بررسی ساعت هوشمند گلکسی واچ ۴؛ جهش بزرگ سامسونگ
طراحی زیبای سامسونگ گلکسی واچ ۴، نرمافزار هوشمند، رابط کاربری جدید و حسگر سلامت دقیق،…
۵ شهریور ۱۴۰۱
عرضه سری Legion لنوو از سال ۲۰۱۷ شروع شد. سری Legion با هدف ارائه تجربه گیمینگ در قیمتهای مختلف تولید میشود. یکی از لپتاپهای مقرونبهصرفه سری Legion لنوو Lenovo Legion 5 است. از جمله مشخصات این لپتاپ میتوان به پردازنده Ryzen 5 4600h و گرافیک Nvidia GTX 1650Ti 4GB GDDR6 و رم هشت گیگابایتی اشاره کرد. در ادامه میتوانید بررسی این محصول را مطالعه کنید.
بدنه Legion 5 کاملاً از پلاستیک ساخته شده و از نظر طراحی هم تغییر خاصی نسبت به نسل قبلی (Legion Y540) پیدا نکرده است. این مدل در رنگ خاکستری تیره تولید شده و هیچ مشخصهای از از لپتاپهای سری گیمینگ مرسوم مانند LED RGB را ندارد. پشت نمایشگر و همچنین پایینتر از کیبورد سمت راست پلاکهایی از LENOVO به چشم میخورد. این لپتاپ در کل کیفیت ساخت خوبی دارد. لنوو برای قسمتهای مختلف از پلاستیکهای متفاوتی استفاده کرده است که در نهایت ترکیب بسیار خوبی را تشکیل میدهند. در قسمت صفحهنمایش از پلاستیک انعطافپذیر، در قیمت زیرین از پلاستیکی مقاومتر و در قسمت داخلی از روکش پلاستیکی استفاده شده است. با این حال همواره ترس از شکسته شدن این پلاستیکها بر اثر ضربههای نهچندان شدید وجود دارد.
از مواردی که با راهاندازی اولیه این لپتاپ به چشم میخورد LED همیشه روشن وضعیت دستگاه است. دقیقاً زیر صفحهنمایش دکمه پاور قرار دارد که مرکز این دکمه LED با رنگهای متفاوت برای نشان دادن وضعیت توان لپتاپ تعبیه شده است و البته میتواند برای کار در محیطهای کمنور و شب تا حدی آزاردهنده باشد.
لپتاپ Legion 5 دستگاهی با قابلیت حمل راحت و وزن سبک نیست. این لپتاپ حدود ۲.۵ کیلوگرم وزن دارد که با توجه به مشخصات آن و یک باتری ۸۰ وات ساعتی، وزن بالایی به حساب نمیآید. البته باید توجه داشت برای حمل این لپتاپ آداپتور ۱۷۰ واتی آن هم به مجموع وزن این لپتاپ اضافه میشود که حدود نیم کیلوگرم وزن دارد.
در این لپتاپ از چند پایه لاستیکی بسیار چسبنده استفاده شده است که وظیفه ثابت نگه داشتن لپتاپ روی میزکار را به خوبی انجام میدهند. همچنین در این لپتاپ از لولاهای محکمی استفاده شده که صفحهنمایش را بدون هیچ لرزشی نگه میدارد و در عین حال برای باز کردن لپتاپ با استفاده از یک دست کاملاً کاربردی است. لولاهای استفادهشده در این مدل مانند مدلهای Y530 و Y540 است که تاکنون کیفیت خود را ثابت کردهاند.
استفاده از این لولاها تنظیم ۱۸۰ درجهای صفحهنمایش را ممکن کرده است، قابلیتی که تعداد کمی از لپتاپها در این رنج قیمتی ارائه میدهند. حاشیههای صفحهنمایش در این مدل نسبتاً زیاد است و در بالای صفحهنمایش وبکم با پوششی فیزیکی برای حفظ حریم خصوصی قرار گرفته است.
برای خنکسازی این لپتاپ، لنوو ورودیها و خروجیهای بزرگی در قسمت پایین، پشت و کنار دستگاه در نظر گرفته است که با توجه به کارت گرافیک ۵۰ واتی GTX 1650Ti و استفاده از یک ماژول حرارتی داخلی پیچیده کاملاً کافی است.
درگاههای ورودی و خروجی Legion 5 عمدتاً در پشت تعبیه شده و تنها LEDهای وضعیت، جک هدفون و دو درگاه USB در دو طرف به چشم میخورد. در این لپتاپ خبری از کارتخوان و پشتیبانی از شارژ USB-C نیست و قرارگیری درگاهها در پشت دستگاه هنگام اتصال وسایل جانبی، نظم خاصی به چینش شما میدهد، هرچند برای این منظور تا حدی دسترسی راحت را فدا میکند.
لنوو برای صفحهکلید این لپتاپ از سری Legion سال ۲۰۱۹ الگو گرفته است. کلیدهای اصلی در اندازه کامل، بخش NumPad کوچکتر و کلیدها در اندازه بزرگ و با فاصله مناسب کنار هم قرار گرفتهاند.
علاوه بر این، لنوو مانند همیشه از کلیدهای مقعر استفاده کرده است که حالا مشخصهای از لپتاپهای این کمپانی است، هرچند این نوع کلیدها کمی ارزانترند و به اندازه مدلهای سطح بالاتر در لمس خوب نیستند.
در مورد نورپردازی صفحهکلید نیز لنوو در این لپتاپ تنها نور سفید را ارائه میدهد که کاربر میتواند بین سه حالت خاموش و نور کم و زیاد با استفاده از کلیدهای ترکیبی fn+space به این تنظیمات دست پیدا کند.
ترکپد این لپتاپ، یک سطح پلاستیکی با اندازه متوسط، نسبتاً صاف و مناسب برای استفاده روزانه است. هرچند Legion5 بار دیگر یک پله فراتر از نسل قبلی خود قدم گذاشته است، اما انتظار نداشته باشید عملکرد یا احساسی مشابه یک صفحهکلید شیشهای بالارده را تجربه کنید. در مورد استفاده از سیستم بایومتریک، هیچ موردی در این لپتاپ وجود ندارد.
لپتاپی که بررسی کردیم دارای صفحهنمایش IPS FHD با ۲۵۰ نیت روشنایی و نرخنوسازی ۱۲۰ هرتزی است. همچنین باید توجه کنید که هیچ پشتیبانی Freesync در تنظیمات پردازندههای Radeon وجود ندارد. هرچند این تنظیمات برای لپتاپهای بالارده نیست، اما یک انتخاب خوب برای لپتاپهای سطح متوسط به شمار میرود.
همانطور که قبلاً هم گفتیم، لپتاپهای سری Legion 5 با کانفیگهای مختلفی ارائه شده است. مدلی که ما بررسی کردیم از پردازنده Ryzen 5 4600H، هشت گیگابایت رم DDR4 ۳۲۰۰ مگاهرتز در دو کانال، ۲۵۶ گیگابایت حافظه SSD و گرافیک دوگانهNvidia GTX 1650Ti و Rapudeonga در پلتفرم AMD و توانایی رفتوآمد یکپارچه بین آنها بر اساس بار بهره میبرد. میتوانید با غیرفعال کردن حالت Hybrid، GPU Vega را از برنامه Vantage غیرفعال کنید و این کار نمایشگر داخلی را مستقیماً به GPU Nvidia مرتبط میکند و تاخیر ورودی را به حداقل میرساند. از نظر مشخصات، Ryzen 5 4600H یک پردازنده با TDP ۴۵ وات است، اما در صورت تامین انرژی کافی و خنک شدن مناسب، میتواند با TDP و کلاک بالاتر کار کند. همچنین سه حالت عملکرد حرارتی برای انتخاب نوع عملکرد CPU و فن وجود دارد که میتوانید با فشار دادن دکمههای ترکیبی Fn+Q بین آنها انتخاب کنید. این سه حالت عبارتاند از:
توجه داشته باشید، هیچ یک از این حالتها به هیچ وجه مستقیماً بر GPU تاثیر نمیگذارد و حالت حداکثر عملکرد نیز هیچگونه اورکلاک GPU را اعمال نمیکند، چیزی که اکثر OEMهای دیگر در ردههای عملکرد بالاتر ارائه میدهند.
با این حال، باید بدانید برای فعالیتهای روزمره حالت بیصدا به خوبی شما را همراهی میکند. در حالت حداکثر عملکرد، Ryzen 5 4600H پتانسیل خود را در این لپتاپ آشکار میکند. این پردازنده دائماً در حداکثر فرکانس چهار گیگاهرتز و TDP ۶۹ وات کار میکند و فنها فقط تا حدود ۴۰ دسیبل کار میکنند. این موضوع قابل توجه است، اما یک نکته وجود دارد: این سیستم به CPU اجازه میدهد در دمای بالای ۹۰ درجه کار کند.
مصرف انرژی 1650 Ti در لپتاپها ۵۰ تا ۸۰ وات TGP (توان گرافیکی کل) توسط انویدیا مشخص شده و بنابراین پنج تا ۲۵ وات بیشتر از GTX 1650 است. در کل این پردازنده گرافیکی که سال ۲۰۲۰ عرضه شد دارای عملکرد نسبتاً خوبی است و در بنچمارک 3Dmark بالاتر از رقبایی مانند Radeon RX 580 AMD و NVIDIA GTX 1060 قرار گرفته است.
Legion 5 در اکثر بازیهای امروزی در حالت کیفیت متوسط کار کاربر را راه میاندازد اما نباید منتظر عملکردی خارقالعاده باشید. برای مثال در بازی معروف Cyberunk 2077 ۵۰ فریم بر ثانیه در حالت low و ۳۰ فریم بر ثانیه در حالت اولترا نتیجه عملکرد این GPU و به طور کلی این لپتاپ است.
لنوو Legion 5 را با باتری ۶۰ الی ۸۰ وات ساعتی ارائه میدهد. همراه با یک سختافزار کارآمد، این لپتاپ با شارژ کامل برای مدت طولانی دوام میآورد. این لپتاپ در استفاده روزمره مانند استفاده از word، Chrome، موزیکپلیر و پخش فیلم با کیفیت 1080p حدود هفت ساعت دوام آورد.
به طور کلی CPU و GPU راضیکننده هستند اما مشکل اصلی میزان رم این لپتاپ است، هشت گیگ رم برای چنین لپتاپی ناامیدکننده است و در انجام تسکهایی مانند ویرایش ویدئو و نرمافزارهایی مانند Adobe Premiere Pro بسیار ضعیف عمل میکند. پس پیشنهاد میکنیم در صورت خرید این لپتاپ حتماً رم آن را حداقل به ۱۶ گیگابایت ارتقا دهید. در صورت ارتقای رم، لپتاپ عملکرد راضیکنندهای دارد و برای این رنج قیمت گزینه مناسبی است. با توجه به ویژگیهای بیانشده در این مطلب، Legion 5 برای آن دسته از کاربرانی که قصد دارند کارهای سنگینتری نیز با این لپتاپ (در صورت ارتقای رم) انجام دهند، یک لپتاپ اداری-دانشجویی مناسب محسوب میشود.