معرفی سیزده هوش مصنوعی تولید و پردازش تصویر: خلق از حروف ساده
امروزه و با توسعه هوش مصنوعی ابزار پردازش تصویر بسیاری برای تبدیل متن به تصویر…
۳۰ آبان ۱۴۰۳
۵ آذر ۱۴۰۲
زمان مطالعه : ۳ دقیقه
ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه، درکنفرانس Artificial Intelligence Journey که روز جمعه در مسکو برگزار شد از برنامههای یک استراتژی جدید ملی برای توسعه هوش مصنوعی و مبارزه با نفوذ غرب در این تکنولوژی قدرتمند خبر داد.
به گزارش پیوست به نقل از بیزنس اینسایدر، پوتین معتقد است که تکنولوژی قدرتمندی مثل هوش مصنوعی باید تمام اندوخته و تنوع فرهنگی جهان را منعکس کند. به همین دلیل از نگاه رئیس جمهور روسیه انحصار غرب برروی این تکنولوژی باید شکسته شود.
پوتین در این کنفرانس گفت: «مدلهای هوش مصنوعی بومی ما باید تمامی اندوخته و تنوع فرهنگ جهانی، میراث، دانش و خرد تمامی تمدنها را منعکس کنند.»
او با اشاره کلی به اهداف این استراتژی گفت روسیه تحقیق در حوزه هوش مصنوعی مولد و مدلهای زبانی بزرگ را افزایش میدهد.
روسیه برای تحقق اهداف خود باید قدرت رایانشی خود را توسعه داده و آموزش هوش مصنوعی را بهبود بخشد. به گفته پوتین، این کشور همچنین قوانین مربوطه را تغییر داده و همکاری جهانی را برای تحقق اهداف توسعه میدهد.
پوتین معتقد است که مدلهای هوش مصنوعی امروز به گونهای «گزینشی» یا «تبعیضآمیز» (که احتمالا فرهنگ روسیه را نادیده میگیرد)، عمل میکنند زیرا با استفاده از دادههای انگلیسی یا دیتاستهایی آموزش دیدهاند که از نظر توسعه دهندگان این مدلها «راحتتر» یا «مطلوبتر» است.
در نتیجه به گفته او یک الگوریتم ممکن است «به ماشین بگوید که روسیه، فرهنگ، علم، موسیقی و نوشتههای ما اصلا وجود ندارد» و نوعی «تردشدگی را در فضای دیجیتالی» شاهد خواهیم بود.
کشورهای انگلیسی زبان در حال حاضر سلطه روشنی بر تحقیقات هوش مصنوعی دارند. دادههای موسسه استنفورد برای هوش مصنوعی انسانمحور (HAI) نشان میدهد که ایالات متحده و انگلستان در حال حاضر میزبان بیشترین سیستمهای یادگیری ماشینی هستند.
ایالات متحده در حال حاضر ۱۶ سیستم بزرگ دارد. انگلستان هشت مورد دارد و روسیه طبق آمار HAI تنها یک سیستم بزرگ دارد. به همین شکل، نزدیک به ۳۰۰ مولف این سیستمها در ایالات متحده هستند و ۱۴۰ مولف در انگلستان و تنها سه نفر از روسیه هستند.
نگرانی از خطرات احتمالی هوش مصنوعی برای بشریت باعث اختلاف نظرهایی در بین مهمترین محققان هوش مصنوعی شده و برخی علنا از مشکلساز شدن این تکنولوژی در دست افراد اشتباه اظهار نگرانی کردهاند.
برای مثال، جفری هینتون، محقق بریتانیایی-کانادایی که به عنوان «پدرخوانده هوش مصنوع» شناخته میشود، نگران «بد کارانی» مثل پوتین و استفاده از ابزارهای ساخت او است.
با این حال پوتین معتقد است که انحصار غرب برروی هوش مصنوعی «غیرقابل قبول، خطرناک و ناپسندیده است.»