داده ابری سطوح بالاتری از امنیت را نسبت به مراکز داده سنتی ارائه میدهند. ارائهدهندگان خدمات ابری سرمایهگذاری زیادی روی اقدامات امنیتی مانند فایروال، رمزگذاری و احراز هویت چند عاملی برای محافظت در برابر تهدیدات سایبری میکنند.
مراکز داده ابری با در نظر گرفتن ویژگیهای مرتبط با مفهوم افزونگی طراحی شدهاند و اطمینان حاصل میکنند که برنامهها و دادهها همیشه در دسترس کاربران هستند. این سطح بالای اطمینان و در دسترس بودن به کسبوکارها کمک میکند تا از خرابی جلوگیری کنند، که میتواند از نظر درآمد و اعتبار از دست رفته پرهزینه باشد.
مراکز داده ابری، کسبوکارها را قادر میسازد تا به منابع محاسباتی از هر نقطهای در جهان دسترسی داشته باشند و به کارمندان امکان کار از راه دور و همکاری در زمان واقعی را میدهند.
مراکز داده ابری معمولاً به روزرسانی و نگهداری نرمافزار را به صورت خودکار انجام میدهند، که بار کارکنان فناوری اطلاعات را کاهش میدهد و آنها را آزاد میکند تا روی کارهای با ارزش بالاتر تمرکز کنند.
فرقی نمیکند صاحب یک استارتآپ یا یک کسبوکار اینترنتی بزرگ مانند علیبابا و اسنپفود باشید یا مدیر آیتی در یک سازمان دولتی، شما برای میزبانی، مدیریت و پردازش اطلاعات مجموعه خود دو راه پیش رو دارید: میتوانید به صورت آنلاین، بسیار سریع و با هزینهای معقول از خدمات یک دیتاسنتر ابری بهره بگیرید یا اینکه با هزینه سنگین، سختافزار، تجهیزات و نرمافزارهای لازم را خریداری کنید و با استخدام تعدادی نیروی متخصص، در زمانی نسبتاً طولانی صاحب یک دیتاسنتر سنتی با بهرهوری به مراتب پایینتر شوید.
با استفاده از خدمات دیتاسنتر ابری، هر چقدر از منابع استفاده کنید همانقدر پرداختی خواهید داشت. به این ویژگی Pay as you Use گفته میشود. بنابراین نیازی به پرداخت هیچ هزینهای برای خرید، اجاره و نگهداری تجهیزات نیست. این مخارج به قدری بالاست که طبق تحقیقات متعدد، مهاجرت به سمت دیتاسنتر ابری میتواند بین ۳۶ تا ۴۰ درصد از مخارج شما بکاهد. در ادامه برخی از هزینههایی که در صورت استفاده از دیتاسنتر ابری حذف میشوند یا کاهش مییابند فهرست شده است:
«هزینههای هنگفت پنهان» عنوانی است که معمولاً برای این نوع هزینهها به کار میرود. به این دلیل که اغلب نسبت به سرور و سختافزار، هزینه بیشتری را به خود اختصاص میدهد. کارت شبکه، روتر، پاور، سوئیچ و غیره هزینههای سرسامآوری روی دست شما میگذارند که در حالت استفاده از دیتاسنتر ابری از آنها بینیاز میشوید.
مقاله فضای ابری چیست را در پیوست بخوانید.
نگهبانی، راهکارهای بکآپ و پشتیبانی، سیستمهای اطفای حریق و هزینههایی از این دست، بخش قابل ملاحظهای از مخارج یک دیتاسنتر سنتی را تشکیل میدهند که در دیتاسنتر ابری از همه آنها خلاص میشوید.
مکان نگهداری سرورها همیشه بسیار گران و پرهزینه تمام میشود، چراکه استانداردهای خاصی باید در آن رعایت شود. با دیتاسنتر ابری این نگرانی بزرگ از دوش شما برداشته خواهد شد.
متخصصان شبکه و زیرساخت دستمزدهای بالایی طلب میکنند و در حالت استفاده از دیتاسنتر سنتی به چند نفر از آنها نیاز حیاتی خواهید داشت. غیر از آن، منابع انسانی دیگری هم ممکن است نیاز باشد؛ مانند نگهبان شبانهروزی. استفاده از دیتاسنتر ابری یعنی میتوانید با تمام دغدغههای منابع انسانی خداحافظی کنید.
خرید سختافزار به معنای این است که هر از گاهی با قطعاتی معیوب مواجه میشوید که نیاز به تعویض دارند. در خدمات ابری شما هیچ هزینهای برای خرابی سختافزار متحمل نمیشوید.
این هزینهها شاید در نگاه اول بزرگ جلوه نکنند، اما نگهداری مستمر از تعداد بالای سختافزار، سیستمهای خنککننده، زیرساختهای شبکه و غیره انرژی زیادی میبرد و بالطبع هزینهبر خواهند بود.
وقتی از دیتاسنتر ابری استفاده میکنید، هزینه خرید لایسنس بین تعداد زیادی سرویس ابری سرشکن میشود که تاثیر قابل توجهی در کاهش هزینههای شما خواهد داشت.
تغییرات سریع و فرصتهای لحظهای ویژگی عصر حاضر ماست و پارامتر «زمان» بیش از هر زمانی ارزشمند و گران شده است. بنابراین، دیگر صرف زمان طولانی برای راهاندازی دیتاسنتر توجیهی ندارد چراکه دیتاسنتر ابری در زمانی کوتاهتر و با بهرهوری بالاتر قابل دسترس است.
به اندازه مصرفتان خرج کنید
در مقاطعی از سال ممکن است به منابع و توان پردازشی بیشتری نیاز پیدا کنید و اگر از راهکار ابری استفاده نمیکنید، احتمالاً مجبور خواهید شد هزینههای هنگفتی صرف خرید و استقرار سرورهای قویتر کنید؛ سرورهایی که در بیشتر مواقع سال بدون استفاده هستند، اما هزینههای سنگین نگهداری و عملیاتی را به سازمان تحمیل میکند. سرویس زیرساخت و دیتاسنتر ابری این امکان را برای شما فراهم میکند که بتوانید در هر زمان و متناسب با نیازتان، منابع مورد استفاده خود را تغییر دهید و در پایان دوره پرکاری، آن را دوباره به حد نیاز معمول برگردانید تا از هزینههای اضافی و بار عملیاتی کسب و کارتان کم شود. از این رو قابلیت افزایش و کاهش هر یک از بسترهای پردازشی در لحظه و آنی Real-Time) و Live) وجود دارد و هزینهها را بر مبنای میزان مصرف (Pay as you Use) پرداخت میکنید.
اهمیت پشتیبانی در حدی است که به تنهایی میتواند مبنای تصمیمگیری باشد. وقتی از دیتاسنتر سنتی استفاده میکنید، وابستگی به تیم متخصص داخلی، شما را در تنگنای مدیریتی قرار خواهد داد. در حالی که تیم پشتیبانی دیتاسنتر ابری، در تمام ساعات شبانهروز و در تمام ایام سال، بدون تعطیلی و با هزینهای بسیار مناسب همه دغدغههای شما را برطرف خواهد کرد.
۸0 درصد شرکتهای معتبر دنیا اطلاعات محرمانهشان را در ابرها بارگذاری میکنند. برقراری زیرساختی که از نظر امنیتی قابل رقابت با دیتاسنتر ابری باشد در صورت قابل پیادهسازی بودن بسیار پرهزینه است. دیتاسنترهای ابری تیمهای متخصص و منابع قدرتمندی برای افزایش سرویسهایشان لحاظ میکنند تا اطلاعات شما در بستری امن میزبانی شود. همچنین برخی از سرویسهای پیشرفته امنیتی نظیر فایروالهای تحت وب (WAF)، Anti DDoS، آنتیویروس و تمهیدات امنیتی Disaster Recovery در دیتاسنتر ابری به کار گرفته میشوند. برخی به اشتباه گمان میکنند اگر اطلاعات در دیتاسنتر سنتی خودشان نگهداری نشود، امنیت کافی نخواهد داشت. در بیشتر موارد اطلاعات از سمت کارکنان سازمانها به بیرون درز میکند. آمار نیز نشان میدهد ۹۴ درصد کسبوکارهایی که به استفاده از خدمات ابری پرداختهاند شاهد افزایش امنیت بودهاند. اگر نشت اطلاعاتی از داخل سازمان اتفاق نیفتد، با یک آلودگی یا خرابی سختافزار تمام اطلاعات شما در معرض نابودی قرار خواهد گرفت. در دیتاسنتر ابری علاوه بر افزایش امنیت از سمت پلتفرم، دادهها با استفاده از قابلیتData Redundancy و Disaster Recovery، حتی در بدترین شرایط در ایمنی خواهند بود. کاربری آسان پورتال دیتاسنتر ابری، کسب و کارها را قادر میسازد به مجموعهای کامل از خدمات دسترسی یابند و در هر لحظه با توجه به نیاز سازمان، خدمات دریافتی خود را شخصیسازی کنند.
کنترل خسارت و مدیریت بحران از مهارتهای اصلی کسبوکارهای موفق است. فارغ از اینکه چگونه یک کسب و کار اداره میشود، همواره مواردی وجود دارد که کاملاً از کنترل مدیریت خارج است و در شرایط رقابتی امروز حتی یک خرابی موقت در سرویس شما میتواند تاثیرات منفی شدیدی بر کسبوکارتان بگذارد؛ اما هیچ راهی برای جلوگیری یا حتی پیشبینی بعضی از فجایع زیانبار نیست و در این حالت سرعت بازیابی فاجعه و جبران پس از آن اهمیت پیدا میکند. در حالت استفاده از دیتاسنتر ابری، سرعت بازیابی فاجعه بسیار بالاتر از حالت سنتی است، فرقی ندارد که بلایای طبیعی یا مثلاً قطعی برق باشد.
دولتها در خصوص رعایت محرمانگی اطلاعات (confidentiality) و حریم شخصی (privacy) ملاحظاتی الزامآور دارند؛ مانند ممنوعیت قانونی در نگهداری اطلاعات پزشکی مردم در دیتاسنترهای خارجی. صرف نظر از این موضوع، به سه علت استفاده از دیتاسنترهای داخلی برای سازمانها و کسبوکارهای بزرگ به یک نیاز جدی و مبرم تبدیل شده که مهمترین آن فاصله جغرافیایی کاربران تا دیتاسنتر است.
وقتی کاربران خدمات مورد نیاز خود را از نزدیکترین دیتاسنتر دریافت میکنند به دلیل بینیازی از عبور از لینکهای بینالملل، سرویس پایدارتر و سرعت بالاتری را امتحان میکنند. همچنین وقتی کاربر و سرویسدهنده در یک کشور هستند هر دو طرف هزینههای کمتری متحمل میشوند. علت دومی که باعث میشود شرکتهای بزرگ به استفاده از دیتاسنترهای ابری داخلی علاقهمند شوند استفاده از کوکی حاوی پروفایل شخصی مشترکان داخلی است که توسط اپلیکیشن یا مرورگر مورد استفاده کاربر، به صورت خودکار ایجاد و در کامپیوتر و موبایل او ذخیره میشود. این کوکیها به منظور بازایابی هوشمند و تبلیغات هدفمند مورد استفاده قرار میگیرد؛ طوری که میتوان کاربران را از نظر سن، جنسیت، موقعیت فیزیکی و الگوی خرید هدف قرار داد. در صورت میزبانی در دیتاسنتر داخلی، اطلاعات و خدمات با سرعت و کیفیت بالاتری به مشترکان ارائه میشود. علت سوم ضرورت فنی برای استفاده از دیتاسنترهای ابری داخلی است. در برخی از فناوریهای نوین در حوزه M2M (Machine to Machine)یا اینترنت اشیا (IOT) دستگاهها باید به طور خودکار و با سرعت بالا با یکدیگر ارتباط برقرار کنند؛ به عنوان مثال هدایت هوشمند خودروهای بدون راننده یا پهپادهای پستی، نیازمند تبادل اطلاعات میان خودرو با دیتاسنتری است که وظیفه هدایت، کنترل و صدور فرمانهاى لازم را بر عهده دارد. در نتیجه تنها راهحل ممکن در چنین مواردى استفاده از دیتاسنترهاى ابری داخلی به دلیل نزدیکی آنها به محل مصرف سرویس است.