skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

روسیه پس از نیم قرن از بازگشت به ماه ناکام ماند

۲۹ مرداد ۱۴۰۲

زمان مطالعه : ۳ دقیقه

فضاپیمای روسی که قرار بود در منطقه جنوبی ماه مستقر شود پس از برخورد به سطح ماه نابود شد. روسیه پس از گذشت حدود نیم قرن از آخرین ماموریت شوروی قصد داشت فضانورد لونا-۲۵ را برای اولین بار در قطب جنوبی ماه فرود آورد.

به گزارش پیوست، لونا-۲۵ که حالا در برخورد با سطح ماه نابود شده است نماد تلاش مجدد روسیه برای بازگشت به رقابت فضایی است. آژانس هوافضای روسیه سعی داشت در رقابتی با هند، اولین فضانورد جهان را در قطب جنوب ماه فرود آورد.

طبق خبری که بلومبرگ به نقل از Roscosmos، آژانس فضایی روسیه منتشر کرده است، این فضاپیما پس از ورود به مدار کنترل نشده ماه و برخورد با سطح آن نابود شده است.

این در حالی است که فضاپیمای چاندرایان-۳ (Chandrayaan-3) از کشور هند در مدار ماه قرار گرفته و همین هفته برای فرود در قطب جنوب قمر زمین تلاش می‌کند.

ماموریت فضاپیمای لونا-۲۵ در حالی با شکست مواجه شده که آژانس فضایی روسیه پس از حمله این کشور به اوکراین با مشکلات متعددی دست و پنجه نرم می‌کند. بسیاری از اوپراتور‌های ماهواره خارجی به دنبال تحریم‌ها به همکاری خود با این آژانس پایان داده‌اند.

قطب جنوبی ماه یکی از مقاصد مهم رقابت فضا به حساب می‌آید و بزرگ این صنعت از جمله آمریکا و چین هم برای فرود در این منطقه تلاش می‌کنند. حسگر‌های چند فضاپیما در گذشته به شواهدی مبنی بر وجود یخ در این منطقه دست یافته‌اند. از این رو، مهندسان و دانشمندان به دنبال کاوش و حتی استخراج یخ در آینده هستند که از آن می‌توان برای اکتشافات فضایی آینده و حتی منبعی برای سوخت موشک استفاده کرد.

Roscosmos با انتخاب نام لونا برای این ماموریت، در واقع کاوش جدید خود را به برنامه فضایی شوروی مرتبط کرده است که آغاز ماموریت‌های فضایی و پیش از موفقیت ناسا،‌ پیشتاز اکتشاف ماه به حساب می‌آمد.

شوروی در ماموریت لونا از سال‌های ۱۹۵۸ تا ۱۹۷۶ بیش از ۵۰ ماموریت فضایی را انجام داد که ۱۷ مورد آن موفقیت آمیز بود. در بین ماموریت‌های موفق شوروی، لونا ۲، اولین فضانوردی بود که به سطح ماه رسید و لونا-۳ نیز اولین فضانوردی بود که توانست از نیمه تاریک ماه تصویربرداری کند. هردوی این ماموریت‌ها در سال ۱۹۵۹ انجام شدند.

آژانس فضایی روسیه هفته گذشته در یک پست تلگرامی گفت لونا ۲۵ «با نمونه‌های پیشین خود تفاوت بنیادی دارد.» با اینکه کاوشگر شوروی نزدیک خط استوای ماه فرود آمده بود، این فضاپیما برای فرود در قطب جنوبی ماه، «منطقه ای با ویژگی‌های پیچیده‌تر» آماده می‌شود.

فضاپیمای چاندرایان-۳ از کشور هند نیز ماه گذشته به سمت ماه پرتاب شد و در صورت امکان روز چهارشنبه برای فرود در این منطقه تلاش می‌کند. فضانورد هندی برخلاف لونا-۲۵ علاوه بر فرودگر، به کاوشگر ماه نیز مجهز است.

https://pvst.ir/fpt

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو