skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

آیا افزایش قیمت‌ها اینترنت ثابت را نجات خواهد داد

و اینک تعرفه

سونیتا سراب‌پور نویسنده میهمان

۹ مرداد ۱۳۹۸

زمان مطالعه : ۱۳ دقیقه

شماره ۷۰

تاریخ به‌روزرسانی: ۲۱ بهمن ۱۳۹۸

«اعتراض شرکت‌های اینترنتی به کاهش نرخ اینترنت/ تعرفه پایین دیتای موبایل به توسعه اینترنت ثابت ضربه می‌زند/ کاهش بیشتر قیمت اینترنت با مصوبات جدید رگولاتوری امکان‌پذیر نیست/ قیمت اینترنت در ایران ارزان‌تر از کشورهای توسعه‌یافته/ با این تعرفه‌گذاری اینترنت امکان توسعه شبکه را نداریم/ اعتراض ۱۶ شرکت اینترنتی به حذف فضای رقابت آزاد/ اینترنت ارزان موبایل نباید جایگزین ADSL شود/ و…» این جملات تنها تیتر خبری برخی از اعتراضاتی است که مدیران شرکت‌های اینترنتی با واسطه قرار دادن رسانه‌ها به گوش مدیران وزارت ارتباطات رسانده‌اند. تیترهایی که از سال ۹۲ تاکنون بارها از سمت این مدیران تکرار شده و پیوسته واکنش وزارت ارتباطات هم به این درخواست یک جمله بوده: تعرفه اینترنت ثابت تغییر نمی‌کند. چه زمانی که محمود واعظی در سال ۹۲ وزیر ارتباطات شد و چه از دو سال پیش که محمد‌جواد آذری جهرمی بر این جایگاه تکیه زد، یک سیاست در این وزارتخانه نسبت به تعرفه اینترنت ثابت حکمفرما بود؛ کاهش یا ثابت نگه داشتن تعرفه. این سیاست حتی در دوران جهرمی پررنگ‌تر هم شده است.

وزیر ارتباطات کابینه دولت دوازدهم هیچ‌گاه نظر مثبتی نسبت به نحوه توسعه اینترنت ثابت توسط ۱۷ شرکت‌ فعال این حوزه نداشته و این موضوع در اظهارنظرهای مختلفش نیز کاملاً مشهود است. جهرمی در توییتر یا طی مصاحبه‌های مختلف در واکنش به درخواست افزایش تعرفه اینترنت ثابت اعلام کرده کاهش درآمد شرکت‌های اینترنتی نباید از جیب کاربران پرداخت شود. او از شرکت‌ها خواسته به جای افزایش تعرفه از راه‌هایی مانند ادغام با یکدیگر کمک بگیرند و با سرمایه‌گذاری و رفتن به سمت تکنولوژی‌های جدید بازارشان را از نابودی نجات دهند. اما آن سوی این اظهارات به نظر می‌رسد داستان به گونه دیگری نوشته می‌شود؛ چراکه سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی به تازگی در واکنش به درخواست شرکت‌های اینترنتی برای افزایش تعرفه، به آنها اعلام کرده‌ که مستندات لازم برای بررسی این درخواست را به این سازمان ارسال کنند. این چراغ سبز از سمت رگولاتوری، نهادی که بر صندلی ریاست کمیسیون آن وزیر ارتباطات نشسته‌، در حالی روشن شده که اردیبهشت‌ماه سال جاری رگولاتوری اعلام کرد هیچ برنامه‌ای برای تغییر تعرفه اینترنت ثابت ندارد. حالا با ارسال این سیگنال مثبت از سمت وزارتخانه‌ای که از وزیر آن گرفته تا رئیس رگولاتوری مخالف افزایش تعرفه اینترنت بوده‌اند، این سوال مطرح می‌شود که چرا وزارت ارتباطات به صرافت ایجاد تغییر در تعرفه‌های این بازار افتاده‌ است؟ به نام FCP به کام مخابرات شاید نخستین دلیلی که بتوان برای ارسال سیگنال‌های مثبت وزارت ارتباطات در راستای تغییر تعرفه اینترنت ثابت متصور شد، نجات جان شرکت مخابرات باشد. شرکتی که از آن عظمت بیش از۵۰ ساله‌اش در داشتن ثروت بی‌پایان که به واسطه زیرساخت‌های انحصاری و املاک عریض و طویلش به دست آورده بود، اسکلتی به جا مانده است. حالا مخابرات به انتهای چاهی رو به خشکسالی از دارایی و امکانات خود نزدیک می‌شود و در کنار آن حجم قابل توجه بدهی‌اش به پیمانکاران و...

شما وارد سایت نشده‌اید. برای خواندن ادامه مطلب و ۵ مطلب دیگر از ماهنامه پیوست به صورت رایگان باید عضو سایت شوید.

وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

این مطلب در شماره ۷۰ پیوست منتشر شده است.

ماهنامه ۷۰ پیوست
دانلود نسخه PDF
http://pvst.ir/21z
سونیتا سراب‌پورنویسنده میهمان

    سال ۸۵ و با انتخاب رشته‌ دانشگاهی که نقشی در آن نداشتم وارد حوزه روزنامه‌نگاری شدم و حالا عاشق این کارم. ۱۲ سال است که به صورت تخصصی در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات کار می‌کنم؛ ۸ سال از این مدت به کار در تحریریه روزنامه‌های دنیای اقتصاد و ایران گذشت و با روزنامه‌های سرمایه، هم‌میهن، همشهری و اعتماد نیز همکاری داشتم. از سال ۹۷ مسیر فعالیتم تغییر کرد و در نهایت رسیدم به تحریریه پیوست.

    تمام مقالات

    0 نظر

    ارسال دیدگاه

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    *

    برای بوکمارک این نوشته
    Back To Top
    جستجو